Mammas pieredze: 10 veidi, kā es izmantoju mitrās salvetes

Mammas pieredze: 10 veidi, kā es izmantoju mitrās salvetes

30. Aug 2017, 07:43 Banija Banija

Augusta vidū devāmies tālākā ceļojumā un, kārtojot somas, blakus citām mantām liku arī Huggies mitrās salvetes - vienu paciņu ceļasomā, kas devās uz galamērķi ar mašīnu, bet otru - sev līdzi rokas bagāžā, lidojot ar lidmašīnu.

Lūk, mūsu ģimenes TOP 10 veidi, kā ceļojuma laikā (un ne tikai) liekam lietā mitrās salvetes.

Tīras rokas, tīras mutes!

Šķiet, šis ir standartiņš, par kuru vairs nav divu domu. Jo sevišķi tad, ja ģimenē aug divi bērni, no kuriem viens vēl tikai mācās paēst lielo cilvēku ēdienu (tātad, netīra mute garantēta), savukārt otram smilšu kaste ir gandrīz vai otras mājas. Ceļojumā visur nav iespēja nomazgāt rokas un muti, tāpēc šajos gadījumos lieliski izlīdz mitrās salvetes.

20170830073332-58003.jpg

Tīrs dupsis

Ceļojuma laikā mazulim nomainīt autiņbiksītes nācās arī nestandarta vietās. Piemēram, aizlidojot galamērķī pie lidostas turpat pļavā, jo lidostā speciālu pārtīšanas telpu neatradu, savukārt vienīgā vieta, kur varēja bērnam nomainīt autiņbiksītes, bija gaitenī nolikta pārtinamā virsma. Ja man jāizvēlas starp gaiteni un zaļu pļavu, tad loģiski, ka priekšroku dodu pļavai.

Laika kavēklis jeb ideāla rotaļlieta

Noteikti ikviena mamma zina, kā tas ir - meklēt aizvien jaunas rotaļlietas, ar kuru palīdzību uz brīdi novērst bērna uzmanību. Dodoties ceļojumā, visu mantu kasti līdzi nepaņemsi, bet, ja jāgaida lidostā 3 vai vairāk stundas, un tikpat ilgst arī lidojums, loģiski, ka kādā brīdī bēbītim viss ir līdz brošai. Tāpēc devu pačaukstināt mitro salvešu iepakojumu. Jāatzīst, ka tas izraisīja bērnā lielāku interesi nekā daža laba rotaļlieta.

20170830073512-78488.jpg

Tīri rati

Pēc brauciena uz lidostu ar taksi un pēc lidojuma mūsu rati izskatījās kā izvilkti no pašas pekles. Mana pedantes sirds par to nebija mierā, tāpēc uzreiz ķēros pie to tīrīšanas - viegli ar mitrajām salvetēm varēju nosalaucīt visus putekļus un netīrumus, kas tiem pielipuši. Vienkārši, ātri un neatstāja nekādus pleķus uz ratu materiāla.

Tīrs auto salons

Ceļojuma galamērķī daudz pārvietojāmies ar savu automašīnu. Kāpjot te iekšā, te ārā gluži loģiski auto panelis tika sasmērēts ar putekļiem, braucot pa mazajiem, putekļainajiem celiņiem tas arī kārtīgi noputēja, tāpēc ar vienu vieglu rokas kustību ar mitrās salvetes palīdzību varējām auto salonu atkal padarīt tīru. Kas svarīgi - auto panelis nepalika pleķains, jo salvetes sastāv no ūdens, tajā nav nekādu pievienotu ķīmisku vielu.

Atvēsinošām kompresēm

Kamēr Latvijai vasara šogad gāja garām, Horvātijā tā bija klāt par visiem 100%. Siltums tā ap 30 grādiem vietā, kur uzturējāmies mēs, ir ikdiena. Gluži loģiski, ka ne visas dienas pavadījām pie jūras vai arī sēdējām istabā. Mēs devāmies arī izpētīt tuvējās pilsētas. Un kas par to, ka laukā karsti! Līdzi ņēmām ūdeni, uzkodas un arī mitro salvešu paciņu, jo brīžos, kad gribējās nedaudz veldzes, mitrās salvetes noderēja kā lieliskas atvēsinošas kompreses.

20170830073257-37327.jpg

Tīriem augļiem

Lai gan cenšamies vienmēr visus augļus kārtīgi nomazgāt, ir reizes, kad gribas nopirkto ābolu apēst tūlīt un tagad. Bet no veikala plaukta tikko nākušu uzreiz mutē neliks, tāpēc lieti kā ātrā palīdzība šajos gadījumos noderēja mitrās salvetes - kārtīgi ābolu noīrījām un ņam, ņam...

Intīmajai kopšanai

Kārtojot ceļa somas četriem cilvēkiem, ir svarīgi, lai tās būtu kompaktas, nebūtu līdzi nekā lieka. Tāpēc vienmēr cenšos meklēt alternatīvas. Tā vietā, lai ņemtu līdzi arī salvešu iepakojumu intīmajai kopšanai, izvēlos Huggies - jo ja tās ir piemērotas mazuļiem, der arī māmiņai!

Kosmētikas notīrīšanai

Esmu atklājusi, ka labākais veids, kā no lūpām notīrīt kopši sārtu lūpu krāsu, ir ar mitro salvešu palīdzību - ātri un vienkārši. Un lūpas pēc tam ir patīkami maigas, jo nav berztas ar sausiem vates tamponiem vai kociņiem. Jā, mitrās salvetes lieliski noder brīžos, kad nepieciešams notīrīt kosmētiku, bet nav citas alternatīvas - ar salvetes palīdzību lieliski izdodas notīrīt arī skropstu tušu (izmantoju "parastās" nevis ūdens noturīgās).

Tīrai mājvietai

Mitrās salvetes dažkārt mēdzu izmantot arī mājās, lai noslaucītu palodzes un citas virsmas no putekļiem, kuri pilsētās ir pastāvīga parādība. Atšķirībā no parastas lupatiņas, mitro salvešu priekšrocība šādos darbiņos ir tā, ka visi puteklīši pielīp pie salvetes nevis paceļas gaisā mākonī, lai pēc īsa mirklīša atkal nosēstos atpakaļ. Ceļojuma laikā īrējām apartamentus, kuru uzkopšana bija mūsu ikdiena - ja gribējām dzīvot tīrās mājās, tās bija arī pašiem jātīra. Grīdu uzkopšana, putekļu slaucīšana no galdiņiem - tie bija mani darbiņi. Tāpēc ceļojumā tāpat kā mājās putekļu uzveikšanai talkā ņēmu mitrās salvetes.