Māmiņu Kluba Labdarības Fonds: Speciāli Leonīdam radīta īpaša stāvortoze

30. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai atceries stāstu par mazo Leonīdu, par kura veselību visi kopīgi turējām īkšķus, sūtot mazajam vislabākās domas?

Leonīds piedzima priekšlaicīgi 25. nedēļā ar ļoti daudzām smagām diagnozēm, no kurām galvenā ir bērnu cerebrālā trieka. Šajā laikā nu jau trīsgadīgais Leonīds piedzīvojis vairākas operācijas un, pateicoties Māmiņu Kluba Labdarības fonda ziedotājiem, aizritējušas arī divas cilmes šūnu transplantācijas un rehabilitācija Taizemē. 

Leonīds ir viens no bērniņiem, kuriem trīs gadu laikā kopš dibināšanas palīdzējis Māmiņu Kluba Labdarības fonds. Māmiņu Kluba vadītāja Sandija Salaka, atceroties pirmo tikšanos ar mazo Leonīdu, stāsta, ka tobrīd mazuļa māmiņa no visiem ārstiem un speciālistiem bija saņēmusi atbildi, ka bērns nedzīvos, taču, pateicoties vecāku milzīgajai ticībai un spējai lūgt palīdzību, ar kopīgiem spēkiem un Māmiņu Kluba Fonda ziedotāju atbalstu, Leonīds varēja saņemt ārstēšanu.

Pēc otrās cilmes šūnu transplantācijas ārsti Taizemē vecākiem ieminējušies, ka Leonīdam nepieciešama ierīce, kas viņu vertikalizētu, jo tas palīdz muskuļu attīstībai, gūžas, mugurkaula stiprināšanai, zarnu trakta darbībai, kā arī palīdz labāk strādāt abām smadzeņu puslodēm.

Lai arī Latvijā ir pieejamas vertikalizācijas ierīces, Leonīdam piemērotu diemžēl neizdevās atrast, tāpēc liels paldies tiek teikts “Bush design” dibinātājiem un īpašniekiem Jānim Krūmam un Mārtiņam Kalniņam, kuri izstrādājuši speciāli Leonīdam piemērotu vertikalizēšanas krēslu jeb stāvortozi. Funkcionālā ziņā stāvortoze ir unikāla, jo ir regulējama atbilstoši bērna augšanai. 

Turam īkšķus par turpmākiem uzlabojumiem Leonīda veselībā!

Māmiņu Kluba Labdarības fonda misija ir palīdzēt māmiņām un bērniem gan krīzes situācijās, gan bērniem ar invaliditāti. Ja arī tu esi nonākusi situācijā, kad nepieciešams atbalsts, raksti uz fonds@maminuklubs.lv, izstāstot savu situāciju.

“Nevajag kautrēties, jo krīzes situācijas nav tikai naudas trūkums. Iespējams, tev ir nepieciešama juridiska palīdzība, vai arī atbalsts kādā dzīves situācijā, ar kuru pati netiec kopā,” aicina Sandija Salaka, sakot, ka Māmiņu Kluba Fondam ir iespēja piesaistīt dažādu jomu speciālistus, lai atrisinātu krīzes situācijas.

Ziedo, sniedzot palīdzīgu roku grūtībās nonākušajiem!

Māmiņu Kluba Labdarības fonda

ziedojumu tālrunis

90067000

LAI KATRAM STĀSTAM BŪTU LAIMĪGAS BEIGAS!