Māmiņas- veidojam saviem mazuļiem pašas 3

Māmiņas- veidojam saviem mazuļiem pašas 3

05. Jan 2018, 13:42 Laura SeMa Laura SeMa

Sveikas mīļās māmiņas!

Šobrīd kļūst tik populāri un aktuāli veidot, ko mazuļiem pašām, ka nespēju vien apstāties, jo idejas lec prātā pašas vai arī uz to mudina cenas, ko ieraugu veikalos vai internetā un nodomāju, ka tomēr varēšu pati.

Tātad mēs ar vīru uzmeistarojām attīstības dēli un palīdzēja aksesuāru meklēšanā arī mana mamma ar manu māsu (lieki piebilst, kaģimenē Lonija ir pirmais mazbērns no manas puses, līdzarko aktīvi iesaistās visa ģimene, ja idejas ir viegli realizējamas).

Pirmkārt tāpat kā ar filca grāmatu es uzzīmēju skic ar to, ko es gribētu redzēt uz attīstības dēļa un kas manuprāt mazajai būtu pa spēkam, lai jau aktīvi varētu darboties gar dēli. Tāpēc pēc analīzes, kas manai mazajai patīk un ar ko labrāt darbojas, to arī zīmēju protams iedvesmojoties no citiem attīstības dēļiem.

Uzzīmēju kautko griežamu, kautko bīdāmu, kautko virpināmu un kautko skanīgu. Tā nu pa veikaliem man bija jāatrod šīs lietas kas ir: Riteņa zvaniņš, atlasa lentītes, mazi bet bērnam droši sīkumi ko pētīt atlasa lentīšu galos, pērlītes, izturīgi striķi, dieggumija, garā skrūve ar uzgriežņiem, kuri ir attiecīga diametra, spēļu zobratiņi, galdu ritenīts, dēlīši, aizbīdnis, krampītis, plomba, rokturīši dēlīšiem, enģītes un kā es iesaucu cilpu skrūves :D un pats galvenais pamata dēlis.

Dažas no lietām tika pieskruvētas vai ieskrūvētas, citas pielīmētas ar appusejo līmlenti, kā zvaniņš un zobratiņi.

Ir arī kombinācijas un sakarības atrodamas dēlī, piemēram: griežot apaļo dēlīti, caur caurumiņiem var redzēt dažādus zīmējumus, jo apakšā attiecīgās vietās tika pielīmētas uzlimes, lai bērnam interesantāk, tāpat paraustot skariņas, kur tālāk ir atlasa lentes un visbeidzot galā ir pa kādai matiņai piešūtai (tālāk aiz mantiņām ir piešūtas dieggumijas, lai atlasa lentes ar mantiņām itkā ir nospriegotas bet taipat laikā, ja parauj tad kustīgas) mantiņas bīdās līdzi un palaižot skariņas vaļā mantiņas aizslīd vietā. Šādi panācu, ka bērnam ir sakarība, ko atklāt un arī to, ka dēlis var stāvēt gan guļus gan vertkāli ieslīpi un visas funkcijas dēlī tikuntā strādās.

Dēlī ir atrodamas interaktīvās lentes, ritentiņš kuru bērnam labprāt patīk ripināt (arī vīram), dēļa ripiņa zem kuras ir uzlīmītes ko bērnam atrast, zobratiņi ko griezt un brīnīties ka griežot vienu darbojas čētri, "noslēpumu skapītis" zem kura ir atstarojoš materiāls un arī paslēptas uzzlīmes, kuru var aiztaisīt ar krampīti un aizbīdni, improvizēts skaitīklis, rāvējslēdzis, auduma "ļipučka" :D, skruvītes dažādu veidu mazo pirkstiņu attīstībai un zvaniņš.

Veikali kas bija nepieciešami dēļa tapšanai bija būvniecības veikals, auduma veikals un arī kancelejas veikals noderēja, bija arī lietiņas mājā ko atradām.

Bērniņam šāds attīstības dēlis ir aktuāls, lai rotaļātos jau no 8 mēnešu vecuma līdz pat 2 gadiņiem noteikti.

Mūsu čabulīte jau labprāt darbojas no 8 mēnešu vecuma vēl mācēdama atrasties tikai uz vēdera, un tas ka vecāki daudz darbojās ap dēli, lai tas taptu tikai radīja papildu interesi.

20180105133812-19907.jpg

Mazajai beidzot ir tapis šķēršļu paklājs, tad par to arī drīzumā pastāstīšu! Mazajai kalnietei ļoti patīk.