Maksas vakcinācija

21. Feb 2017, 22:56 Klintasmamma Klintasmamma

Tā nu ir sanācis, ka Klintai visas vakcīnas "ievilkušās" ne tāpēc, ka es nevēlētos bērnu vakcinēt, bet gan tāpēc, ka ir grūti atrast laiku, kad mazā ir vesela. 
Ģimenes ārste mūs nosūtīja uz BKUS vakcinācijas kabinetu, kur ārste izlasīja visu Klintas slimības vēsturi, vairāk nekā stundu uzdeva man jautājumus par mazās ēšanas/vēderprroblēmām, alerģijām un radu slimībām, beidzot atļaujot mazo vakcinēt. Toreiz saņēmām kombinēto poti, tiekot pie 38,5 grādu temperatūras 2 dienu garumā, niķīga bērna  un milzīga bumbuļa potes vietā. 
Kad stāstīju par to ārstei, viņa nemaz nebija pārsteigta, vien noteica, ka tā esot izplatīta reakcija no pneimokoka vakcīnas. Jautājot par risinājuma, uzzināju, ka varu maksāt par vakcīnu ar 13 komponentēm, tā esot labāka:) Jautāju, vai ārste to izvēlētos arī savai ģimenei, uzzinot, ka viņas radu lokā visiem bērniņiem ir tieši šī maksas vakcīna. Problēma ir tikai tajā, ka tā īsu laiku pirms vizītes ir speciāli jāpasūta, jo uz vietas tā neesot.  

Šodien Klinta tika pie pasūtītās vakcīnas, bumbuļa vēl nav, mazā jūtas ļoti labi, temperatūra nav kāpusi augstāk par 37,1 un man ir tiešām žēl, ka iepriekšējā reizē es par šo vakcīnu nezināju. Es naivi paļāvos uz to, ka bērniņiem tiek piedāvāta efektīvākā un labākā, ne lētākā vakcīna, unmarī ārste bija aizmirsusi pastāstīt par iespēju izvēlēties maksas vakcīnu. Samaksāju nedaudz mazāk par 70 EUR, bet tiku pie laimīga bērna, kuru nemoka slikta pašsajūta un temperatūra! Bonusā arī mazā ir vakcinēta pret vairāk pneimokoka paveidiem nekā iepriekš:)

Kā Tavs bērniņš jūtas pēc vakcīnas? Izvēlies tās, ko piedāvā par velti vai arī maksas vakcīnas? 

22. Feb 2017, 12:02

Vecākajām meitām pēc vakcīnām bija gan temperatūra,gan klepus kā arī vidējai ir nosliece uz dermatītu. Vairāk iedziľinoties vakcīnu sastāvos utt.nolēmām,ka jaunāko nevakcinēsim vismaz līdz 3 gadiem.
Vecākās dabūja standarta potes,ko apmaksā valsts.(gripas,rota,ērču un vëjbaku netaisìjām).