Mācāmies jaunas lietas

Mācāmies jaunas lietas

24. Apr 2017, 14:25 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Kopš dienas, kad saplānojām savu ģimenes atvaļinājumu, mazais vairākas reizes dienā jautā, kad brauksim uz jūru. Par cik viņš vēl neizprot laika jēdzienu, tad nolēmu pasmelties idejas no interneta kalendāra izveidē. Cerams, tas mazajam palīdzēs saprast, kad nu pienāks tā ilgi gaidītā diena.

Tāds izskatās mūsu kalendārs.

20170424142331-52670.jpg

20170424142450-38664.jpg

Cenšamies katru rītu izrunāt, kura nedēļas diena šodien ir, tad sameklē kartīti ar tās dienas nosaukumu un pieliek, tad pieliekam dienas datumu. Līdz emocijām un laikapstākļiem vēl neesam tikuši, bet ar laiku arī tos pievienosim. Runājam par to, ka tagad ir pavasaris un ir aprīļa mēnesis. Kalendārs tiek papildināts ar zīmējumiem jeb notikumiem, kas tuvojas, lai bērns var emocionāli sagatavoties.

Kalendārs ir viegli pagatavojams. Ar datora palīdzību tapa rūtiņas, dienas nosaukumi, datumi utt. Tas viss izdrukāts un ielaminēts. Katru mēnesi tiek nomainīta mēneša kartiņa, un mēneša fotogrāfija. Dienas ir dzeltenā krāsā, mēneši – zaļā, gadalaiki – zilā un notikumi sarkanā krāsā. Kartītes pie kalendāra turas ar divpusējo līmlenti, bet var izmantot arī līmmasu. Variācijas par šo tēmu var būt dažādas, tādu var arī nopirkt grāmatnīcā. Bērnam tas ir interesanti un papildus gūst jaunas zināšanas.