Mācāmies darboties ar krāsām. 10 ieteikumi bēbīšu gleznošanai

Mācāmies darboties ar krāsām. 10 ieteikumi bēbīšu gleznošanai

30. Jun 2017, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs taču labi zinām, ka radošas nodarbības ir attīstošas mūsu bērniem, taču ne vienmēr esam gatavas ļaut saviem mazuļiem drosmīgi izzināt pasauli, nomūrējoties ar krāsu no galvas līdz mazajām pēdiņām. Bēbīšu gleznošanai nebūt nav jābūt biedējošai, jo tas ir lielisks veids, kā mazulim iepazīt pasauli un attīstīt pirkstiņus. Zīmēšana ar pirkstiņiem var izklausīties diezgan ķēpīga, neparedzama, bet tas nebūt tā nav. Pirkstiņzīmēšana mazuļiem ir aktivitāte, kas neprasa lielus ieguldījumus, bet saņemtās emocijas un gandarījums būs divtik liels.

Iesaka Anna Silabrama, māksliniece, mākslas nodarbību pasniedzēja.

Sagatavojies zīmēšanai

- Avīzes grīdas noklāšanai

- Līmlente

- Lielas papīra loksnes

- Mitrās salvetes, dvieļi,ko nav žēl sasmērēt vai vienreizējie papīra dvieļi

- Krāsas, protams

Kā bēbīšu gleznošanu padarīt par neaizmirstamu un patīkamu piedzīvojumu 

- Noģērb bērniņu, atstājot autiņbiksītēs vai biksītēs.

- Ja zīmējat uz grīdas, tad šo punktu vari izlaist; tomēr ja nosliecies par labu gleznošanai uz galda, parūpējies,lai krēsls ir gana augsts un stabils. Piemērotāks bēbīšiem varētu būt augstais barošanas krēsliņš.

- Noteikti apklāj zīmēšanas virsmu ar avīzēm vai arī ar plēvi, ja baidies par traipiem un mēbeļu nosmērēšanos. 

- Izmanto līmlenti,lai piestiprinātu zīmēšanas loksni un mazais droši varētu izpausties. Šajā vecumā vēl diemžēl nav koordinācija, lai turētu papīru un ar otru roku zīmētu.

-  Ļauj bērnam sākt izpausties uz papīra lapas! Sākotnēji vari dalīties ieteikumos, ko un kā labāk darīt: "Tu zīmē! Liec pirkstiņus uz papīra, lai zīmētu. Zīmē uz papīra, nevis liec krāsu mutē." Šādas vienkāršas instrukcijas ir ļoti svarīgas, lai attīstītu bēbīša valodiņu. Protams, sākotnēji mazulītis nevarēs atbildēt, bet viņi mācās no sarunām, jauniem vārdiņiem un viņi pamana, cik svarīgs viņš Tev ir! Reizēm mēs, vecāki, domājam, ja bērni neprot runāt, viņi neiegūst neko,ja ar viņiem sarunājamies. Tā tas nav. Bagātini bērna valodiņu arī rotaļu laikā!

- Ja mazais nesaprot, kā zīmēt un kā virzīt rokas, Tu vari maigi pieturēt viņa apakšdelmu un virzīt pa lapu. Noteikti stāsti, kāda ir krāsa, ko jūs darāt un ko zīmējat.

- Neierobežo savu bērnu. Bērni pasauli redz bez aizspriedumiem, tāpēc labprāt ir gatavi zīmēt ar pirkstiem un plaukstām, pat ar pēdiņām, mēs pieaugušie esam aizgājuši tālu no šīs brīvības sajūtas un tāpēc mums tik ļoti gribas ierobežot mazos māksliniekus.

- Noteikti vēro un nosaki, kad bērnam ir apnicis zīmēt. Kad pamani bērnā garlaicību un intereses zudumu, pārstājiet aktivitāti un turpiniet atkal pēc pāris dienām.

-  Iemūžini skaistos pirkstiņzīmējumus, atzīmējot, kad īpašais gleznojums ir tapis! Tāpat šādi ķēpājumi var būt lieliska daļa no apsveikuma kartītes tuvajiem un mīļajiem, tāpat tas var kalpot kā interjera priekšmets bērnistabā pie sienas.

- Izmēģini pirkstiņzīmēšanu arī vannošanās laikā, kad visu "zīmējumu" pēcāk noskalos ūdens! Tāpat saulainā laikā arī zīmēšanas stundas brīvā dabā būs gana tīrs pasākums un būs vieglāk savākt nekārtību, kas, mammasprāt, varētu būt radusies!

Vai jūs esat pamēģinājuši pirkstiņzīmēšanu? Kā jums veicas? Cik bieži ļaujaties mākslinieciskām nodarbēm?

Māmiņu Klubs

Rubrika par bērnu rotaļāšanos - Huggies® Rotaļu zeme"

20170629095820-48787.jpg