Lietotas rotaļlietas. PAR un PRET

Lietotas rotaļlietas. PAR un PRET

04. Aug 2017, 06:30 Klintasmamma Klintasmamma

Jāatzīst godīgi, ka man galvenais kritērijs rotaļlietu iegādē ir tikai un vienīgi tas, ko mans bērns var iemācīties un trenēt, neatkarīgi no tā, cik šī rotaļlieta maksā vai kur tā pirkta. Jāteic godīgi, ka reizēm ir ļoti grūti paiet veikalā kādam FurReal Friends dzīvniekam, kas murrā, pakasot viņam pierīti, vai kustina galvu, lūkojoties manā virzienā, jo, neskatoties uz augsto cenu (ir redzēti eksemplāri ~ 90EUR), mana meita no tā dzīvnieka neiemācīsies vairāk kā no omes kaķa vai suņa. 
Taču šoreiz par ko citu...

Par lietotām rotaļlietām un mūsu attieksmi pret tām

Vai Tu savam bērnam iegādājies lietotas rotaļlietas? Kāpēc jā/nē? Vai arī Tu pārdod sava bērna lietotās rotaļlietas? 

 Klintas rotaļu kastēs ir gan dāvinātas, gan veikalos pirktas, gan pašdarinātas, gan arī lietotas rotaļlietas, jo, neskatoties uz to, ka viņas tētis kategoriski skatās uz lietotu drēbīšu pirkšanu meitai, arī viņš man piekrīt, ka lietotas rotaļlietas ir kas tiešām prātīgs un noderīgs. 

Mēs varam radīt rotaļlietu kalnus izgāztuvēs, pērkot visu tikai jaunu, taču varam nopirkt ne sliktāku lietotu, palīdzot kādai citai māmiņai viņas bērna novārtā atstātās rotaļlietas pārvērst kādā jaunā pirkumā:) 

Mēs varam čīkstēt par to, cik rotaļlietas ātri apnīk, lai arī maksā dārgi, bet varam arī nopirkt lētāk un vairāk.

Mēs varam atrast ko jaunu un veikalos neredzētu, jo piedāvājums tajos visos ir  visai līdzīgs.

Pērkot lietotu rotaļlietu labā stāvoklī, var visai droši ticēt, ka tā ir pietiekoši izturīga un nesaplīsīs tik drīz (ja jau viens bērns pirms tam to nav sabojājis, kāpēc lai Tavs to izdarītu?), jo itin bieži gadās, ka veikalā pirktā manta "neizdzīvo" ne dažas  dienas.

Mēs varam palīdzēt saviem bērniem dzīvot nedaudz tīrākā pasaulē, ietaupīt naudu un varbūt pat iepazīties ar kādu citu māmiņu (man tā ir gadījies, kad pārdevu Klintas kombinezonu), kura kļūst par labu draudzeni, taču kas tad mums īsti traucē?

Varam nepirkt no Ķīnas pa lēto, bet, piemēram, no Vācijas, bet lietotu, ja ražotājvalstij ir nozīme.

AIZSPRIEDUMI
Vēl aizvien ir cilvēki, kuri kaunās no lietotu mantu pirkšanas, uzskatot, ka tas kaut ko liecina par viņiem pašiem vai viņu finansiālo stāvokli. Muļķības!

KVALITĀTE un LAIKS
Jāatzīst, ka ne vienmēr internetā redzamās lietotās rotaļlietas dzīvē izskatās tāpat. Cilvēki mēdz mānīties, tādā veidā itin bieži liekot mums neuzticēties arī godprātīgiem pārdevējiem. 

Lietotas rotaļlietas ir ilgi jāmeklē internetā, andelēs vai lietoto preču veikalos, kas man šķiet viens no lielākajiem trūkumiem, taču esmu manījusi, ka Facebook grupās māmiņas vienkārši ieliek sludinājumu ar vēlamās rotaļlietas bildi, lūdzot atsaukties kādu, kura tādu var piedāvāt. Vēl jau ar rotaļlietu pārdevēju ir kaut kur jātiekas, jābrauc, jāvienojas par laiku, kas itin bieži ir pārāk apgrūtinoši un tāpēc vieglāk ir aiziet uz veikalu.

IZVĒLE NO TĀ, KAS IR
Ja bērnam patīk zaļi kaķi, tad veikalā tādu noteikti ir daudz vieglāk atrast jaunu, ne meklēt lietotu, jo lietotu rotaļlietu pārdošanā tomēr ir daudz mazāk, taču tad, ja pietiek ar ašīnu jebkurā krāsā, ak, tad problēmmu noteikti nav!

SLIMĪBAS, ROTAĻLIETU TĪRĪŠANA
Es nezinu, cik daudzas māmiņas mazgā veikalā nopērkamās rotaļlietas (itin bieži to iepakojums nenosedz pilnīgi visu, tāpēc nemaz nešaubos, ka rotaļlietām pieskaras ļoti daudzi cilvēki), taču, pērkot lietotas rotaļlietas, es vienmēr tās attiecīgi mazgāju/tīru/lieku saldētavā (atkarīgs no rotaļlietas veida).  Tas aizņem vien dažas minūtes, taču ir obligāti veicams  darbiņš, jo baidos, ka Klinta var dabūt kādu lieku bacili, kā arī nav ne jausmas,vai māmiņa, kura šo rotaļlietu ir pārdevusi, to iepriekš arī tīrīja.

NEVAR DĀVINĀT
Lietotas rotaļlietas nav pieņemts dāvināt, tā, redz, nedarot, jo visiem vajag kastīti un banti pa virsu, taču man ir visai garš saraksts ar rotaļlietām, kuras meitai meklēju un nevaru atrast, tāpēc patiesi priecātos arī par lietotām.

Es ticu, ka daudzas mammas man nepiekritīs, taču, neskatoties uz daudzajiem PRET, es tiešām neatrodu nevienu, kas atturētu mani no lietotu rotaļlietu pirkšanas savam bērnam, ja viņš no tām mācās. Bezjēdzīgās rotaļlietas gan man nevajag nedz lietotas, nedz jaunas!

Attēls no http://www.bluemaize.net

Klintasmamma Klintasmamma 04. Aug 2017, 12:10 ozolins17

Patiess prieks, ka vēl kāds nebaidās no lietotām mantām😀

ozolins17 ozolins17 04. Aug 2017, 11:35

Piekrītu. Man arī nav problēmu dot bērnam lietotas rotaļlietas. Tā kā mums ir daži iecienīti zīmoli, kas ir kvalitatīvi, bet līdz ar to arī dārgi, tad vienmēr sludinājumos tos ievēroju un apsveru, vai nevajadzētu iegādāties. Dāvināt gan visu laiku atturējos lietotas mantas, taču nupat tomēr ieraudzīju kādu sen kārotu Playmobil komplektu, kas ir uz pusi lētāks kā veikalā. Un zinot, ka šīs firmas rotaļlietas nemaz tik viegli nevar nolietot, tomēr riskēju. Tad nu tas tagad ir skapī un gaida Ziemassvētkus 😀