Lielā Māmiņu konference par veselīgu bērniņa attīstību: ONLINE TV videoieraksts

16. Apr 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

VAI TU SKATIES MĀMIŅU KONFERENCES? PIEDALIES APTAUJĀ->>

Māmiņu Lielās konferences programma

Veselīgs uzturs visai ģimenei

Ēšanas režīma veidošana mājās ir viens no svarīgākajiem soļiem, kā nodrošināt Tava bērna veselību. Iesākumā izveido veselīga uztura piramīdu Tavā izpratnē, kas palīdzēs veidot bērna attiecības ar veselīgu uzturu. Atceries, ka bērns mācās no Tava piemēra, tāpēc visai ģimenei, arī Tev, ir jāēd veselīgi.

Tiešraides laikā gatavosim kopā ar Signi Meirāni un eksperte pastāstīts,kā pagatavot ēdienu,nezaudējot vērtīgās vielas, kā arī noskaidrosim, kādam uzturam dot priekšroku, gaidot mazulīti!

Ūdens- visas dzīvības pamats skaistumam un veselībai

Ūdens mums ir visapkārt – jūras, ezeri, upes, mēs zinām, ka ir lietus, galu galā – mēs paši sastāvam no ūdens. Viena no teorijām par dzīvības rašanos uz zemes ir saistīta ar ūdeni – viss dzīvais, ko pasaulē redzam ir radies no vienas mazas šūnas, kura ūdenī sākusi dalīties un vairoties. Mēs, protams, varam piekrist vai nepiekrist šim apgalvojumam, tomēr ūdenī slēpjas kas tāds, ko cilvēki līdz šim vēl nav izzinājuši.

Tiešraides sarunas laikā ar uztura speciālisti, Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektori Inesi Siksnu noskaidrosim, kā ūdens mums var palīdzēt šajā pavasarī justies un izskatīties labāk!

Kā veidot saikni ar mazulīti pirmajos dzīves mēnešos

Vienas no vissvarīgākajām dzīves attiecībām ir tās īpašās attiecības, kas izveidojas starp bērnu un vecākiem. Tieši vecāku nopelns ir, vai attiecības ar bērnu izveidosies drošas un uzticības pilnas, vai nedrošas. Kā izveidot šīs attiecības par tiešām veiksmīgām? Kā vecākiem jārīkojas, lai arī bērns justos ar vecākiem saistīts pozitīvā nozīmē?

Kad vecāki domā par jēdzienu saistības, viņiem prātā nāk tādi vārdi kā attiecības, mīlestība, rūpes un tuvība. Protams, ir skaidrs, ka savā dzīvē cilvēki jūtas patiesi saistīti tikai ar dažiem cilvēkiem.

Tiešraides laikā tiksimies ar prenetālo psiholoģi Mirdzu Liepiņu.

Krūts zīdīšanas nozīme pirmajā dzīves gadā

Pienam ir ļoti liela nozīme bērna nervu sistēmas un smadzeņu augšanā un attīstībā, kā arī imunitātes nostiprināšanā, bet uzsākot krūts barošanu, rodas neskaitāmi jautājumi- kā veidot piena banku, kā tikt galā ar piena sastrēgumiem, ko darīt, ja iestājusies piena krīze vai barošana ar krūti rada sāpes? Par un ap šiem jautājumiem piektdienas sarunā runāsim ar ārsti Irēnu Putniņu.

Māmiņas uzturs krūts barošanas laikā

Krūts ēdināšana, bez šaubām, ir labākais, ko mamma savam bērniņam var dot, sevišķi - pirmajos viņa dzīves mēnešos. Bet gadās, ka tomēr arī ēdinot ar krūti, mammai jāievēro šādi tādi nosacījumi savā ēdienkartē, lai nenodarītu pāri mazuļa puncītim. Ko tad barojoša mamma noteikti nedrīkstētu ēst, un kas būtu jāiekļauj savā ēdienkartē? Uzzināsim tiešraidē sarunā ar bērnu māsu, Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektori Elitu Svarenieci.

Jaundzimušā ādas kopšana un veselība

Mazulītis pasauli sākotnēji iepazīst caur māmiņas un tēta pieskārieniem, tie palīdz sajust to, ka visdrošākā vieta ir mamiņas klēpī.  Ikrīta aprūpe pirmajos bēbīša dzīves mēnešos ir īpaši svarīga, lai bērniņš justos labi. Tāpēc kopā ar ārsti Irēnu Putniņu noskaidrosim visu par zīdaiņa ādas kopšanu, par krēmu lietošanu un kosmētikas līdzekļu izmantošanu.

Daudzbērnu ģimenes Latvijā

Katrs mazulis, kurš ienāk mūsu  dzīvē, to izmaina un mēs vairs nekad nebūsim tādi, kā pirms šī bērniņa. Ir ģimenes, kuras šīm pārvērtībām ir gatavas vairāk nekā vienu vai divas reizes, kļūstot par vecākiem trīs un vairāk bērniem. Tā patiesi ir īpaša pieredze, tomēr arī uzdevumu ir daudz vairāk, nekā citiem, kuri audzina vienu mazuli.

Viens no būtiskākajiem apsvērumiem, kāpēc ļoti daudzas ģimenes apstājas pie viena vai diviem bērniem, ir bažas par to vai pietiks naudiņas, lai ģimene varētu dzīvot, ne tikai izdzīvot.

Pie mums piektdienas sarunā viesojas portālu godagimene.lv aktīvās blogeres un redaktores Inga Hartika un Ilze Lipska, lai pastāstītu, kā viņas izlēmušas par labu trešajam bērniņam ģimenē!

20140316084248-53362.jpg

VAI TU SKATIES MĀMIŅU KONFERENCES? PIEDALIES APTAUJĀ->>


sorry, te būs īstais links

http://www.visidati.lv/aptauja/951514783/

Jūs atsūtījāt aptaujas rezultātus nevis pašu aptauju 😉

čabule čabule 11. Apr 2014, 12:20 sandux

3 mēnešu cikls 😀

sandux sandux 11. Apr 2014, 12:06

Vai Maria Lactation var lietot neierobežotu laiku?

čabule čabule 11. Apr 2014, 12:05 sandux

Tam es ar piekrītu 😀

sandux sandux 11. Apr 2014, 12:04

Piekrītu zīdīšanas speciālistiem, ka piena vairošanos veicina bērna tieša klātbūtne.

čabule čabule 11. Apr 2014, 11:49

Man piena vairošanā palīdzēja kvass un veselības dzēriens.

čabule čabule 11. Apr 2014, 11:34

Krūtsbarošana sākotnēji man bija murgs. Ievilkti krūtsgali.. Dzemdību namā man pateica, nevis vienkārši ievilkti- Tev viņu nav 😃 .. mocījos ar visādiem krūtsgala izsūcējiem.. beigu beigās- uzgaļi un miers..

Saprotu jau, tiešraide ir tiešām labs variants kā uzzināt sev interesējošos jautājumus.
Mans ieteikums nākamajai reizei- tiešraides laikā var skatīties tikai vienā logā un rakstīt komentārus- tad arī būs vieglāk jautājumus apkopot 😉

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 11. Apr 2014, 11:29

Šie jautājumi tiek nosūtīti raidījuma vadītājai, bet laika trūkuma dēļ nepagūsim uz visiem atbildēt, jo to ir tiešām daudz!

Skatīties var šeit pat augšā tiešraides logā vai arī konkrētā publikācijā par tēmu.

sandux sandux 11. Apr 2014, 11:28 čabule

čabule čabule 11. Apr 2014, 11:26 sandux

Jā, es sapratu.. liekas jau, ka šos komentārus neņem vērā 😉 ..

čabule čabule 11. Apr 2014, 11:25 sandux

Es esmu tā darījusi- atslaucu nākamajai ēdienreizei, ja kaut kur jāiet.. tad vīrs pabaro ar atslaukto, bet ja tas atdzisis- ūdens peldē uzsilda..

sandux sandux 11. Apr 2014, 11:25 čabule

Es runāju tieši par F. Leboijē grāmatu "Piedzimt bez vardarbības" un gribēju dzirdēt psiholoģes komentāru par viņa ieteiktajiem principiem, jo daļēji viņa par to jau runāja.

čabule čabule 11. Apr 2014, 11:24 zhuxinjsh

Kaut kur 40-45 euro

sandux sandux 11. Apr 2014, 11:23

Jautājums par piena atslaukšanu - vai nevar būt tā, ka es atslaucu to piena porciju, kas paredzēta bērna nākamajai ēdienreizei?

čabule čabule 11. Apr 2014, 11:23 sandux

Es gan tam nepiektistu- bērns nav izsalcis, bet pielikšana pie krūts mazulim mazina stresu.. Un tas ir dabīgi- ka jābūt ganrīz uzreiz pie krūts.. Par piemēru ņemot dzīvnieku pasauli- pēdz piedzimšanas zīdītāji arī pirmais ko dara- zīž...

sandux sandux 11. Apr 2014, 11:20 čabule

Nē, grāmatā tas ir citādi aprakstīts - vannošana PĒC piedzimšanas. Kad bērns "aizmirst" piedzimšanas stresu un pieņem jaunos apstākļus. Un atšķirība no pierastās prakses - nevajag likt uzreiz pie krūts (uz vēdera gan jāliek), jo bēbis vēl nav izsalcis.

čabule čabule 11. Apr 2014, 11:06 sandux

Domāju, ka tas nav nepareizi.. Ir taču arī ūdens dzemdības. Dzemdību kursos dzirdēju to, ka bērniņi zem ūdens neelpo līdz brīdim, kad kāda ķermeā daļa ir virs ūdens.. tā jau ar bez maz vai vannošana uzreiz..

1 2