Līdzekļi, kas piemēroti bērna ādai vasarā

Līdzekļi, kas piemēroti bērna ādai vasarā

02. Jul 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veikalu plauktos ir milzīga ķermeņa kopšanas līdzekļu izvēle. Tādēļ, lai palīdzētu izvēlēties vasaras sezonai atbilstošāko, Māmiņu Klubs jautā dermatologam, kādu izvēlēties bērna ādas kopšanai!

Konsultē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dermatoloģe Ināra Ančupāne.

Izvēlies krēmu ar mazu tauku saturu

Speciāliste apgalvo, ka karstajā vasaras laikā bērna ādas kopšanai jāizvēlas krēms, nevis eļļa vai ziede. Šajā gadījumā ar krēmu gan domāts ādas kopšanas līdzeklis, kādu to saprot medicīnā. Atceries, ka ikviens ādas kopšanas produkts, kas tiek piedāvāts veikalos, arī tiek dēvēts par krēmu!

„Ierasti, krēmi tiek dalīti taukainajos un netaukainajos. Tomēr taukainie krēmi, faktiski, jau ir ziedes, kas bērna ādai vasarā nav nepieciešami. Šajā sezonā vislabāk lietot kopšanas līdzekļus ar mazu tauku saturu,” iesaka Ināra Ančupāne

Tas tādēļ, ka netaukains krēms, pamatā sastāv no ūdens, kas labi iesūcas ādā. Savukārt, karstā laikā, ieziežot ādu ar taukainu krēmu, ziedi vai eļļu, tas var veicināt iekaisuma procesa veidošanos.

Ādas kopšanas līdzekļu sērijas

Maziem bērniņiem pietrūkst dabīgais ādas mīkstinātājs, bet ūdens ādas sausumu tikai pastiprina. Tādēļ, lai vasarā par sava mazuļa ādu parūpētos vēl efektīvāk, viņu vannojot, ūdenim var pievienot arī kādu mīkstinošu līdzekli. 

Kādus ķermeņa kopšanas līdzekļus vasaras laikā lieto, rūpējoties par sava bērniņa ādu?