Lauvu impērija – iespaidīgs un interesants šovs!

Lauvu impērija – iespaidīgs un interesants šovs!

23. Sep 2014, 19:54 gucci123 gucci123

Labdien!

Pagājušās nedēļas beigās mēs atklājām jauno cirka sezonu ar iespaidīgu un interesantu šovu – Lauvu impērija. Mums ar dēliņu ļoti patīk cirks un tā izrādes, jo tā ir pilnīgi cita – maģiska pasaule. Cirks visos laikos ir piesaistījis daudz cilvēku, jo tur vienmēr ir bijusi iespēja ieraudzīt sev kaut ko tīkamu – vai tas ir klauns, vai akrobāts, vai dzīvnieku uzstāšanās…

Pirmo reizi uz cirku aizgājām, kad dēliņam bija gads un tā bija Vasaras rēvija. Kopš tā brīža cenšamies neizlaist nevienu jaunu cirka izrādi. Daži mani padomi vecākiem, apmeklējot cirka izrādi:

1)      pirmo reizi, ejot uz cirku ar mazu bērnu (piemēram, sākot no 1 gada vecuma), vajag rēķināties ar viņa uztveri un laika izjūtu, t.i., ja bērns vēlas iet projām pēc 10, 15 vai 30 minūtēm, tas ir jādara, nevis jāliek viņam noskatīties visa izrāde. Bērns var koncentrēt uzmanību tikai neilgu laiku. Lai cik dārga ir biļete un žēl iztērētās naudas, neviens pasākums ne bērnam, ne pieaugušajam nesagādās prieku, ja tas būs uzspiests. No personīgās pieredzes – mēs sākām ar 15 minūtēm, nākošreiz jau bija 30 minūtes un tā pamazām nonācām līdz tam, ka bērna var nosēdēt visu izrādi.  

2)      vēlams iegādāties biļeti bērnam, kas ļauj viņam sēdēt klēpī, nevis atsevišķā krēslā, jo tas rada drošības izjūtu. Mazu bērnu spilgtas gaismas, negaidīta tumsa, skaļa mūzika, dzīvnieki vai mākslinieki var satraukt.

3)      vēlams bērnam klusiņām austiņā čukstēt, kas notiek izrādes laikā, piemēram, ka uzstājas akrobāti vai ka mākslinieki žonglē vai būs dresēti dzīvnieki, paskaidrot, ko kurš dara un arī atbildēt uz bērna jautājumiem. Manam trīsgadniekam tagad ir tāds vecuma posms, kad viņš ir kļuvis par īstu kāpēcīti, tāpēc izrādes laikā notiek arī diskusija par notiekošo. Mazam bērnam ir jāskaidro daudzas lietas un darbības, jo tā viņš var būt drošs, ka tas viņu neapdraud vai ka tas ir interesanti utt.

4)      vēlams paņemt līdzi uz izrādi kādu nelielu našķīti, kas bērnam iet pie sirds, un ūdeni, jo telpa nav salīdzinoši liela un drīz vien tur var kļūt karsti.

Nedaudz par Lauvu impēriju: izrāde ir 2 cēlienos. Pirmais cēliens ir pagarš, un tā laikā var redzēt akrobātus, žonglierus, klaunu. Neparastu vēsmu Cirkā ienes Austrumu mākslinieki (ja kāds ir redzējis lielo Ķīnas cirku, tas izpildījums ir līdzvērtīgs!), jo viņu akrobātika un ķermeņa veiklība ir unikāla: šoreiz vērojām puisi, kas izpildīja akrobātiskus trikus ar lielu (milzīgu!) puķu podu un vāzi (neliela cilvēka augumā!), kā arī balerīnu, kas vingroja puisim uz pleciem – kādam līdzsvaram jābūt, lai to izdarītu, ir apbrīnojami! No dzīvniekiem bija dresēti suņi un kaķi.

Otrais cēliens ir salīdzinoši īss, un programmas nagla, protams, ir 2 dresētāji ar 7 lauvām. Lauvas ir drošā attālumā no skatītājiem, jo visapkārt tika apvilkts liels tīkls, lai dzīvniekus nošķirtu no skatītājiem. Taču skatu tas nekādā gadījumā neaizsedz, un visu var labi saskatīt. Pirms tam presē biju lasījusi, ka šie lauvas pagātnē ir saplosījuši cilvēku, bet manu viedokli tas nav ietekmējis. Visu cieņu dresētājiem, kas var uztaisīt šādu šovu, jo lauvas ir diezgan slinki un visai agresīvi dzīvnieki, kas nelabprāt padodas jebkādai dresūrai. Protams, bija arī mirkļi, kas lika aizturēt elpu, kad nikns lauvu tēviņš dresētājam bliež ar ķepu un rēc virsū! Taču ar pareizu motivāciju (gaļas gabaliņu) var panākt labus rezultātus! Redzējām, kā lauvas staigā pa virvi, lec cauri degošam riņķim, kā dresētājs bāž galvu lauvam rīklē, kā viņi lec viens otram pāri u.c. trikus. Jāsaka, ka ir iespaidīgi.

Nedaudz par biļešu cenām: bērna biļete līdz 5 gadu vecumam (bez atsevišķas sēdvietas) maksā 1,5 eiro. Atsevišķa sēdvieta maksā tāpat kā pieaugušam cilvēkam: sākot no 11,50 eiro parterī un no 7,5 eiro amfiteātrī. Našķi cirkā ir samērā dārgi, tāpēc vēlams kaut ko pirms tam iegādāties. Laiki, kad notiek izrādes: 13.00, 16.00 un 18.30. Lauvu impērija būs skatāma līdz 09.11.2014. Patīkamu skatīšanos!

 

Ar sveicieniem, Gucci123 un Gustaviņš

P.S. attēls no RC mājas lapas: cirks.lv  

gucci123 gucci123 29. Sep 2014, 09:00 rurr

Katram ir savs viedoklis, kas grib, iet uz cirku, kas negrib - neiet! Mums patīk un mēs ejam😀

23. Sep 2014, 22:14

p.s. bet tur ta "specifiska smaka"...IR!

23. Sep 2014, 22:08 Tisha_

I. celiens apm.60 min. II. celiens +/- 40 min.

23. Sep 2014, 22:04

Uzrunāja, varētu aiziet ar radiniekiem, bet cik aptuveni gara ir izrāde? Nekur neatradu ša'du info

23. Sep 2014, 21:41

Mes bijam, mums, LOTI patika (delenam 4g) es ari biju SAJUSMA!
(Uzskatu, ka mazakiem - t.i. individuali, mamma pati jut - bus "atdeve" vai ne) 😉

23. Sep 2014, 20:54

Es nedomāju,ka ar gadu vecu bērnu ir prāta darbs iet uz cirku, it īpaši ja viņš nevar noturēt uzmanību, kas arī ir loģiski. Tie paši gaismas, skaņu efekti var būt traumējoši . Tad jau labāk īsās leļļu teātra izrādītes. Bet ar trīsgadnieku un vēl lielu pasaules izzinātāju pat ļoti jauki.