Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Jaunā gada režīms

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Jaunā gada režīms

06. Jan 2019, 20:19 Melānija Melānija

Jaunā gada apņemšanās!

Oi, tādas laikam ir pilnīgi viesiem un bez izņēmuma. Arī man tādas ir bijušas un neviena vien. Katru gadu jaunas un skaistas apņemšanās, kas ne vienmēr piepildās. Tas var būt nenozīmīgs sīkums vai liela un skaista apņemšanās un mērķis sasniegt iecerēto un piepildīt kvēlākos sapņus. 

Līdz šim gandrīz visas manas ieceres ir piepildījušās un viens no maniem kvēlākajiem sapņiem nu dzīvojās pa māju un dara blēņas. 

Un lūk! Mūsu šī gada apņemšanās nebūt nav viena no vienkāršajām. To iesākām jau pagājušā gada nogalē.

Mēs no visas sirds vēlamies, Kārlim sastādīt dienas režīmu, kas palīdzētu mums vairāk dienas darbos un nodarbināt dēlu ar rotaļām. Kā arī piestrādāt pie kvalitatīva miedziņa.  Veltīt laiku, kad varam atpūsties paši, pievākt māju un palasīt kādu rakstu vai vienkārši paskatīties kādu filmu.

Līdz šim esam ļoti mocījušies ar dēla nestandarta režīmu, vēlo diendusu, pusdienām un vēlo nakts miegu kad gulēt ejam pulksten 22:00, bet pēc stundas jau atkal esam augšā un dzīvojamies kopā ar mammu un tēti līdz pat pus dieviem naktī. Šis nestandarta režīms tik ļoti sajauca mums galvu, ka tā vairs nevarēja turpināties. Vairs nevarējām atļauties vakaros vienkārši pabūt divi un paskatīties filmu. Visu laiku bija jādzīvojas pa grīdu kopā ar dēliņu.

Nav jau tā ka mums nepatiktu, bet gribās tās dažas stundiņas pabūt kopā ar vīru, uzēst kādu našķi un vienkārši nedarīt neko. 

Ir pagājušas aptuveni 8 dienas un mums ir izdevies atrast īsto un perfekto laiku, kad ceļamies augšā un uzsākam savas dienas gaitas.
Pagaidām es teiktu, ka ir ļoti labi rezultāti, lai gan esam izmēģinājuši visu ko vien var. Esam cēluši dēlu, esam ļāvuši pagulēt, neesam devuši pudeli. Lielākais prieks, ka dēliņš pats atver actiņas pulksten deviņos. Laikā uz kuru mēs ejam un tiecamies. Ja viss paliks tā kā ir, tad esam pārliecināti par esošā režīma stabilitāti.

Pagaidām izskatās šādi:

9:00- Ceļamies, veļamies.
9:30-10:00- Brokastis.
10:00-11:30- Spēles, rotaļas, kāpšana, rāpošana, staigāšana.
12:00- Diendusa laukā +/- 2 stundas. 
14:30- Pusdienas.
15:00-16:00- Spēles, rotaļas, kāpšana, rāpošana, staigāšana.
16:30- Miedziņš atkal laukā. +/- 2 stundas
19:00- Vakariņas, jeb našķītis.
19:30-21:00-Spēles, rotaļas, kāpšana, rāpošana, staigāšana.
21:10- Vanna un burbuļi.
21:40- Kā kuru vakaru, bet cenšamies iedot pirms nakts vēl putriņu.
22:00-22:30- Ejam čučēt uz nakti.

Es no sirds ceru, ka šis būs mūsu dienas režīms. 
Nepieminēju, bet pirms katra miedziņa vienmēr Kārlītis izdzer piena pudelīti. Pa dienu apmēram 100ml, bet uz nakti, ja netiek dota putra, tad 180ml. 

Šīs Ziemassvētku ciemošanās, prombūtne no mājām un vizināšanās apkārt izsit no sliedēm ne tikai bērnu, bet arī mūs. Tiecamies uz labāku un kvalitatīvāku laiku ko varam pavadīt kopā ar bērnu. Līdz šim es to nevarēju nosaukt par kvalitatīvu, jo vienmēr nāca miedziņš un viss cits bija dikti svarīgs. Bet no šī gada viss krasi tiek mainīts tikai uz labo pusi līdz, beidzot, izbraukšanu no mājām plānojam vien diendusas laikā. Lai vis ritētu normāli un ieietu ritmā ir jāplāno un jāvelta tam ilgs laiks. Tas nenotiek divu dienu laikā. Ar dzelžainu spēku un milzīgu vēlmi mēs ticam, ka izdosies. 

Kā jums ir ar jaunā gada apņemšanos? Vai arī jūs vēlaties mazliet vairāk brīvā laika atpūtai un sev?  Vai arī jums ir svarīgs pareizi saplānots laiks?