Īpašo TT “tuvāk dabai” māneklīti laimē..

Īpašo TT “tuvāk dabai” māneklīti laimē..

01. Nov 2012, 15:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nēsāšana uz rokām, aijāšana, dziesmu dziedāšana, knupīša iedošana, mierināšana pie krūts- šie ir tikai daži no paņēmieniem, kā mierināt mazulīti!

Māmiņas dalījās ar mums savā pieredzē, un dažus no viņu ieteikumiem parādīsim arī Jums!

zirniitis: "sākās bļaušana, pieliku meitas mīļlācīti tuvāk viņai un zem tā paliku telefonu ar ielādēto Baby Lullaby dziesmiņu...Pāris sekundes un mazā sāka palikt mierīgāka,čamdija mīksto lācīti un pēc brīža jau aizmiga "

enjutik: "Mēs divas izģērbjamies, es nolieku mazuli uz sava vēdera un apsedzu ar sasildītu lakatu, drusku šūpojoties stāstu to, ko biju stāstījusi vēl punču laikā meitiņai, tā viņa nomierinās un aizmieg. Nomierināties mums palīdz arī siltās ūdens peldes, kā arī neiztikt bez tēta mīļuma un atbalsta - mierināšanas ziņā profiņš, piepalīdz arī autokrēsliņš, kuru viegli šūpojam un dziedam dziesmiņas"

nosiguldas: "piedzima meitiņa un es jau zināju, ka visvieglāk mazuli nomierināt liekot sev uz vēdera, nedaudz piespiežot un kājas šūpinot viņu ieaijājot. Nevajag baidīties ņemt mazuli rokās un biežāk pamīlēt, jo tas laiks, kad viņš gribēs pasēdēt klēpī paiet ļoti ātri. Jo vairāk Jūs ļausiet  bērniņam justies pasargātam, jo vieglāk viņš būs nomierināms."

inga0987: "kad nelīdz ne šūpuļdziesmiņa, ne mīļais knupsis (jāatzistas ka reizēm mierinājumam palīdz, ja uz knupsīša ir uzpilināta pilīte Simplex), ne aijāšana, tad nāk palīgā BUČBUČ metode!! Kad mazā saraudās un negrib norimties, mamma paņem nedaudz uz rokam, tā kā gaidot atraudziņu, un sāk taisīt BUČBUČ, tad mazā norimstas, jo kā tad var lamāties, ja mamma bučo mazos, apaļos vaidziņus un pierīti! Tad meitiņu nolieku lielajā gūltā un Buču Bučas sak "izplatīties" pa mazajām rociņām un kājiņām, puncīti un ar nedaudz uz austiņām!"

wuda:" Kā mana māsa iemidzināja Otto? Ietina sedziņā kā "konfektīti" un aijāja rokās. Protams māneklītis ir neatņemama sastāvdaļa dienas miegam. Arī es izmantoju māsas metodi - jau tinot sedziņā puika palika mierīgs un taisīja "garas" acis. Tādu "konfekti" ātri ieaijāju miedziņā. Lai gan ir daudz citu un jaunu miega dziesmu, mierinot un midzinot labprātāk dziedu "Aijā žūžo", kura beigās pāriet vieglā šššš... skaņā. Vel viena lieta, kas mierina mazuli - slings."

ulula:" Kad meita bija maza, vislabākais veids, kā viņu nomierināt bija iesiet viņu slingā pie manis (citreiz arī pie vīra) un lēnām šūpoties no viena sāna uz otru, ieliecoties kājās. Tas ne tikai bija treniņš man pašai, bet arī lieliski mazo nomierināja un ieaijāja."

Paldies jums visām par dalīšanos pieredzē!

Balva


Balvu fondam ir ilustratīva nozīme

Un īpašais TT māneklītis ceļo pie..

WUDAS!

Apsveicam un pēc balviņām droši var doties uz redakciju jebkurā darba dienā no 1.novembra līdz 1.decembrim no plkst.9:00 līdz 17:00. Māmiņu Kluba redakcija atrodas Vīlandes 1/9 (ieeja no Elizabetes ielas), 2. stāvs.

Māmiņu Klubs