Lai mazulim būtu saldi sapnīši.

Lai mazulim būtu saldi sapnīši.

03. Nov 2015, 10:35 mamma27 mamma27

Bērnistaba.Gultiņa.

Tā kā man ir trīs bērni ,tad nedaudz par katru pieredzi.

Visiem bērniem ir bijušas gultiņas. Pirmajam nopirkām tādu ļoti īpašu gultiņu- kuru varēja izmantot arī kā šūpuli. Visā visumā atbilda standatra prasībām un vēl vairāk. Tikai bērnu tai gultiņā ielikām vien mirkļos ,kad vajadzēja atstāt uz mirkli kamēr aizej līdz virtuvei, kaut ko izdari un bail atstāt uz lielās gultas;) Arī gulēt naktī viņu tur neliku,jo bija sajūta,ka mazajam jābūt pie manis. Tā nu gultiņa palika neizmantota. 

Kad gaidījām meitu, kolēģei biju redzējusi skaisti ,vienkāršu zaļu gultiņu. Zaļā ir mana mīļākā krāsa,tad nu arī sapratu ,ka es tādu gribi. Nekādu ekstru- vienkārša , trīs līmeņos liekama guļamā vieta. Redeles ārā neņemās, uz leju maliņu nolaist nevar. Toties gultiņā mazā dāma gulēja no pirmajām dienām. Arī cena gultiņai bija laba- tikai 40ls, pirkām Ikea(veda mums no Polijas).

20151103095651-95818.jpg

Vienkārši bija sajūta, ka tā ir jābūt. Tā ir viņas vieta. Un Denīze neprotestēja. viņa gulēja. Jāsaka,ka tad mēs dzīvojām arī plašākā dzīvoklī un gultiņa atradās tieši blakus mūsu gultai un bija viegli pieiet, paņemt un ielikt mazuli.

Hārdijs pie mums atnāca kā mazs pārsteigums, un Denīze savā gultā vēl reiz pa reizei gulēja. Tik līdz uzzinājām ,ka mums būs vēl viens brīnums,tad skaidrs bija,ka zaļā gultiņa pāriet mantojumā Hārdijam un lielajiem bērniem beidzot vajag savu gultu.

20151103095932-52154.jpg

Mazais Hārdijs tika pie zaļās gultiņas. Bet māsa ar lielo brāli pie divstāvu gultas. Par labu divstāvu gulti izvēlējāmies,lai ietaupītu vietu istabā. Un doma ir ,ka ar laiku  šī gulta būs Denīzei un Hārdijam un Adrians tiks pie savas atsevišķas istabas un savas gultas,kad paaugsies.

20151103100036-10737.jpg

Tad nu arī Denīzei ar Adrianu nācās iemācīties un sadalīt ne tikai gultu ,bet arī istabu. Unjāsaka ,ka savos trīs gados viņa ļoti ātri pieņēma,ka tagad tā ir viņas gulta un viņiem ir istaba. 

Toties Hārdijs zaļo gultiņu neatzīst. :( Lai arī doma ir ,ka pie vainas ir novietojums,jo istaba vēl nav īsti iekārtota ,lai visiem būtu ērti. Esmu likusi viņu uz visām četrām pusēm ,bet viņam tomēr neguļas gultiņā. Naktī viņš guļ pie mums lielajā gultā, dienā- dīvānā. Ceru ,ka drīz izdosies pārkārtot istabu un varēsim nolikt gultiņu citur,lai mazais Hārdijs var sapņot savā gultiņā.

Gultasveļa.

Ar gultasveļu mazajiem mums ir paveicies,jo visu mums ir sašuvusi omīte. Mēs izvēlējāmies tikai audumu,visu pārējo izdarīja viņa. Gaidot Adrianu tika iegādātas divas sedziņas, flaneļa un vilnas. Tad nu šīs divas sedziņas arī tika izmantotas gan Denenīzei un tagad arī Hārdijam. 

Pārvalciņi un palagi gan katram ir tapuši jauni.

20151103101114-88609.jpg

Denīzei violēti ar taureņiem.

Adrianam dzeltana un zaļa , un arī Hārdijam zaļā ar tauriņiem no lielā brāļa.

20151103101629-95514.jpg

Galvenais nosacījums gultasveļai,lai tā ir no dabīga un elpojoša materiāla. 

Lielajiem bērniem gultasveļa ir no Mežrozes. Manuprāt ļoti lieliskas cenas ,labs materiāls un izvēle katrai gaumei.

20151103101813-87686.jpg

Gultasveļu mazgāju gluži kā citas drēbes- ar Kastani - Latvijā ražoto veļas pulveri(šķidro),kas man jau vairāk kā gadu ir labs palīgs un nav pievīlis.

Ikdienā neesmu liela gludinātāja,bet dvieļus, mazuļa drēbes un gultasveļu tomēr izgludinu,jo tad ir tāda mīkstāka gulēšana.

Apgaismojums.


Tā kā lielajiem bērniem ir pašiem sava istaba un viņi jau ir diezgan lieli, viņiem ir tikai lielā lampa. kaut arī plānā ir iegādāties vēl vienu lampu,ko piestiprināt pie apakšējās gultiņas,jo lasot vakarā pasakas ir patumš. Kad viņi bija mazi,kaut kā iztikām bez mazās nakslampiņas,jo laikam nevienam īpaši naktī netraucējām ar lielo gaismu.Un pārsvarā visos dzīvokļos kur dzīvojām , bijām augšējos stāvos ,aizkari man nekad nav diži patikuši un līdz ar to pa logu nāca gaisma no lielajām laternām ,kas ir pilsētā. Tā nu arī istaba naktī bieži bija diezgan gaiša. 

Tagad ,kad ir Hārdijs, jūtu nepieciešamību pēc pieklusinātākas gaismas. Tāpēc pagatavojau sev īpašu lampu guļamistabā ,kas ir nedaudz gaismas slāpējoša.20151103102320-95432.jpg

Tomēr saprotu,ka galvenā šī lampa tomēr nevar būt,jo ikdienā pietrūkst gaismas. Sarkanā krāsa padara tumšu istabu,kura jau tā pat ir maza un patumša.

Otrs gaismeklis,kas mums ir istabā ir naktslapma,tomēr šo trīs nedēļu garumā ,kopš pie mums ir Hārdijs ,sapratām,ka arī šī lampa īsti neder,jo ir par spilgutu naktī. Tad nu plānā ir nomainīt spuldzīti uz nedaudz tumšāku.

20151103102536-71655.jpg

Bet tā kā šajā- mūsu un bēbīša guļamistabā ir plānotas pārmaiņas,tad mums plānā ir plauktiņš ,kur varētu būt kāds pavisam mazs gaismeklis,jo man tomēr patīk ,ja naktī es redzu ko dara mazais,jo pilnīgā tumsā ir tāda nedrošības sajūta un nevar mierīgi aizmigt.

Vēl pavisam drīz būs Adventa laiks un tad jau mājas būs papildus gaismiņas- virtenes,kas dos mazu gaismiņu tumšajā naktī.