Lai mazuļa ienākšana nav bezjēdzīga cīņa ar drēbju kaudzēm

Lai mazuļa ienākšana nav bezjēdzīga cīņa ar drēbju kaudzēm

25. Jul 2014, 12:06 nosiguldas nosiguldas

Kad gaidīju savu pirmo mazuli man tik ļoti gribējās sapirkt visu jaunu un beigās sanāca tā, ka bija lietiņas, ko mēs pat neuzvilkām.

 Tad nu gatavojoties savam trešajam mazulim, bija skaidrs, ka jāpieiet šai situācijai pēc iespējas praktiskāk.

Bez kā es nevarēju iztikt.

Cepurīte ar smalku gumijiņu, kas apsedz austiņas un labi pieguļ zīdainīša galviņai ( var nopirkt Baltkrievu preču veikalos).

20140725115459-77261.jpg

5. Kokvilnas un 5. flaneļa autiņi- izmantoju gultiņai uzklājot virs palaga ( flanelītis ir silts un mīksts.), ratiņos un pirmo mēnesīti mazuļa  ietīšanai.  

No pieredzes: Satinot  mazulīti autiņā kā kūniņu viņš guļ daudz mierīgāk.

5. krekliņus vai bodīšus  ar slēgtām rociņām. Izvēlējos mīkstu kokvilnu, linu krekliņi der tikai karstām dienām, man viņi liekas auksti un tāpēc es tos izmantoju tikai ļoti karstās dienās.

No pieredzes Ļoti labs variants ir  mazuļu kombinezoniņi, jaciņa+ biksītes, ko var nopirkt kā komplektu veikalā Mother care. Komplektā ir trīs kombinezoniņi, rociņu daļa ir atlokāma pa dienu, un aizlokāma pa nakti.

PĀRBAUDĪTA VĒRTĪBA - Kokvilna sedziņa. Man patīk ka tā ir viegla, der gan ratiem, gan gultiņai, mazuli var ietīt un tik pat viegli sedziņu atsegt līdz pusei vai tikai uz kājiņām. Galvenais mazulis šajā sedziņā nesvīst.

20140725115700-65697.jpg

Kas man bija jauns, bet ļoti noderēja, pakaviņš. Mazulīti viegli iekārtot gulēt uz sāniņiem, pie tam ja pakaviņš ir visā mazuļa auguma garumā, vienu  tā galu liek mazulim starp kājiņām.

Obligāti 

  • vismaz divi  pāri vilnas zeķītes. Mazulītis nespēj vēl uzturēt sava ķermeņa temperatūru, tāpēc kā saka  „Ezere  sonātē”, galvenais, lai kājas siltas. Tas ir priekšnoteikums, lai mazulis nesaķertu iesnas un klepu.
  • Viens silts adīts  vilnas kostīmiņš ( biksītes, jaciņa, cepurīte)
  • Un guļammaiss. Ziemai man ļoti noderēja guļammaiss ar aitiņas vilnas pildījumu. Ziemas sedziņu es arī izvēlējos aitas vilnas un tā mani nepievīla.20140725120110-44816.jpg

Pirmos lācīšus es pirku par vienu izmēru lielākus, jo mazulītis aug ne pa dienām, bet pa stundām. Ar prieku pieņēmu draudzeņu mazuļu drēbītes, jo tās nav nolietojamas. Ļoti jaukas lietiņas sapirku lietotajās drēbītēs. Pavisam jaunu pirku tikai ko ļoti īpašu, lai varētu pucēties dodoties ciemos, vai pie ārsta.

Visu drēbju klāstu sadalīju pa maisiem uz kuriem uzrakstīju vecumu, tā pēc tam vieglāk atrast nepieciešamo.

Visas drēbītes pārmazgāju ar veļas ziepēm , kas domātas bērnu drēbītēm.

Pēc kā sagludināju un kārtoju plauktos.  Gribu piebilst, ka gludināju tikai pirmās nedēļas, kamēr mazulis pierod pie lielās pasaules.  Pie tam, ja pēc mazgāšanas drēbītes kārtīgi izpurina un nedaudz pastiepj, tās ir gludas arī bez gludināšanas.  

Pirmais gadiņš paskrien tik ātri, tapēc izmantojiet to, lai izbaudītu šo skaisto laiku, lai to varētu izdarīt galvenais ir nenoslīkt ikdienas darbos. drēbju mazgāšanā, gludināšanā un kārtošanā.  Šos procesus pēc iespējas nepieciešams vienkāršot, lai laiks ko tam veltat ir maksimāli īss.