Labas ballītes priekšnoteikumi.

Labas ballītes priekšnoteikumi.

06. Feb 2013, 19:57 aab aab

Sveikas!

 

Šovakar gribu ar jums dalīties savās pārdomās par to kādai būtu jābūt labai ballītei. Šajā gadījumā domāju tieši par bērnu ballīti.

 

1. Pats galvenais noteikums (tāpēc arī Nr.1) ir tas, lai bērnu ballītē būtu bērni!

Bērniem gribas ballēties, dauzīties, bet tas nav gluži tas, ja ciemos ir tikai pieaugušie. Protams, ka viss ir atkarīgs no tā vai apkārt ir līdzīga vecuma. Taču no pieredzes varu teikt, ka bērnam nav nekāda īpašā prieka par svētkiem, kā vien dāvanas, un beigās ir jautājums vecākiem - kad ciemiņi ies projām. Ja reiz bērnu ballīte, tad tajā ir bērni.

 

2. Ielūgumi.

It kā vairs nav obligāti izgatavot ielūgumus, taču ir ļoti patīkami, ja tādi ir sagatavoti. Ja ballīte ir tematiskā, tad tā ir ļoti laba iespēja uzreiz informēt par ballītes stilu un varbūt arī par drescode.

 

3. Ballītes temats.

Arvien populārākas kļūst tieši tematiskās ballītes. Tādas rīko arī pieaugušie priekš sevis. Bērniem tās varētu būt, piem., mikimauša, puķu, taureņu, automašīnu vai tml temati. Ja bērniņš ir mazs un viņam vēl nav nekāda dižā sajēga par ballīti kā tādu, tad nav obligāti jāizvēlās kāds temats.

 

4. Dekorācijas.

Šī ir laika ietilpīgākā gatavošanās daļa. Protams, ka tagad ir iespējams dažādus dekorus iegādāties jau gatavus. Taču ne vienmēr esam gatavas maksāt lielu naudu par papīra dekorācijām vien. Pati izvēlos izgatavot pati dažādas dekorācijas. Līdz ar to tam ir nepieciešams laiks. Protams, ka arī krāsaini papīri, līme utt. Iesaku vecās dekorācijas neizmest (ja nu vienīgi tās ir saplēstas vai tiešām nebūs izmantojamas vēl kādu reizi), jo no tām var pagatavot jaunas - piem., no papīra virtenes var pagatavot ko jaunu nākošajiem svētkiem.

 

5. Svētku galds.

Manuprāt, bērnu ballītē uz galda ir jābūt ēdieniem, ko ēdīs bērni. Tātad šķovētie kāposti jāatstāj citai reizei un jāpievēršas tiem ēdieniem, kuri ir vairāk piemēroti bērnu vēderiņiem. Iesaku iepriekš pajautāt mazo ciemiņu vecākiem vai mazajam viesim nav kādas alerģijas. Zinu, ka daudziem bērniem ir alerģija no citrusaugļiem, tad nebūtu patīkami, ja uz galda būtu krāšņi trauki ar apelsīniem. Tāpat arī tortes iesaku izvēlēties pēc bērnu vēderu gaumes, piem., biezpiena.

 

6. Jautrība!

Noteikti ballītē ir jāvalda jautrībai. Kamēr bērni ir maza vecuma, tikmēr vairāk vai mazāk bērni tikai rotaļājas savā starpā un vecāki var čalot savā starpā. Ņemot vērā, ka liela daļa no mums dzīvo vienkāršos dzīvokļos, tad rodas problēma - vietas trūkums. Es šo problēmu atrisinu šādi - meitas gultiņu iznesu no istabas. Līdz ar to ir vairāk vietas rotaļām un, ja kādam viesim ļoti nāk miedziņš, var netraucēti atpūsties.

 

Ceru, ka kaut nedaudz esmu palīdzējusi ar savu pieredzi. Droši šo sarakstiņu varat papildināt ;)

 

aab

aab aab 06. Feb 2013, 20:21 lauvinja

jā, bērniem patīk ēdiens, ko viegli var paķert rociņā un apēst.

lauvinja lauvinja 06. Feb 2013, 20:18

Mana pieredze rāda, ka ēdamais mazajiem - pirkstiņuzkodas + daudz dzeramā, visādas dīvainas lietas var droši atstāt pieaugušajiem.

Par izklaidēm - līdz kādiem gadiem 10 ballītēm vislabāk ir temats un vadītājs (piem. kāds no vecākiem) , jo tad tās izklaides saturiskākas, kā vienkārši tāpat.