Labākā 2.dzimšanas dienas dāvana? Ceļojums!

Labākā 2.dzimšanas dienas dāvana? Ceļojums!

03. Oct 2017, 10:00 Klintasmamma Klintasmamma

Pirms divām nedēļām meitiņai nosvinējām 2 gadu jubileju. Mēs nerīkojām ballīti, neiespringām par rotājumiem, tematiku un tērpiem, vienkārši baudījām 2 dienu īsu ceļojumu tikai mums 3! Nenosodu bērnu ballīšu fanus, taču neuzskatu tās par godīgām tik maziem bērniem, drīzāk par radu/draugu tusiņiem, kur "mazā svinētāja diena" pārtop kārtējā "smukāk/glītāk dienā". Klintai gribēju ceļojumu ar to, kas viņai patīk, iepatiksies un liks skaļi smieties, nedomājot par to, ko omīte teiks, palikusi bez kūkas gabaliņa.

Iedrošinot citas mammas lidot ar bērnu, vēlos teikt, ka tas ir viegli, gan 1,5 gadu vecumā, gan 2 lidot ar Klintu nebija grūti, arī par ausu sāpēm, aizliktiem deguniem un gaisa bedrēm mēs itin bieži uztraucamies par daud, jo mazais cilvēciņš to visu pārcieš (ar mūsu palīdzību) daudz labāk nekā mums šķiet! 

Izvērtējot ielidošanas/izlidošanas laiku, iespējamās aktivitātes, arī laika prognozi un +/- izmaksas, iegādājos bietes uz Londonu. Par turp-atpakaļceļu 3 personām samaksāju vien nedaudz vairāk par 60 EUR, kas man šķiet lēti (ja braucam pie omes uz Latgales laukiem, tad benzīnā tērējam pat vairāk :( )

Lai arī praksē manis sastādītā programma tika pakļauta meitas ieviestām korekcijām, brauciens izdevās burvīgs un es jau tagad zinu, ka 3.dzimšanas dienā Klinta arī dosies kādā ceļojumā!

Uzreiz piebildīšu, ja nu kāda mamma ar bērnu plāno doties uz Londonu, nepaļauties uz to, ka var savienot metro ar ratiem, jo ļoti dauzās stacijās nav liftu un ratu staipīšana pa eskalatoru ir īstākais murgs, taču autobusi ir ideāls pārvietošanās veids ne tikai tāpēc, ka ar ratiņiem tur var tikt iekšā bez grūtībām, bet arī tāpēc, ka Latvijā mazie pētnieki nemaz tik bieži netiek pie sēdēšanas otrajā stāvā:) 

Sākām ar Londonas akvāriju. Ieejas biļete pieaugušajam ir ~ 20 EUR, par Klintu nevajadzēja maksāt. Ja ir vēlme ietaupīt ~ 20 EUR, tad no lidostas ieteicams uz Londonu doties ar vilcienu un izmantot iespēju, ka atrakciju biļetes var pirkt 2 cilvēkiem par 1 cenu. Tas pats attiecas uz ļoti daudzām atrakcijām, tāpēc iesaku ppētīt sīkāk. 

Akvārijs ir izcils, liekot mazajiem zivjumīļiem sastingt jau pēc dažiem pirmajiem metriem, kad ierastās grīdas vietā zem kājām var redzēt peldošu zivi, nē, 2, 3, baru ar zivīm, bet jādodas droši tālāk, kur var gan nofotografēties, gan nofilmēties, piemēram, peldot bruņurupuča mugurā, gan redzēt, kā mēs izskatītos, ja būtu zivis. Jau pēc mirkļa zivis ir arī aiz stiklotajām sienām un griestiem, lielas, mazas, plakanas, krāsainas, viss kustās, peld un vecākiem cītīgi jāvaktē mazos pētniekus, kas grib visur paspēt līdz ar zivīm.  Rajas, haizivis, bruņurupuči, tas viss liek smaidīt un brīnīties:)

Nonākam stāvu augstāk, kur attopamies pingvīnu karaļvalstī, ir īsta ziema, pa sniegu brien neveikli čāpotāji, kas, ienirstot ūdenī, kļūst zibenīgi. Meitiņa ātri vien atrada sev jaunu draugu, kurš viņai ātri vien iemāca "hi" un "one, two, three", kas abu mazo vaodās drīzāk skan kā va, tju, fī. Manai meitai ir 4 jauni vārdi tik īsā brīdī! Abi skaita pingvīnus, meklē to ūdenī, tad skrien pakaļ, ja pamana tuvumā peldot, sasveicina, kad tie izlec no ūdens laukā un skrien atkal no gala, viņi ir laimīgi, bet es patiesi lepna par to, ka esmu "trāpījusi ar dāvanu".

Krāsainas medūzas, atkal jau zivtiņas un suvenīru veikals, visur mazā smaida un bauda, cītīgi izvēloties sev piemiņas lietas (grāmata par pingvīniem, bumba ar pingvīnu, plastmasas pingvīns un augļu našķis ar pinkgvīniem uz iepakojuma), šķiet, ka tagad mums kaķu vietā pingvīni ir TOPa augšgalā, bet tikai uz 3 stundām, līdz... par to nedaudz vēlāk.

20171002183048-20269.jpg

20171002183031-49590.jpg

20171002182956-64042.jpg

20171002182852-79538.jpg

20171002182825-84636.jpg

20171002182746-53853.jpg

Lai arī pēc plāna mums bija jādodas uz SkyGarden, Klinta pamanīja kādu bērnu laukumiņu, no kura nebija pierunājama doties prom. Žēl, ka neredzējām Londonu no augšas un augu brīnumzemi, bet gan jau nākošajā reizē:) Interesentiem ielieku bildi no muffandteacake.co.uk par to, kas tajā Skygarden īsti ir īpašs. Ieeja par velti, vien 2-3 nedēļas pirms plānotās vizītes internetā ir jāpiesakās biļetēm. 

20171002180147-18581.jpg

Diena bija iespaidiem bagāta, tāpēc devāmies uz viesnīcu, lai Klinta tiktu pie ilgi kārotās diendusas (viesnīcu rezervēju, izmantojot booking.com, ne tāpēc, ka es nezinātu par airbnb.com vai citiem variantiem, bet booking.com pēdējā laikā piedāvā 40USD atmaksu, ja rezervācijas maksa ir vismaz 80 USD, u.c. jaukas atlaides, tāpēc, visu cītīgi sarēķinot, secināju, ka dabūt labu viesnīcu ar 40 USD atlaidi ir ļoti kārdinoši).

Pēc diendusas devāmies uz Dabas vēstures muzeju, kur interesanti ir gan maziem, gan lieliem. Par ieeju nav jāmaksā, bet redzēt un baudīt var daudz un nemaz neticot, ka muejā varētu būt garlaicīgi. Nestāstīšu par muzeju, jo TAS IR JĀREDZ!

Pēc muzeja dodamies uz parku, lai mazā redzētu mammas solītās vāveres. Tiekam pie "vāve" jau itin drīz, kad mazās kuplastes, nebaidoties no pārsteigtās Klintas dažu metru attālumā meklē ozolzīles. Arī baloži, šķiet, Klintu nemaz nemana un pat neplāno mukt prom:) Un tad, kad mazā nesaprot, vai brīnīties par vāverēm vai baložiem, kuri droši sēž gan uz manas rokas, gan Klintas, atlido arī papagaiļi, kuri labprāt draudzējas ar jauno ciemiņu. Meitas acis spīd un man ir skaidrs, ka nākošajā dienā paredzētos muzejus būs jāmaina uz parku, jo viņa noteikti gribēs vēl!

Bildes sanāca ne pārāk labas, jo arī es labprāt skrēju kopā ar Klintu, bet nu šis tas nedaudz ir, vismaz viena bilde ar vāveri un Klintu, kas, vēl vienu pamanījusi, sauc mammu:)

20171002181958-25945.jpg

20171002182037-24764.jpg

20171002182206-26832.jpg

20171002182124-67901.jpgPirmo reizi redzēju, ka Klinta uzmanīgi paņem balodi tā kā es bērnībā ņēmu cāļus, apskatās tuvāk, noliek vietā, bet putns it nevienā brīdī nesabīstas.

Pirmā diena ir beigusies un varam jau ieņemt autobusā labākās vietas un doties uz numuriņu.

Britu muzejs nākošās dienas rītā pārsteid ar eksponātu no Latvijas, krāšņumu, iespaidīgo kolekciju un arī arhitektūru. Pirmajā stāva esošajā veikaliņā Klinta jau atkal tiek pie suvenīrgrāmatām, kas man par pārsteigumu maksā lētāk nekā tāda veidda grāmatas Latvijā (grāmatas, kur var vērt vaļā lodziņus/bīdīt tos). Arī šo muzeju noteikti iesaku visiem mazajiem pētniekiem, li arī zinu, ka tā nav pat 1/10 no tā, ko varējām redzēt un apmeklēt, taču kaut kas jāatstāj arī nākošajām reizēm un mērķis nav dzīties pēc nosaukumiem, bet izklaidēt bērnu, kuram ar 1 muzeju dienā pietiek noteikti, vai ne? 

Pēc muzeja parks, vāveres, baloži, papagaiļi, strūklakas, citi bērni, jaunas iepazīšanās un vēl aizvien neviltota sajūsma par apkārt notiekošo:) Neliela iepirkšanās mammai (ak, mīļās māmiņas, cik ļoti lētāk tur var nopirkt bērnu drēbītes:( Ak, un pat bērnu pārtika ir krietni lētāka par tādu pašu Rīgā), pilna tēta soma ar jaunām štātēm meitai un dodamies uz Lidostu ar jauniem iespaidiem, atmiņām un fantastisku dzimšanas dienu!

20171002182332-84919.jpg

20171002182443-54399.jpg

Ja Tu vel šaubies, droši ceļo ar bērnu, nebaidies un izbaudi atpūtu kaut vai uz dažām dienām!

Klintasmamma Klintasmamma 04. Oct 2017, 14:12 Brīve

Paldies par smaidu dāvājošu komentāru! Itin bieži netieku galā pat ar Klintu, kur nu vēl 3 bērniem, ja tādi būtu, bet iedrošināšanai atzīšos, ka es ceļojumos daru daudz mazāk nekā mājās, vismaz man šķiet, ka ierastā vidē bērnu izklaidēt ir daudz grūtāk. Varbūt var sarunāt kādu palīgu pievienoties ceļojumā, lai ir drošāk? Cik veci ir bērni?

Brīve Brīve 02. Oct 2017, 21:23

Super! Malači! Es pirmās dz.dienas arī esmu svinējusi netradicionāli, tā lai visa vecāku uzmanība bērnam,nevis ciemiņiem.
Man pašai ļoti patīk ceļot, bez bērniem to esmu darījusi daudz, bet tagad ar 3mazajiem nevaru saņemties, ļoti gribad ( it īpaši jūsu pieredzi izlasot), bet iekas, ka būšu pārstresojusies, noņēmusies nevis atpūtusies.

lauvinja lauvinja 02. Oct 2017, 20:09

Nav jābaidās ceļot ar bērniem, jo īpaši maziem bērniem ir labi tur, kur ir mīļā mamma un tētis. Šajā vecumā gan bērns būs vienādi priecīgs kā ārzemju muzejā, tā mūsu pašu Dabas muzejā vai pastaigā pa Līgatnes dabas takām.

Bērniem ballītes, manuprāt, ir svarīgas tad, kad jau ir draugi ar kuriem kopā gribas priecāties.