Labais vecais jaunā izskatā.

Labais vecais jaunā izskatā.

09. Sep 2013, 10:46 nosiguldas nosiguldas

Kad piedzima Edgars, mana mamma ļoti stingri norādīja uz pirmajām lietām, ko nepieciešams veikt, lai mazulis labi justos. Viena no šīm lietām bija mazuļa stingrā tīšana kūniņā.

Kam gan tas nepieciešams:

1. lai mazulis saldāk gulētu.

2. būtu mierīgāks.

Kad piedzima Kika, nāca modē mazuļus ģērbt jaukos lācīšos un es nebiju izņēmums, bet uz nakti es tik un tā turpināju mazuli tīt autiņā. Laiku pa laikam sanāca padiskutēt ar savām draudzenēm, kas pilnībā to neatbalstīja, jo tad bērnam netiek ļauts kustēties.

Piedzima Katrīne un arī mazais Gustiņš pirmos mēnešus uz nakti tika tīti autiņā. 

Izrādās, ka es tomēr esmu darījusi pareizi.

Agrāk teica, ka tā ir padomju ārstu iedoma, mazulim ir nepieciešama brīvība. Tagad pēc pētījumiem izrādās, ka tomēr stingrajai mazuļa tīšanai bija ļoti liela nozīme. Protams laiks iet uz priekšu un tagad autiņa vietā ir izdomāts Swaddle Me .

http://www.delfi.lv/calis/reklamraksti/6-iemesli-kadel-izveleties-swaddleme-jusu-mazulim.d?id=43632491

Tā kā priekš manis šis variants arī ir jaunums, iespējams kāda no Jums jau to ir mēģinājusi un var padalīties pieredzē.

11. Sep 2013, 11:07

Albertiņu tinu autiņa jau kopš pirmās dienas - gulēja mierīgi. Kādēļ? Biju lasījusi lieliska miega ceļvedi mazuļiem un jā - ietīšana uz nakti tur bja minēta kā galvenais no faktoriem, kas sekmē labu un mierīgu miedziņu. Tiiko piedzimušu, mazo arī pēc nomazgāšanas uzvilka tikai vilnas zeķītes un cepurīti un ietina autiņā. Arī psiholoģiski likās, ka mazulītim ietīšana un ielikšana pakaviņā atgādina mammas punča šaurību un viņš jūtas drošāk/ pasargāts. Speciālus autiņus gan nepirku. Bija mīksta flaneļa audums, ko sadalīju pēc izmeŗiem atiecīgos gabalos - apvīlēju maliņas un tādos arī tinu. It īpaši autiņš likās noderīgs tūlītējai ietīšanai pēc vannas - mazo nosusina, aši ietin un pabaro. Vēlāk, kad mazais adaptējies pēc siltās vannas, tad arī saģērbu krekliņā un lācītī.

helliite helliite 09. Sep 2013, 14:10

Mēs tinām mazuli sedziņā, tā kai rociņas būtu viegli piespiestas. Bet kājiņas atstājām brīvas!
Tas visam bija viens iemesls- mazais mētāja rokas un mierīgi čučēja tikai kārtugi ievīstīts!
Arī dakterīte ieteica tā darīt, lai mazajam mierīgāks miedziņš 😉