Kur kopā ar mazuli baudīt zelta rudeni? TOP 7 ieteikumi

30. Sep 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens koku lapas jau mākslinieciski iekrāsojis skaisti dzeltenos un sarkanos toņos un pie sevis tā vien gribās dungot sen zināmo dziesmu ar vārdiem "Nāk rudens apgleznot Latviju...". Jo mums taču viņa ir visskaistākā, par to nemaz nav šaubu!

Vaicājām Māmiņu Kluba ģimenēm pēc ieteikuma, kur, viņuprāt, ir jādodas baudīt zelta rudeni un parādīt to bērniem.

Lūk, mūsu ģimeņu TOP 7!

  1. Sigulda
  2. Tērvete
  3. Cēsis
  4. Kuldīga
  5. Rīga
  6. Sabile
  7. Līgatne
Google Map

Saraksta pirmajā vietā pārliecinoši ierindojusies Sigulda, kas gadu gaitā jau kļuvusi par Latvijas rudens klasiku. Un saulainajās rudens dienās mašīnu straumes plūst Siguldas virzienā, lai izbaudītu tās skaistumu Gaujas krastos. Ja kārojas kārtīga pastaiga ar iespēju sadraudzēties ar Latvijas mežu zvēriem, brauciet uz Līgatni. Svaigs gaiss un interesants kopīgas sarunas temats (meža zvēriņu pasaule) garantēts!

Daudzas ģimenes kā obligāti apmeklējamu vietu rudenī min arī Tērveti, piebilstot, ka zelta rudens šajā vietā esot jo īpaši skaists. Par to nav šaubu, jo apmeklējot Tērvetes Pasaku mežu, kur var sastapt rūķīšus, Sprīdīti un arī raganu, bērniem šis rudens noteikti paliks jo īpaši spilgti un pozitīvi atmiņā.

Pēc Māmiņu Kluba vecāku ieteikumiem, rudens īpaši katru gadu aplaimo Vidzemi, kas kļūst teju vai par zelta rudens epicentru. Tāpēc starp TOP 7 vietām ierindojusies arī Cēsis. Dodaties Latvijas skaistajā rudenī uz Gaujas ielokos esošajām Cēsīm, iepazīt Cēsu pili.

Rudens ar skaistumu nav apdalījis arī citas Latvijas vietas. Un kā nu ne - pastaiga rudenī pa skaistajām Kuldīgas ieliņām, kurām piemīt īpašais šarms, kas no steidzīgās ikdienas aizved uz mirkli pagātnē, liekot sajusties gluži kā citā gadu simtenī. Un noteikti palūdziet, lai kāds jūsu ģimeni nofotografē uz skaistā tilta pār Ventu ar upes rumbu fonā. Kopā ar rudens zilajām debesīm un zeltainajām lapām, kas atmirdz Ventā, tā būs skaista piemiņa no jūsu ģimeniskā izbrauciena šoruden!

Salīdzinoši netālu jūs ar savu īpašo šarmu gaida arī Sabile.

Galu galā, zelta rudeni var baudīt arī Rīgas skaistajos parkos un tepat savas mājas pagalmā.

Lai zeltains un skaists rudens!

Dodoties zelta rudenī, paņem līdzi Huggies mitrās salvetes!

20170802182134-99056.jpg