Kristības-kas, kur, kā, kad?

11. Jul 2015, 22:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Padalieties ar stāstiem kā kristījāt savu bērniņu?

Mums šis notikums priekšā, bet nezinu kā ar radu aicināšanu. No vīra puses ir kupls radu bariņš, kuriem pašiem ir lielas ģimenes, un tādejādi sanāktu liels skaits cilvēku, kas automātiski ir lieli izdevumi mums, vecākiem. Bez maz vai jāklāj kāzu galds:D

Alexa26 Alexa26 13. Jul 2015, 11:16

Mēs kristības apvienojam ar savām laulībām baznīcā (7 gadi sarakstījušies tikai) un tas būs pavisam drīz, mēneša beigās, tāpēc aicinām pašus tuvākos tikai (māsas, brāļus, viņu ģimenes, savus krustvecākus un viņu ģimenes, vecvecvecākus un vecākus) un dažus labākos draugus, kuru tiešam nav daudz - kopā ar mums pašiem būs 70 cilvēku (no tiem aptuveni 10 bērni vecumā no 1 mēneša līdz 16 gadiem). Rīkosim tās Bruknas muižā, turpat arī visa procesija būs 7dienas dievkalpojuma laikā (tas nozīmē, ka baznīcā būs arī sveši cilvēki). Pasākums uz vienu dienu. Galdu klāšana sadalīta ar vietējām saimniecēm, mēs vedam produktus, viņas gatavo. Ja kādam ir vajadzīgas naktsmājas, tās arī tur pat var laikus sarunāt. Pasākuma finanses mēs ar vīra vecākiem dalām uz pusēm.

13. Jul 2015, 11:13

Mums dēliņa kristības bija ģimenes pasākums...tātad abas ģimenes...no manas puses - mana mamma (Gustava vecmamma), mana māsa (Gustava krustmāte) ar vīru. No tēta puses - vecmamma, vectēvs (vīra vecāki), vīra māsa ar ģimeni, un vīra vecvecāki( no vienas puses), un Gustava krustēvs ar sievu. Kopā sanāca 13 pieaugušie un 2 bērni (Gustavs (2mēn) un māsīca Sabīne (1.gadiņš)). Kristības notika septembra sākumā...laiks bija pateicīgi saulains un silts...ka Ģimenes pikniks izdevās superīgs, un galvenais elements - skaistā kristību kūka gardāka par gardāku!!! Galvenā bija ģimenes siltuma un mīlestības sajūta šajā skaistajā dienā!

12. Jul 2015, 13:57

Par so temu parunaju ar savu mammu.piekritu vinai,ka ir jaaicina cilveki,kurus velies redzet.

12. Jul 2015, 13:55 annijalise

Busi reali.cik daudzi no mums var atlauties sikas svinibas boorganizet daudz cilvekiem? Ne velti kazaslm cilveki kraj naudu,nem kreditu. Vai kristibas ari ir japataisa par izesanas un norisanas pasakumu smalka vieta?nedomaju.

zacc zacc 12. Jul 2015, 11:36

Ja nesanāk, kā gribētos, tad jātaisa tā, kā var atļauties. Kristību īstenā būtība nemaz neprasa baigo pasākumu.

annijalise annijalise 12. Jul 2015, 00:19

ar katru svētku rīkošanu ir jārēķinās ar lieliem izdevumiem, jeb agri vai vēlu būs ģimenē apbižotais, ka nav bijis uz svinībām paaicināts.
vnk ja svin svētkus tad ar šiku.
mums jau te Latvijā nav tās tradīcijas ar visiem šiem pasākumiem.bija reiz man iespēja padzīvot Dānijā kur savukārt ir tāda tradīcija- kristības, iesvētības kāzu gadadienas tā pa glauno, ar radu un draugu pulkiem un dāvanu sarakstiem un to galdiem.

11. Jul 2015, 23:46 Aleks2605

Jā, bet vīram ir daudz brāļu ar kuplām ģimenēm, un gribot vai ne, visus aicinot, sanāk baigais bars...