Kontaktlēcas vai brilles?

Kontaktlēcas vai brilles?

02. Sep 2014, 11:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iegūt skaidrāku un dabiskāku attēlu iespējams ar kontaktlēcām, jo tās atrodas tieši uz acs un sadarbojas ciešāk kā brilles. Plašāks redzes lauks un ikdienas redzes komforts ir galvenās priekšrocības. Aktīva dzīvesveida piekritēji, īpaši sportojot vai dejot, novērtē kontaktlēcu priekšrocības.

Veselība.

Jebkura kontaktlēca ir svešķermenis acī, tā nosedz acs virsmu un ierobežo skābekļa piekļuvi. Vislabākā kontaktlēca būs tāda, ko pārbaudījis acu speciālists un kura ir individuāli veidota katrai acij.

Varētu vēl piebilst - vislabākās būs tādas, kas uz acīm ir vismazāko laiku vai nav vispār. Un tas ir iespējams!

Gallus Optika piedāvā Nakts Lēcas, kas tiek lietotas tieši tā - tikai uz laiku, kamēr cilvēks guļ. No rīta, kontaktlēcas noņemam un visu dienu mums ir skaidra redze un acis ir brīvas. Skābekļa piekļuve netiek ietekmēta, acis netiek nogurdinātas un cilvēks visu nomoda laiku pavada kā absolūti labi redzošs.

Noslēpums slēpjas kontaktlēcu īpašajā formā, kas nodrošina nelielas kontrolētas pārmaiņas acs priekšējā virsmā - radzenes epitēlijā. Pārmaiņas ir ļoti nelielas - aptuveni 7-10 mikronu apjomā (salīdzinājumam - cilvēka mata diametrs ir ap 70 mikroniem). Tikai mata desmitdaļa un mēs labi redzam.

Metode ir pārbaudīta, kontrolēta un droša. Kamēr mēs guļam, acis ir aizvērtas un apkārtējās vides ietekme ir minimāla. Lietojot dienas kontaktlēcas, gaisa piesārņojums, putekļi nonāk uz mūsu ķermeņa, kā arī acīs. Lielāki un mazāki putekļi nonāk uz kontaktlēcas virsmām un var kairināt acis.

Priekšrocības.

Mūsdienu dzīves ritms prasa lielu redzes slodzi un koncentrēšanos, mēs mazāk mirkšķinām acis, sausais gaiss rada papildus sausuma sajūtu. Ja acīs ir kontaktlēcas, tās vēl papildus sausina aci. Ar Nakts Lēcām ir tieši pretēji, jo acīs tās ir mazāku laiku un pie tam - brīdī, kad organisms atpūšas un acis ir aizvērtas.

Lietojot Nakts Lēcas, pa dienu acis ir brīvas, cilvēks labi redz un netiek lietotas ne brilles, ne kontaktlēcas. Nav nekādu ierobežojošo faktoru.

Drošība ir tas ko mēs sagaidām no labām kontaktlēcām. Nakts Lēcu izveide ir jāuztic profesionāļiem. Katrai kontaktlēcai ir 12 parametri, kas jāņem vērā, lai tā būtu atbilstoša acs formai, sniegtu labu redzes asumu visu dienu un būtu droša ilgtermiņa lietošanā. Ļoti būtiski, ka zem kontaktlēcas vienmēr plūst asaras - tā ir dabiskā aizsardzība, mitrināšana un skābekļa avots.

20140818155636-38616.jpg

www.gallus.lv

http://www.facebook.com/pages/Gallus-optika/415995071799574

http://www.draugiem.lv/gallusoptika/