Konkurss: Kurām rotaļlietām jāatrodas Ziemassvētku vecīša dāvanu maisā?

Konkurss: Kurām rotaļlietām jāatrodas Ziemassvētku vecīša dāvanu maisā?

07. Dec 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētki nāk, svētki nāk, ko tie svētki atnesīs? Kamēr bērniņš vēl ir maziņš, viņam nav ne mazākās nojausmas par Ziemassvētku dāvanu maisu, taču, kad bērns paaudzies, svētki tiek gaidīti ar lielu nepacietību, jo būs dāvanas. Bet ko likt dāvanu maisā? To šoreiz vaicāsim jums!

Piedalies Māmiņu Kluba jaunajā komentāru konkursā un iesaki, kurām rotaļlietām vajadzētu atrasties Ziemassvētku vecīša dāvanu maisā?

Kā piedalīties konkursā?

  • Tepat komentāros uzraksti, kuras rotaļlietas, Tavuprāt, būtu jāliek Ziemassvētku vecīša dāvanu maisā? Vari ieteikt gan rotaļlietas, kuras ir izturējušas laika pārbaudi un nav zaudējušas bērna uzmanību arī pēc ilgāka laika, gan tās, kuras plāno šogad likt zem eglītes.
  • Noteikti norādi bērna, kuram šīs rotaļlietas būtu piemērotas, vecumu.

Jūsu ieteikumi kalpos citām mammām par špikeri, Ziemassvētkos un arī citos svētkos izvēloties bērniem dāvanas, jo, kā zināms, citu rekomendācijām ir liels spēks.

BALVAS

Banana - attīstošā puzle

20171204083937-86029.jpg

Koka banānu mozaīkas līdzsvara sajūtas trenēšanai. Banana koka puzli var izmantot dažādu torņu, telpisku objektu un krāvumu būvniecībai. Puzles gabaliņus ir iespējams izkrāsot un apzīmēt. Ar puzles palīdzību iespējams iemācīties skaitīt un atņemt.

***

LEGO® Juniors Ugunsdzēsēju komplekts (10740)

20171204084514-29689.jpg

Pamestajā mājā izcēlies ugunsgrēks! Izsauc ugunsdzēsējus un steidzies uz LEGO® City negadījuma vietu ātrajā ugunsdzēsēju pikapā un motociklā! Palīdzi varonīgajiem ugunsdzēsējiem pacēlājā nokļūt pie jumta un nodzēst uguni ar ugunsdzēšamo šļūteni. Uzmanies no liesmām, kas laužas caur durvīm! Šajā aizraujošajā LEGO Juniors rotaļu komplektā ir rodami daudzi pārsteigumi.

***

LEGO® Duplo Vilciens Ciparu vilciens (10847)

20171204085001-23775.jpg

LEGO® DUPLO® Ciparu vilciens ir raiba iepazīšanās ar cipariem un skaitīšanu. Mazulim ļoti patiks būvēt un pārbūvēt šo ducīgo vilcieniņu, vienlaikus mācoties pazīt ciparus! Komplektā ir arī divas bērnu DUPLO figūras un kaķēna figūra, un tas sniedz nebeidzamas iespējas ar prieku būvēt, braukt un mācīties. DUPLO klucīši ir īpaši izstrādāti, lai mazajām rociņām ar tiem būtu droši un ērti darboties.

***

HUGGIES® PANTS autiņbiksītes

20170704161510-38320.jpg

Balvas tiek izspēlētas starp portāla Māmiņu Klubs un Facebook konkursa dalībniekiem. Balvu izloze - 15.decembrī.

JA VĒLIES PALIELINĀT SAVAS IZREDZES LAIMĒT, FACEBOOK KONKURSĀ VARI

PIEDALĪTIES ŠEIT --->>>

Rubrika par bērnu rotaļāšanos - Huggies® Rotaļu zeme"

20170629095820-48787.jpg

danjux danjux 14. Dec 2017, 10:44

Manam vecākajam dēliņam nupat palika 5 gadi. Šogad būs pirmais gads, kad esam izveidojuši veselu dāvanu sarakstu, ko paziņot dāvinātājiem. Tā teikt ar domu, lai sadāvinātās dāvanas būtu ļoti noderīgas un nepieciešamas:
* kāda pasaku grāmata ar lielajiem drukātajiem burtiem, lai varam sākt mācīties lasīt;
* vitamīni (dēlam ļoti garšo Marsieši un VitirON basketbola vai futbola vitamīni. Tā ir vesela nodarbe vakaros, kad jāizvēlas, kuru vitamīniņu tad šodien apēdīsim);
* lielais vannas dvielis ar kādu multeņu varoni vai supervaroni (var arī kādu vannas rotaļlietu);
* pidžamas ar supervaroņiem;
* tā kā mums nupat bija dzimšanas diena, tad arī saņēmām dažas iepriekš izdomātas dāvanas, kas tiklab var noderēt arī Ziemassvētkos: žurnāla "Pūcīte" abonements, velobraukšanas ķivere, liels ilustrētais atlants https://www.janisroze.lv/lv/gramatas/berniem-un-jaunatnei/uzzinu-literatura-berniem/atlants-ilustrets-celojums-pa-valstim-juram-un-pasaules-kulturam.html
* tāpat vairākas reizes esam pielietojuši praksi visiem uz svētkiem samesties ar naudiņām un iegādāties kādu lielāku dāvanu. Piemēram, Hot Wheels trasi vai vienu lielu auto, nevis daudzus mazus 😀
* protams, lieliskas dāvanas šāda vecuma bērniem būs arī LEGO (tas mūsmājās ir cieņā jau no pāris gadu vecuma), puzles, galda spēles (šobrīd īpaši aktuāli - spēlējam gandrīz katru vakaru), kādas darbošanās grāmatiņas, mazās Hot Wheels mašīnītes u.c.

Mazākajam dēliņam mēneša beigās paliks 5 mēnesīši. Tā kā viņam ļoti daudz mantu un lietu ir saglabājušās no vecākā brāļa, tad ir diezgan pagrūti ar dāvanu idejām. Bet dažas, kas man likās noderīgas un kas varētu būt zem mūsu eglītes:
* jauni trauciņi piebarošanas uzsākšanai un mācību krūzīte;
* Oball attīstošās rotaļlietas un citas attīstošās rotaļlietas, kas noderēs nedaudz vēlāk (klucīši ar puzlītēm, mazas grāmatiņas, Lego Duplo u.tml.);
* fotoalbums - kur salikt pirmā gada fotogrāfijas;
* kāda adīta silta jaciņa u.c.

Šogad tiešām domāju par to, lai dāvanas zem eglītes būtu tiešām noderīgas un patiktu bērniem. Esmu paziņojusi dāvinātājiem par mūsu vēlmēm un gaidīsim, ko tad salavecītis būs palicis zem eglītes 😀

madaram madaram 13. Dec 2017, 16:46

Mazuļiem - koka grabulītis, kas viegli ieguļ rociņā - drīkst arī droši zelēt, no ir no koka. Lielākajiem (5 gadi un vairāk) konfekšu vietā marcipāna masu - brīnišķīgs gardums un vienlaikus saldās figūriņas bērnam jāpagatavo pašam!

Brīve Brīve 11. Dec 2017, 08:36

Zīdainim- žirafe Sofija, dzintara krellītes, zobgrauži (ko graust,kad niez smaganas), bumbas (es dāvināšu Obal), kāda muzikālā rotaļlieta no Fisher Price, piem. Gudrais Kucēns, dziedošā grāmatiņa, cietās grāmatas, smukumlietiņas (piem Mart brenda kurpītes), eko biezeņu komplektiņš.
1gadiniekam- auto, bumbas, lego duplo, grāmatas, stumjammantas vai velkam mantas, dažādas attīstošas koka mantiņās veramas,liekamas.
2-3gadniekam-dāvināšu radiovadāmo auto,bet izskatīju variantus par lego duplo, biļetes uz teātri vai ziemassvētku koncertu, mikrafons vai kāda mūzikas instruments, puzles, grāmatas, kases aparātu, kādu skaistu izejamo apģērbu.
4gadniece- dāvināšu vecītim pasūtītās augstpapēžu kurpes, izskatīju vēl variantus par lelli (tās galvu)kurai var pīt matus, krāsot acis utt., kāds radošs komplekts, piem.taisīt, vērt rokassprādzes, galda spēli, maciņi, gredzentiņi, auskariņi.

lauruxs87 lauruxs87 10. Dec 2017, 21:47

Jau 1 gadu aktuāli koka kluči lielā bundžā. Pirkām Tiger veikalā. Abi kopā ar māsu kurai ir 1g un 4 mēn un dēlam 4, 5 g ceļ mājas un torņus. Dēlam vēl ļoti patīk vilcienu trase kuru var papildināt ar papildus vilcieniem vai posmiem. Man patīk koka rotaļlietas jo tās ir izturīgākas un dabīgākas. Vēl patīk dažādas mašīnas, bet arī tām ir jābūt izturīgām. 😃 Pagaidām visturīgākā ir policijas auto no metāla. 😃 Jo ja bija no plastmasas tad ātri tika saplēstas.
Šogad dēls pats pieprasīja rūķim kases aparātu kuru ieraudzīja veikalā, tad nu tādu opis dāvinās. No mums dēls saņems koka puzli, jo ir aktuāli tādas likt.
Meitiņai šobrīd patīk krāmē trauciņus vienu otrā un celt no tiem piramīdas. Vēl aktuālās ir grāmatas, tās mīl skatīties un pētīt. Un tā kā meitiņai vēl nav savas lelles tad tādu šogad saņems uz ziemassvētkiem. Pagaidām nēsā un mīļo lāča mantiņu.

sandux sandux 10. Dec 2017, 19:13

Maziem bērniem nemainīgi labi ir Lego Duplo, kādas zīmēšanas vai veidošanas komplekts. Lielākam bērnam izdabāt ir jau daudz grūtāk. Parasti mērķī trāpa populārās mantas, kino apmeklējums.

07. Dec 2017, 11:55

meitenēm 1 un 3 gadi
šogad esam noskatījuši košās un gaumīgās DJECO rotaļlietas.. izvēle pagaidām ir par labu kastīšu piramīdai ar dzīvnieciņu apdruku un ledusskapja magnētiņu puzle - arī ar dzīvnieciņu tēmu! ❤

ozolins17 ozolins17 06. Dec 2017, 21:13

Mums ir četrgadnieks, kuram jau ir viedoklis, ko gribētu saņemt dāvanā. Protams, redzot reklāmas, grib visu, ko tur rāda 😀 Ir dažas lietas, kuras noteikti atbalstu un kādu no tām viņš noteikti saņems: 1) lielās motorikas attīstībai - bumbas, bilibo, līdzsvara dēlis (LV tagad tādu ražo Duck Woodworks); 2) dažādi transporta līdzekļi, tai skaitā kāds auto ar tālvadības pulti; 3) dažādas figūriņas situāciju izspēlei (dodam priekšroku Playmobil, jo ļoooti izturīgi); 4) dzīvnieku figūriņas (Schleich un līdzīgi); 5) auto trase (mums patīk Hot Wheels, jo tam ir ļoti daudz dažādu iespēju izpausties); 6) konstruktori (Lego vai citi, ir tik daudz variantu, mums pēdējais ieguvums - GiGi bloki - ļoti patīk, ka var izmantot dažādos veidos); 7) galda spēles (tās var spēlēt visa ģimene, lai gan jāskatās, vai spēle nav par sarežģītu, tad būs pārdzīvojumi, ka visu laiku zaudē😀); 8) puzles; 9) grāmatas (Liels un mazs apgāda grāmatas gandrīz visas gribētu iegādāties); 10) darbarīki, piemēram, lāpsta, grābeklis, lai var darboties.. Tās tādas galvenās lietas, kas man šķiet vērtīgas. Nu labi, vēl ir vilcieni, galda hokejs vai futbols, beibleidi.... 😃

Klintasmamma Klintasmamma 05. Dec 2017, 16:06

Meitiņai ir 2, noteikti noderīga dāvana ir šķirošanas koka kubs, viņa ir sajūsmā gan par formām, gan arī nu jau cītīgi pielieto dažādas figūras torņu celšanai. Sanāca nošaut 2 zaķus ar vienu šāvienu, jo ir gan šķirošanas prieks, gan klucīši būvniecībai un telpiskuma trenēšanai. 3gadīgajai māsīcai topā noteikti ir lelles un leļļu mājas. Ja tās var atļauties, tad tā noteikti būs TOP manta ilgu laiku vēl. Skatos arī uz Magformers kā dāvanu māsīcai, jo šķiet ļoti jauka un attīstību veicinoša spēle, taču vēl neesmu saņēmusies pasūtīt.

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 05. Dec 2017, 15:12

Oi, būtu zinājusi par Lego Juniors Ugunsdzēsēju komplektu, noteikti to liktu zem eglītes 😀 Dēliņam ir gads un pieci mēneši,viņam ļoti patīk ātrās palīdzības mašīnas, ugunsdzēsēju transportlīdzekļi, vispār jau visu veidu transportlīdzekļi 😀 šogad zem eglīltes liksim ātrās palīdzības automašīnu, kuru iegādājāmies šeit: https://www.mytoys.de/dickie-toys-emergency-van-krankenwagen-4036781.html 😀
No sevis vēl varu ieteikt tādas dāvaniņas kā:
1. Haskija vilnas zeķītes un cimdiņus (ļoti labi uztur siltumu - pārbaudītas vērtības);
2. Stumjamo ķerriņu (ir, kur mantas likt, kā arī, kur pašam iesēsties) - pēc privātā pasūtījuma;
3. Ja bērniņš arī ir mašīnu fans, tad ļoti forša lieta ir stumjamā mašīna, tā Raienam arī ir TOPā 😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 05. Dec 2017, 12:06

Dēlam(5 gadi ) ļoti patīk mašīnas un viss kas ap to saistīt,protams, arī lego būvniecība ietilps tajā. jo mājas un trases taču jābūvē.
meitām ( 9 un 7 gadi ) patīk visādas meiteņu lietas un lego friend visādos variantos. Protams arī pa kādai meitenīgai lietai - matu gumijas, kāda smaržiņa

05. Dec 2017, 09:46

Mums ir trīsgadnieks. Līdz šim pārbaudīta vērtība no Ziemassvētku dāvanām ir bijuši Lego- tiešām pielietoti un joprojām lietoti, dažādi koka kluči, tai skaitā arī pēc Montessori principiem- šiem gan tiek atrasti ļoti dažādi radoši risinājumi no īpašnieka puses. Priecē arī skatīties kā veidojas bērna radošā attīstība 😀.
Šogad Vecītis skatās pēc dažādām tehnikām, ir interese arī par pults pielietošanu.
Par klasiku piekritīšu Moonlady- arī mūsu mājās ir šūpuļzirdziņš, no kristībām. tas pieder pie bērnības. Klāt vēl pieliktu arī kājminamo mašīnīti, protams arī ragavas.

Runner Runner 04. Dec 2017, 23:16

Lai iepriecinātu viengadnieku, tad vecīša maisā noteikti būtu jāieliek:
* grāmatiņas. Gan vienkārši ar bildēm, gan tās ar skaņu pogām;
* lego Duplo, kas nu pēc pirmās dzimšanas dienas ir kļuvuši aktuāli;
* attīstošās koka rotaļlietas;
* pašam savs trauku komplektiņš;
* rotaļu muzikas instrumentiem;
* lielākai mantu kastei, kur visu sakrāmēt;
* zīmuļi, kritiņi un flomasteri.

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 04. Dec 2017, 19:11

Attīstošās rotaļlietas, noteikti!!! Tas patiešām nekad nevar būt par daudz. Bērniņa prāts šobrīd ļoti attīstās, tādēļ visas attīstošās rotaļlietas ir “prīmā”.
Bet man savam dēliņam gribētos, lai zem eglītes ir Vigvams (lai var iekārtot smuki istabu), Piku gaismas burtiņu (lai vieglāk iemigt pie minimālas gaismas un vēlāk arī pasaku lasīšanai skaista noskaņa), stumjamo rotaļlietu (jo ir sācis tipināt pa māju un tas viņam varētu ļoti patikt).
Sarkasts mums nav pārāk garš un arī nevajag. Galvenais gribētos kādu no šīm lietām, kas Gabrielam visvairāk būtu noderīgas.

04. Dec 2017, 16:38

Attīstošo rotaļlietu mazulim nekad nevar būt par daudz! Manuprāt mans viengadnieks novērtēs rotaļlietas šobrīd kas attīsta prāta spējas, koncentrēšanos un sīko motoriku! Viņš stundām ilgi var sēdēt un celt piramīdas ar klučiem, veidot figūru puzles, arī salmiņa ievietošana pudelē/glāzē tiek darīta ar sajūsmu un lielu atbildību! Tāpēc mūsu maisā šogad mazais pasaules izzinātājs atradīs jaunu un nedaudz sarežģītāku figūru/krāsu puzli/piramīdu. Arī Lego DUPLO kompleti būs ļoti noderīgi būvējot mūsu sapņu pilis! Mūsu ģimenē uzskatam ka bērnam uz svētkiem vajadzētu dāvināt rotaļlietas, taču manuprāt noderīgas būtu arī ragaviņas!

mincenee mincenee 04. Dec 2017, 15:11

Meitai 1.2 gadi dāvināsim galdiņu ar krēsliņiem un vecumam atbilstošas muzikālās rotaļlietas. Domāju, ka ikvuemam bērnībā ir nepieciedams savs šūpuļzurdziņš. Vismaz to es spilgti no savas bērnības atceros. Un vienmēr patika arī mīlīgas bērnu grāmatiņas ar pasakām.

SantaViksne SantaViksne 04. Dec 2017, 14:27

Mana četrgadīgā meita šogad izteikusi ļoti konkrētas vēlmes, ko gribētu, lai Salatētis atnes Ziemassvētkos - Babyborn lelli meiteni ar knupīti, lego friends, kleitu un sniega lāpstu (ar to domājot mazo lāpstu, ar ko var tīrīt sniegu). Par cik viņai Ziemassvētku vakarā ir arī vārda diena, visticamāk, visas viņas vēlmes arī tiks piepildītas 😀
Bet ja nebūtu šīs konkrētās vēlmes, tad, papētot, kas viņai šobrīd patīk un ir aktuāls, dāvanu maisā varētu būt:
- grāmatas-enciklopēdijas, jo viņa ļoti aktīvi sāk interesēties par apkārtējo pasauli (cilvēka ķermeņa uzbūvi, valstīm, dzīvniekiem, to, kā darbojās lietas utt).
- viņas vecumam piemērotas galda spēles, piemēram, loto, cirks, domino
- bērnu kosmētika - smaržas, lūpukrāsa, nagu laka. Viņa aug par mazu dāmīti.
- lego un cita veida kluči
- vēl joprojām aktuālas ir lelles un dažādi leļlu aksesuāri (drēbes, mēbeles, rati utt.)
- jau otro gadu aktuāla lieta ir krāsas un dažādi interesanti rokdarbu piederumi (spīdīgās līmītes, pērlītes, pūkainās stieplītes krāsainais aplikāciju papīrs-uzlīmes utt).

D.V. D.V. 04. Dec 2017, 13:21

Meitiņai 2g 5m 😇 ļoti ilgi domājām, ko lai Salavecis atnes. Ātri visas mantas apnīk un tiek pamestas malā, tāpēc šoreiz kārtīgi apdomājām ko dāvināt, lai nepazūd interese un bērns varētu spēlēt un priecāties! Tā kā meitai patīk spēlēt ar traukiem- krūzītēm, bļodām, šķīvīšiem...bērt tajos rīsus, auzu pārslas, barot lellītes...tad nolēmām pirkt spēļu virtuvi ar daudziem trauciņiem! Un vecmamma sarūpēs lielu lelli kuru barot!😀

kas_tas_tads kas_tas_tads 04. Dec 2017, 12:23

Dāvaniņu izvēlē balstamies uz to, ka tai jābūt vai nu praktiskai, vai attīstošai vai vienkārši jāsagādā liels prieks bērnam.
Praktiskās dāvaniņas vairāk gādājam mazajiem līdz gada vecumam, kuriem droši vien kārtējais grabulis drīz vien būs bijis nebijis. Bet lai padarītu vecāku ikdienu vieglāku un ar mazāk rūpēm reizēm sagādājam kādas praktiskas dāvaniņas - trauku komplektu bērnam, smukumdrēbītes, pamperīši...
Bet ap gadiņu jau bērnu uzskatām par lielu personību. Tad nu meklējam kaut ko tieši viņam atbilstošu, vislabāk ko tādu, kas kalpos ilgāk par pāris mēnešiem un attīstīs kādas prasmes.
Mūsu mīļāko lietu tops:
*vecumam atbilstošas puzles
*krāsojamās grāmatiņas, zīmuļi, krāsas u.tml.
*plastalīns
*bumbas
*puišiem - auto
*lego (bet tiešam lego vai lego duplo, nevis citu firmu pakaļdarinājumi)

Un tad ir mazāk praktiskas lietas, bet kas bērniem dikti patīk:
*uzlīmītes,
*smukumlietiņas
*grāmatiņas

Saviem bērniem reizēm uzdāvinam kādu spēļu mūzikas instrumentu (pašiem ļoti patīk, bet citiem bail dāvināt, lai vecākiem nav šoks).

NEdāvinam pieaugušo atdarinošās lietas (spēļu telefoni, kases aparāti, ieroči..). Tas liekas vai nu nepiemēroti vai neīsti.

04. Dec 2017, 12:04

Ko likt viengadniekam zem eglītes? Protams, neceram saņemt dāvanās visu, ko vēlētos, bet šoreiz izklāstīšu, kuras lietiņas būtu noderīgas.
Koka ragaviņas- tieši šādas palikušas atmiņā no manas bērnības. Tā, manuprāt, ir lieta ar pievienoto vērtību un kalpos vairākiem gadiem. Šo dāvaniņu esam nolēmuši Marko patiešām arī dāvināt.
Adījumi- ļoti populāra Ziemassvētku dāvaniņa, un rūķis pačukstēja, ka arī Marko tiks pie siltām vilnas zeķītēm. Vienmēr esmu par šādu dāvanu priecīga, jo pati zeķes adīt neapņemos.
Mantu kaste-šobrīd Marko saliktas lielā plastmasas kastē. It kā jau parocīgi, bet ļoti vēlētos, ja Marko reiz tiktu arī pie stabilas, koka mantu kastes uz ritentiņiem.
Lego duplo- ceru, ka pie šīs dāvaniņas Marko tiks jau šogad, jo tā varētu būt aktuāla konkrētajā vecuma un attīstības posmā. Parastus klučus viņam ne īpaši patīk likt, bet patīk lietas, kas savienojamas.
Foto albums- esam noslēguši foto albumu par godu pirmajam dzīves gadam, bet joprojām esmu par to, ka bildes ir jāattīsta nevis jāglabā tikai digitālā formātā.
Pasaku grāmata- Krāsu, ciparu, bilžu grāmatas- tādas mums ir mājās daudz. Vēlētos vienu lielu grāmatu, kur apkopotas visdažādākās pasakas. Grāmatām, manuprāt, ir īpaša vērtība, un tās nekad nevar būt par daudz. Marko grāmatas ir ļoti mīļas.
Stumjama rotaļlieta- kad soļus spert padodas jau diezgan raiti, tad šāda rotaļlieta būtu “prīmā”.