KOMENTĀRU KONKURSS: Parādi savu vitamīnu recepti!

KOMENTĀRU KONKURSS: Parādi savu vitamīnu recepti!

23. May 2017, 12:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daba jau ir uzplaukusi un ar katru dienu visapkārt kļūst aizvien zaļāks. Tāpēc tā vien kārojas svaigumu ienest arī savā ēdienkartē, gatavojot vitamīniem bagātus ēdienus.

Aicinām Tevi piedalīties Māmiņu Kluba komentāru konkursā un iedvesmot ar savām receptēm arī citus kādai veselīgai, vitamīniem bagātai maltītei.

Balvu konkursa uzvarētājam dāvina

20170510133005-33910.jpg

Kā piedalīties konkursā?

Tepat komentāros pievieno savu pavasara vitamīnu recepti, pastāstot par pagatavošanai nepieciešamajām sastāvdaļām un pagatavošanas procesu. Priecāsimies arī par fotogrāfijām.

Laimīgo uzvarētāju, kurš saņems dāvanu no GRITE, paziņosim 29.maijā.

20170510133034-43335.jpg

mincenee mincenee 26. May 2017, 05:58

Mums pavasarī topā ir dažadi salāti. Šajos ir salāti, gurķis, tomāts un jaunie redīsiņi no mammas dārza. Tā kā piena produktus nevaru ēst, salātus taisu ar nedaudz eļļiņu, garšai pievieno arī mazliet etiķi, sāli un cukuru. Bet variācijas var būt daudz un dažādas, - gan spināti, rukola, dillīte, loki, gan pievienot riekstus, sēkliņas, zemenes. Mums patīk improvizēt ar salātu sastāvu, griežam un beram klāt to, kas garšo. Mamma iedeva rabarberus, vārīsim padzērienu. Tam vajag tikai 3 sastāvdaļas - rabarberus, ūdeni un cukuru. Rabarberus nomazgā un notīra, sagriež ripiņās, tad vāra un pievieno cukuru. Var arī kāst nost pašus gabaliņus, bet es vienmēr atstāju. Citreiz blenderējam arī kādu augli vai ogas, bet tam vēl gaidam vietējās odziņas.

lauruxs87 lauruxs87 23. May 2017, 18:01

Kad pavasarī prasās pēc vitamīniem un ledusskapī vēl ir aizķērušās mellenes tad top veselības kokteiļi.😛
Tātad mūsu gar recepte liekam saldētas mellenes lai būtu vitamīni, banānu saldumam, pienu vai bez piedevu jogurtu. Visu sablenderē un dzer.
Var likt arī kefīru vai paniņas, vai sulu un augļus pēc izvēles. Un lai nelietotu cukuru tad lieku klāt medu. Vienīgais no augļiem ar kuru jāuzmanās ir kivi, jo tas var dot rūgtumu .

sandux sandux 19. May 2017, 13:46

Ui, pavasaris mūsu ģimeni parasti "nobliež", nespējam izvilkt ar rezervēm. Tāpēc arī īpaši piedomāju, kā lai stiprinu savas ģimenes imunitāti. Nē, nātru un gārsu zupas netaisām, pie tam tās jau vēl būtu jāsagaida. Ja pavasaris ir tik vēlu kā šogad, tad visa imunitātes stiprināšana būtu jau stipri nokavēta.
Savā piemājas tirdziņā nu jau pāris gadus esmu atklājusi foršu produktu - bišu maizi medū. Tās īpašības ir īpaši plašas un iedarbīgas - ne tikai medus, bet arī bišu maizes spēks. Un ērti - pa karotei tukšā dūšā no rītiem, īpaši izdevīgi, ja, piemēram, no ziedputekšņiem dedzina kuņģi (kā man), bet bišu produktus gribas izmantot.
Labi, bet ko tad, ja no medus ir alerģija? Reiz redzēju sižetu TV, kur Centrāltirgus bišu produktu pārdevēja tos reklamēja, bet pašai, izrādās no tiem alerģija😀 Lūk, man ir vēl viens ieteikums, ko izmantojam arī paši - Goldberry smiltsērkšķu pulveris! Mums tādi ir divi dažādi - smiltsērkšķu lapu un jauno dzinumu pulveris un sēklu izspiedas. Piejauc pa karotei salātos, neviens neiebildīs. Var iejaukt jogurtos, sulās utt. Tikai rēķinies - ja pārcentīsies ar daudzumu, tad tas garšos pēc hennas😀 Ir gadījies☺
Tā nu cīnāmies pret pavasara nogurumu un vīrusiem🌷