Komentāru KONKURSS: Laimē stāstu konstruktoru "Pelīte Pērlīte"

Komentāru KONKURSS: Laimē stāstu konstruktoru "Pelīte Pērlīte"

28. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bez pasakas miedziņš nebūtu tik salds, tāpēc grāmatas lasīšana daudzās ģimenēs ir neatņemams ikvakara rituāls.

Noteikti arī jūsu grāmatu plauktā atrodamas gan pasakas no zelta klasikas fonda, gan mūsdienu stāstu autoru darbi. Bet vai esat mēģinājuši ļaut vaļu savai un bērna fantāzijai, radot pasaku paši?

Mēs vēlamies kādam no jums uzdāvināt aizraujošu iespēju pašiem radīt savu pasaku, kuras galvenā varone ir Pelīte Pērlīte. Varam apsolīt, ka mazajam tas būs interesants piedzīvojums.

Kā piedalīties konkursā?

Tepat komentāros pastāsti, kura bija pēdējā pasaka vai grāmata, kuru izlasīji kopā ar bērniņu?

BALVA

Stāstu konstruktors "Pelīte Pērlīte"

20180227120524-27596.jpg

Stāstu konstruktors ir veids, kā mazais lasītājs var izveidot pats savu pasaku. Tas sastāv no četrām daļām un katrā daļā ir četras kartiņas. Lai izveidotu stāstu, no katras daļas jāizvēlas viena kartiņa, ievērojot secību: Gadalaiks, Vieta, Notikums, Nobeigums.

Katrai daļai konstruktorā ir savas krāsas rāmītis, lai tās būtu vieglāk atšķirt. Ļaujot izvēlēties no katras sadaļas pa kartiņai, bērniņš var izveidot pat 256 dažādas stāsta versijas. Mazais var gan izvēlēties kartiņas neskatoties, tādējādi izveidojot stāstu nejauši, gan no katras daļas izvēlēties "atslēgas" vārdu, kuru grib savā pasakā dzirdēt.

Atkarībā no garastāvokļa vai vēlmēm, kartiņas var mainīt, un nomainot pat tikai vienu no četrām kartiņām, stāsts jau būs savādāks.

Uzzini vairāk par Stāstu konstruktoru:

Facebook: @storyhouseproduction

Instagram: @story_house_


Balvas ieguvēju izlozēsim un paziņosim 12.martā.

zane_zanīte zane_zanīte 06. Mar 2018, 15:48

mēs katru vakaru lasām pasaku grāmatu "Pasaku dārzs" par elfiem un laumiņām. Pasakas tur ir daudz jo daudz. Neesam vēl tikuši vienu reizi cauri. Tad mums vēl ir mīļa "Arlabunakti, lāčuk! Mana vismīļākā miedziņa grāmata." Bet tā pagaidām ir nolikta, lai neapnīk.

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 01. Mar 2018, 00:27

Dēliņam (gads un pilni 7 mēneši) ļoti patīk grāmatiņas ar attēliem - katru dienu lūdz man palasīt un pastāstīt par attēloto, ļoti uzmanīgi klausās un cenšas atkārtot manis pateiktos vārdus ❤
Mūsu pēdējā kopīgā izlasītā grāmatiņa pirms gulētiešanas (šovakar - kad rakstu šo komentāru) ir "Palīgā! Negribu zobārstu!" (autore - S.Bleika). Lasām šo grāmatiņu,jo dēliņam 9.martā paredzēta pirmā zobārsta vizīte, bet šajā grāmatiņā ir lieliski attēli (tajā skaitā auto, kad brauc pie zobārsta), lai es varētu sniegt nelielu ieskatu, kāds izskatīsies zobārsta aprīkojums - krēsls, uzbji utt. Tiesa, pirmā reize būs tikai konsultācija un zobiņu apskate, bet tāpat vēlos dēliņu kaut nedaudz sagatavot, jo krēslā tāpat nāksies iesēsties 😀

28. Feb 2018, 23:43

Manam viengadniekam vakaros ar mani patīk kopā šķirstīt šo grāmatiņu "Lūdzu!".
Kamēr Marko šķirsta un r;ada at pirkstiņu uz attēliem, es nolasu priekšā. Man par lielu pārsteigumu pāris dienas atpakaļ parādīja uz lāci un teica: "Lācis!" Tā nu mums ir jauns vārdiņš vārdu krājumā

manderina manderina 28. Feb 2018, 23:23

Dēliņam patīk pasakas un īpaši aktīvs uz klausīšanos ir šobrīd 2.8gados. Pēdējo grāmatu lasījām visu nedēļu - Vinijs Pūks un ziemas piedzīvojums. 😉

Co_ora Co_ora 28. Feb 2018, 23:02

Pirms miedziņa nolasu kādu pasaku no Māmiņu Klubā laimētās lielās pasaku grāmatas!

danjux danjux 28. Feb 2018, 15:41

Mēs pasakas lasām katru vakaru - pa vienai pēc kārtas un tētis un mamma uz maiņām 😀
Pēdējā grāmata, ko izlasījām bija no Auniņa Šona sērijas "Lielā bumbošanās".
Bet nu jau lasām nākamo grāmatu - vakar izlasījām 2 pasaciņas no grāmatas "55 pasaciņas par dzīvniekiem un ļaudīm" - pasaku "Ēzelis un vilks" un pasaku "Brālis Trusītis un darvas bērniņš".
Bet tētim ir cita grāmata - "Štaflīks un Špagetka" - nezinu, cik tālu tikuši 😀

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 28. Feb 2018, 14:59

Mūsu mājās katru vakaru tiek lasīta dēliņa vismīļākā grāmatiņa ''Melnā meža rallijs'', kur galvenie varoņi Zibens Makvīns un Metriņš sastopas ar melnā meža briesmoni un cīnās ar savām bailēm. Mēs ar tēti grāmatas saturu jau zinām no galvas. Esam lasījuši mūsu bērnības pasaciņas un Ome mazajam uzdāvināja grāmatu ''Zelta pasakas'', bet tās viņu neaizrāva. Pa dienu kopā lasām izglītojošās grāmatiņas, šobrīd aktuāla māmiņkluba konkursā iegūtā ''Mana visupirmā enciklopēdija. Daba''. No kuras bērns apgūst jaunas lietas un nostiprina esošās zināšanas.

rita123 rita123 28. Feb 2018, 14:44

Pēdējà gràmata ko kopìgi ar lielajiem bèrniem( 12 un 9 gadi) lasìjam mazajai meitai(7 mèneši)bija sniegbaltìte un 7rùķīši.
Mazai vairàk par klausìšanos patika gràmatas krāsainās bildes.

Brīve Brīve 28. Feb 2018, 12:04

Vakar lasījo šo, jo meitām brīvdienās bija aktuālas daktera, medmāsiņas lomu spēles, ārstēja mīkstās mantiņas, zvanīja viņu vecākiem, par sasirgušo bērnu. Tāpēc izveidojām kopā arī atbilstošus aksesuārus (skat.foto). Grāmatu pirmdien paņēmām no bibliotēkas un perfekti atbilst dotajai tematikai.

sandux sandux 28. Feb 2018, 11:43

Cik interesants konkurss un balva! Manā ģimenē mazajam bērnam pasakas katru vakaru pirms miedziņa lasa vīrs (tētis). Mūsu gadījumā ar pasaku grāmatu izvēli ir paveicies, jo no iekpriekšējā bērna ir sakrājusies paprāva kaudzīte. Tā nu vakar tika izvilkta kārtējā grāmata - "Lācis Brunis un viņa 365 piedzīvojumi". Tiesa, vienā vakarā tiek izlasīti vairāki gabali, tā ka gadam noteikti nepietiks😃

mincenee mincenee 28. Feb 2018, 09:49

Mēs pagaidām mūsu biezo pasaku grāmatu vēl neliekam lietā. Kopā pa dienu šķirstam un lasam grāmatas ar biezām lapām, jo meitiņa grib pati to darīt. Parasti tās ir ucināmo pantiņu grāmatas - te pelīte miltus mala, sik sik kundziņš jāja, Cepu, cepu kukuļus.