Komentāru KONKURSS: Laimē BIKIBUKS grāmatiņu komplektu!

Komentāru KONKURSS: Laimē BIKIBUKS grāmatiņu komplektu!

17. Oct 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Katrs stāsts, pasaka vai dzejolis sevī ietver kādu dzīves atziņu vai pamācību, kuru paņemt līdzi sev turpmākajai dzīvei. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi kopā ar bērniem lasīt grāmatas, ļaujot viņiem izdzīvot tās varoņu stāstu, un pēc tam kopīgi pārrunāt grāmatas notikumus.

Vai arī Tev padomā ir kāda grāmata, kuru mazajam cilvēkam būtu vērtīgi izlasīt tajā ietvertās dzīves pamācības dēļ? Piedalies konkursā!

Tepat komentāros atbildi uz jautājumu:

Kura grāmata, Tavuprāt, būtu jāizlasa katram bērnam tajā ietverto dzīves atziņu un pamācību dēļ? Ko tieši šī grāmata bērnam var iemācīt?

BALVAS BŪS TRĪS!

23.OKTOBRĪ izlozēsim trīs laimīgos, kuri savā īpašumā iegūs BIKIBUKS grāmatiņu komplektus.

20171016135627-59526.jpg

Kas ir BIKIBUKS?

Māksliniecei Rūtai Briedei, lasot meitiņai priekšā savas bērnības iemīļotās dzejoļu grāmatas, dzima ideja par vajadzību pēc vecām vērtībām jaunās krāsās. Bikibuku formāts ir mazs, taču mākslinieka darba apjoms – liels. Dzejoļus, ko vecāki vai vecvecāki iemīļoja savā bērnībā, mākslinieki ierauga no jauna un ved pie šodienas mazuļiem.
 
BIKIBUKS ir 100 grāmatiņu sērija, kurā katrā grāmatiņā ir viens latviešu dzejolis un katru no tiem ir ilustrējis cits mūsdienu latviešu mākslinieks. Kad tika pabeigti visi 100 bikibuki, idejas autore un māksliniece Rūta Briede, kopā ar bikibuku dzejoļu izlasi sastādītāju un «Liels un mazs» galveno redaktori, dzejnieci Inesi Zanderi izveidoja 101., bonusa bikibuku par pašu Bikibuka tēlu un tā veidotājiem.

 
21.10. plkst. 11.30 Kongresu namā notiks BIKIBUKA festivāls par godu sērijas noslēgumam. 
Vairāk informācijas par pasākumu meklē šeit!
Ilvija82 Ilvija82 23. Oct 2017, 09:10

Mums "Pasaka par Diegabiksi", " Slavenais pīlēns Tims"....tagad grāmatiņa par zoslēniemu, kuri mācas pareizi uzvesties un rāda to arī Raineram!

mincenee mincenee 20. Oct 2017, 15:49

Man no bērnības visvairāk palikušas prātā Hansa Kristiana Andersena pasakas. Piemēram, neglītais pīlēns un meža gulbji. Tāpat arī tik daudzās pasakas par trešo brāli muļķīti, kas vienmēr atgādināja, ka nevajag būt augsprātīgiem un slinkiem, bet novērtēt to kas ir un saskatīt laimi tajā. Kā arī to, ka čaklums, labestība, izpalīdzīgums atmaksājas.

20. Oct 2017, 11:14

manam teju kā 3gadniekam aktuāla un ļoti patīk pasaciņa par Trīs sivēntiņiem 😀
manuprāt māca ka jābūt draudzīgiem ar savām māsām un brāļiem (kas mums arī aktuāli šajā laikā kad dārziņā ir samācījusies kauties!! un tad visas gudrības parāda arī mājās pret mazo māsu) ! Ka vienmēr jāpalīdz tiem, kas nonākuši nelaimē un tas, ka kopā ir spēks! un kopā mēs daudz labāk varam cīnīties pret sliktajiem / sliktiem notikumiem kas ar mums var gadīties... 😀

sandux sandux 19. Oct 2017, 16:56

Jau lielākiem bērniem ieteiktu "Mazo princi", mazākiem "Kaķīša dzirnavas", bet pavisam maziem - klasiskās pasakas - "Pelnrušķīti", "Sarkangalvīti". Katrā savam vecuma posmam ir norādītas vērtības un kvalitātes, uz ko balstīt savu dzīvi. Mazākajiem - no kā izvairīties, par to, ka visam ir labas beigas, kas bērniem ir svarīgi, lai veidotos drošības apziņa.🌷

18. Oct 2017, 09:49

Manuprāt, katram bērnam būtu jāizlasa vismaz viena Kārļa Skalbes pasaciņa, vislabāk vairākas. Tās nav viegli lasāmas, noteikti ir jāpārrunā ar bērnu pēc izlasīšanas, bet, manuprāt, tas ir tā vērts. Skalbes pasakās kopumā ņemot paustā atziņa ir būt labam. Un, ja mēs katrs censtos būt kaut drusciņ labāks, pasaule kopumā būtu labāka. Piemēram, "Kaķīša dzirnaviņas" (pieļauj, ka par šo pasaciņu esat dzirdējuši) vienlaikus māca, ka vecākiem nedrīkst darīt pāri, ka ir jābūt pateicīgam par to, kas ir dots un, ka sliktam vajag atdarīt ar labu, nevis sliktu. Pasakās izmantotā valoda ir ļoti bagāta un arī to lasot (klausoties) bērns būs ieguvējs. 😀

laurlapa laurlapa 17. Oct 2017, 20:56

Ļoti jauka grāmatiņa ir "Maksis un podiņš". Tā ir interesanta un bildēm bagāta grāmatiņa, kas bērnam palīdz apgūt podiņapmācību. Grāmatiņa bērniņam liek saprast, cik forši patiesībā ir iet uz podiņa.

Co_ora Co_ora 17. Oct 2017, 16:41

3 sivēntiņi un vilks! Kamēr mazais neprot lasīt, var izmantot audio grāmatu, pieredze ar krustdēlu liecina, ka šī pasaka rosina domāt kāpēc pirmajiem diviem sivēntiņiem sanāca tā, kā sanāca, ko vajadzēja darīt citādi un vēl beigās par trešā sivēntiņa labo sirdi - neskatoties ne uz ko, savējiem jāpalīdz! 😀

SantaViksne SantaViksne 17. Oct 2017, 09:57

Mūsu mājās ļoti mīļa grāmata ir "Kika Mika un nekārtības rūķītis". Grāmatiņā stāstīts par to, kas notiek, ja bērni nesakārto savas mantiņas. Meitiņai šī grāmata ļoti patīk un 2 gadu laikā tā ir pārlasīta neskaitāmas reizes - viņa šo stāstu zina no galvas. Un arī mantu kārtošana mums sokās daudz raitāk, zinot, kas var notikt ar nesakārtotām mantām 😀
Otra grāmata, kas man patīk, it "Skrību skrābu tvīt plunkš" - stāstiņš par vardulēnu, kurš baidās no nakts un baidās viens pats gulēt savā istabā. Viņu biedē nakts skaņas, tādēļ tētis viņam nolemj parādīt, kas tās ir par skaņām un kā tās rodas, lai vardulēnam vairs nebūtu bail. Un vēl šajā grāmatā arī ļoti vienkārši un mīļi aprakstīti ikvakara pirmsmiedziņa rituāli - zobu tīrīšana, mazgāšanās, pasaciņa un samīļošanās ar mammu un tēti.