Komentāru konkurss: Kas jums ir palīdzējis atveseļoties?

Komentāru konkurss: Kas jums ir palīdzējis atveseļoties?

23. Oct 2016, 00:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visas noteikti esat dzirdējušas spārnoto teicienu - "Veselā miesā vesels gars" (lat. "Mens sana in corpore sano"). Tā būtība noslēdzas tajā, ka, uzturot ķermeni veselu, cilvēks uztur arī savu garīgo veselību.

Veselības jautājums ir aktuāls jebkurā vecumā. Tikai, ja bērnībā par bērna veselību lielu atbildību nes viņa vecāki, radot tai labvēlīgus apstākļus, tad, kļūstot vecākiem, mēs arvien vairāk atbildību uzņemamies paši. 

Tagad rudenī aktuālas kļūst dažādas saslimšanas. Bet kādi ir efektīvākie līdzekļi un paņēmieni,lai atveseļotos? Dalies savas ģimenes knifiņos un tiec pie veselīga balvu komplekta no Silvanola!

20161019104038-26839.jpg


Laimētāju noskaidrosim 24.oktobrī.

Runner Runner 24. Oct 2016, 02:16

Profilaksei - vēdinātas telpas, c vitamīns, regulāri lietot pietiekami daudz škidrumu, sporta aktivitātes, labs miegs.
Pie pirmajiem simptomiem - palielinām c vitamīnu devu + zāļu tējas, medus, dzērvenes.
Tikai tad, ja saslimšana neatkāpjas, ķeramies pie preperātiem.

23. Oct 2016, 11:43

Lielisks līdzeklis cīņai ar saaukstēšanos, klepu vai iesnām ir priežu čiekuru sīrups! Dabīgs un ļoti, ļoti veselīgs! Esam pārbaudījuši un tiešām strādā! 👍

20. Oct 2016, 18:03

Mums lielumlielais palīgs ir tīrs C vitamins paciņā, ko dzeram ikreiz, kad parādās kādi saaukstēšanās simptomi. Klepum- priešu čiekuru sīrups, liepziedu tēja. Iesnām- ķiploks, ja stiprākas iesnas, tad Olynth vai Virogēls.😀

mamma27 mamma27 19. Oct 2016, 15:06

😀 Kā reiz šodien savācu savu lielo čali no skolas,jo sākās traks klepus,kuru protams papildina iesnas. Efektīva ir Ugunspuķu tēja,kas pamatīgi izkarsē un pāris dienās aizdzen gan drudzi,gan temperatūru(gan lieliem ,gan mazākiem). Tātad nr.1 šķidrums. Daudz zāļu tējas un der arī ūdens. Tējām klāt ir medus. Nr.2.Tad kāju karsēšana sāls un sinepju pulvera ūdenī ,pēc tam kāda smēre kājām m+ vilnas zeķes un silta sega. nr. 3 miers- vairāk ļaut pavārtīties un likt pavārtīties pa gultu, mierīgi paspēlēties, nesaskrieties un galvenais pēc iespējas mazāk laika pavadīt pie tv un datora ekrāniem.
Ja ar to visu ir par maz,tad ķeramies pie Pertusīna(no Krievijas,tāds kā manā bērnībā) klepum, Vibrocila iesnām, Faringosprej kaklam.šis komplekts ātri noliek atpakaļ uz kājām.😀

sandux sandux 19. Oct 2016, 14:59

Tikko sākām bērnudārzu, bet esam tur bijuši labi, ja nedēļu - visu laiku mazulis slims! Rūdāmies, katru dienu staigājot ārā, dzerot vitamīnus. Ārstējamies - tā kā ir alerģijas, kas veido astmu - tad diezgan nopietni ar inhalatoriem.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 19. Oct 2016, 14:17

Kopš mazais uzsācis bērnudārza gaitas, saaukstēšanās pie mums ierodas gandrīz reizi mēnesī. Cenšamies būt daudz svaigā gaisā un vēdinām istabas. Cenšamies dzert daudz šķidruma - tējiņas ar medu, citronu-ingvera ūdentiņš, pašu spiestās sulas. Tad, kad saausktēšanās ir klāt ik rītu un vakaru mazajam muguriņu sasmērēju ar hustagil balzāmiņu (arī pēdiņas), deguntiņu skalojam ar humer, vakaros sildām kājiņas un ja gadās noķert klepu, taisām inhalācijas no dažādām pašu lasītām tējiņām un lietojam FaringoSpray. Ikdienā dodu Vivasol imunitātes stiprināšanai. Parasti klepus pāriet pēc trim dienām. Iesnas parasti ilgst no septiņām līdz 14 dienām. Galvenais rudenī mazo netuntuļot. Visiem stirpu veselību!😀

lauvinja lauvinja 19. Oct 2016, 13:19

Profilaksei basas kājas pa māju, baseins, netuntuļot laukā ejot. Aukstākam laikam iestājoties - tēja ar medu.

Tiklīdz jūtu, ka vīruss pa māju klejo - dižegles eļļeas pilieni pa stūriem vai vismaz tējaskoka eļļa. Pie pirmajām saaukstēšanās pazīmēm (kamēr nav paaugstināta t!!!), vakarā pirms gulētiešanas izmērcēt kājas maksimāli karstā sāls ūdenī, ieziest ar sildošu smēri (man vislabāk tīk ziede Egle, kas nopērkama tirdziņos, bet der arī aptiekās iegādājamās) un vilnas zeķes. Ar ziedi var ieziest arī krūškurvi.

Ar klepu jāskatās, ja sauss, tad der inhalācijas no kumelītēm (kaut virs katla), bet uzmanīgi, lai nav par karstu. Ja klepus negrib atkāpties, t nav, tad daru sekojoši, izvāra kartupeļus ar visu mizu, pārgriež uz pusēm un padzesē tik tālu, lai uzliekot uz rokas nerastos apdegums, bet būtu gana silts - bērna muguru ieziež ar medu, uz tā klāj pārtikas plāvi (lai visa pasaule nenosmērējas) pārklāj virtuves dvielietīti un liek pārgrieztos kartupeļus. Sasedz ar segu un tur kamēr kartupeļi padzisuši. Efektu dod jau pēc pāris reizēm.

Kas svarīgi - pie saslimšanām - daudz dot dzert - tēju, ūdeni, sulas - vismaz pāris litru dienā, lai skalo visu nelabo ārā!

nosiguldas nosiguldas 19. Oct 2016, 12:55

Mūs mājā ir parādījies labs jaunums Silvanola iesnu plāksterīši. Tos tagad līmēju uz pidžammas tikko parādās pirmās aizdomas par iesnām. Pavasarī savāriju Priežu pumpuru sīrumu un priežu pumpuru uzlējumu ar kuru ierīvējam nosalušas kājas un krūtiņas. Pret klepu labi noder melnais ruts kurā izdobj caurumu un ieliek karoti medus. Vēl mūsu mājā uz šo sezonu vienmēr ir faringospreijs un A vitamīns eļļā, kuru smērējam deguntiņā.

Ilvija82 Ilvija82 19. Oct 2016, 12:26

Sveika! Mums mājās parādījies medus, ingvera un citrona maisījums, cidoniju sīrups, priežu čiekuru sīrups un medus. Lietojam visu katru dienu, negribam laist slimību sev klāt! Deguntiņam - Hummer. Kaklam - Faringospray. Sausam klepum - Prospan.
Kad man sāp kakls skaloju ar sālsūdeni. Pie smaga klepus līdzēja piparu plāksteris.
Pēc veikala, dārziņa un visa cita cītīgi mazgājam rokas!

kerstyna kerstyna 19. Oct 2016, 11:27

Nu - mana tehnoloģija ja nu kāds ir saaukstojies - ātri, intensīvi. Citrons, medus, ingvers, šķidrums un simptomātiskā terapija - iesnām, klepum, kaklam. Sūkājamās končas kaklam.
Jaunietim arī iesnainam ļauju pērties pa vannu, viņam tas ļoti palīdz.
Mans ideālais līdzeklis priekš sevis ir Febrisan - 3 pulverīši un viss kārtībā.
Bet vispirms jau profilakse - rūdīšanās, netuntulēšanās, roku mazgāšana.

mamma88 mamma88 19. Oct 2016, 10:59

Mūsu ģimenē galvenais ir pamanīt slimību jau pašā sākuma jeb noķert to aiz astes! Tas ir ļoti būtiski, lai nebūtu situācija, kad varēja iztikt bez antibiotikām, bet nākas tās dzert, jo viss ir aizgājis ļoti tālu.
Arī ķiploku krelles esmu izmantojusi. Nezinu cik daudz līdz, bet varbūt atbaida kādu bacili.