Komentāru konkurss: iesaki spēles un aktivitātes kristībām!

Komentāru konkurss: iesaki spēles un aktivitātes kristībām!

02. Jul 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kristības ir ne tikai īpaša ceremonija, neaizmirstami fotomirkļi,bet arī jautrība un svinības ar radiniekiem. Bet svētkus iespējams pagarināt nevis vienkārši sēžot pie galda, bet arī sagādājot sev jaukas atmiņas, spēlējot spēles, pildot uzdevumus un piedaloties dažādās aktivitātēs.

Trešais kristību konkursa uzdevums- Kristību spēles un citas aktivitātes

Piedalies konkursā komentāros rakstot idejas spēlēm un citām aktivitātēm kristībās gan lielajiem, gan mazākajiem kristību viesiem. Jautrība un netradicionālās spēles arī šeit iederēsies, lai paliktu atmiņā uz visiem laikiem! 

Šajā nedēļā izspēlēsim ZOOMBOOK dāvanu karti personalizētas grāmatas izveidei.

20150616111004-70957.jpg 

 20150517213207-97230.jpg

 

3.jūlijā apkoposim rezultātus un viens uzvarētājs saņems balvu noZOOMBOOK!

20150605095359-51772.jpg

  
laurlapa laurlapa 28. Jun 2015, 16:21

1. Pie galda nolasīt krustvecāku pienākumus (smieklīgus, lai viesiem jautri)
2. Noteikt viesiem kaut kādus titulus ar pienākumiem šajā kristību pasākumā (piem.atbildīgais par viesu izklaidēšanu, dziedāšanu)
3. Smieklīgu, jautru mīklu minēšana
4. Stafetes, piem. vīriešiem kaut ko uz ātrumu apēst vai izdzert, vai piepūst balonu līdz sprāgst, sievietēm- uz ātrumu no bļodas ar knaģi citā bļodā pārlikt zirņus. Pēc tam ar nelielām dāvaniņām apdāvinot vinētājus.
5. Bērniem zīmēšanas konkursiņš - jāuzzīmē tas, kas rakstīts uz papīrīša, kuru bērns izvelk. Kad tas izdarīts, apbalvo bērnu ar mazu dāvaniņu.
6. Spēlēt spēli Alias - viens otram skaidrojot vārdus, kas uzrakstīti uz kartītes vai spēlēt mēmo šovu.
7. Laimes liešana no alvas vakara noslēgumā. Kad katrs izlej laimi, tad parāda pārējiem un uz iepriekš sagatavotas lapiņas ar vārdu un uzvārdu, katrs katram pieraksta viņaprāt skaidrojumu šai izlietajai laimei (piem.gaidāms ģimenes pieaugums, veiksme darbā, ceļojums)
8. Loterija (iepriekš sarunājot, ka katram viesim jānopērk neliela dāvaniņa un sarunā arī cik Eur vērtībā)
9. Karaoke gan lielajiem, gan mazajiem
10.dejas un rotaļas, kurās jāpiedalās gan pieaugušajiem, gan bērniem (piem.putniņdeja, kas dārzā, utt)

IlvaV IlvaV 26. Jun 2015, 17:14

Idejas, ko darīt kristību dienā, ir simtiem. Lūk, dažas:
Krāsainu ziepju burbuļu pūšana. Tas patiks gan lieliem, gan maziem. Tā vien gribas noķert to skaisto, vēja nesto gaistošo skaistumu, kas tik ļoti atgādina bērnību, ļaujot būt nebēdnīgiem un laimīgiem. Lēta un skaista izklaide.
Ja svinības notiek pie ūdens, viesiem var likt izgatavot origami laivas no krāsaina papīra, uzrakstot uz tām vēlējumu kristāmajam bērniņam. Kad visi darbiņu paveikuši, kopīgi laivas tiek ielaistas ūdenī. Ļoti skaists un simbolisks pasākums.
Spēle gan vairāk pieaugušajiem vai skolniekiem, bet saistīta tieši ar kristāmā bērna vārdiņu-kolonnā tiek uzrakstīts bērna vārds, kur katram viesim pretī jāsacer skanīgs dzejolis vai sakāmvārds, vai teikums. Skaistākā rezultāta autoram var pasniegt kādu simbolisku dāvaniņu.
Kā noteikt, kurš no viesiem kādu pienesumu dos bērniņa dzīvē? Var jau, protams, paši vecāki pasniegt kādam izvēlētam viesim pašdarinātu diplomu ar tekstu "Būsi mans (piemēram) autoinstruktors", bet var darīt arī tā, ka katram viesim liek izvilkt no maisa (trauka, cepures u.c.) kādu lietu, teiksim, koka burtiņu, kas nozīmē, ka šis konkrētais viesis būs tas, kas kristāmajam bērnam iemācīs lasīt. Vai ja viesis no maisa izvelk garšvielu paciņu, viņš būs tas, kas uzņemsies bērnu apmācīt pavārmākslā. Smiekli un pārsteigumi garantēti😀
Bērni var uzspēlēt "Spārnu spēli". Izvēlas kādu galveno, kas nosauc dažādus putnus vai dzīvniekus, vai cilvēkus. Kad tiek saukti putnu nosaukumi, bērniem jākustina rokas kā spāŗnus, kad tiek nosaukts kāds dzīvnieks, teiksim, suns, rokām jābūt mierā. Pats vadītājs, protams, spārnus vicina visu laiku, lai panāktu, ka no spēles izstājas arvien vairāk dalībnieku. Tam, kurš palicis pēdējais, atkal var pasniegt kādu balviņu. Šī spēle mums aizgāja topā, jo mūsu uzvārdā ir putna nosaukums. Tad nu ik pa laikam vadītājs izsauc mūsu dzimtas uzvārdu, un visi, kam tāds ir, lepni vicinājās😀
Vēl viena spēle, kuru, lai izspēlētu, jākļūst kā mazam bēbim. Viesi tiek sadalīti 2 daļās. Katrai komandai tiek izsniegta viena ping-pong bumbiņa, kura jāpārvieto pāri iepriekš uzzīmētai līnijai un tad atpakaļ, nododot stafeti nākošajam, rāpojot un izmantojot tikai savu degunu.
Vēl viena spēle no sērijas "Esmu bēbis": Dalībnieki sadalās komandās pa 2, kur viens ir mamma, bet otrs bēbis. "'Mammai" tiek uzsiets priekšautiņš, iedota pudelīte, kas piepildīta ar kādu dzērienu, bet "bēbim" ap kaklu apliek lacīti. Uzdevums ir, "bēbim" nepieskaroties pudelītei, pēc iespējas ātrāk iztukšot tās saturu.