Kas vēl jāizdara vasaras pēdējo nedēļu laikā?

Kas vēl jāizdara vasaras pēdējo nedēļu laikā?

12. Aug 2018, 23:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasara šogad mūs patiesi ir lutinājusi, saulaino dienu ir bijis krietni vairāk par vēsām un lietainām. Lai gan šobrīd varētu domāt, ka visas iespējamās vasaras aktivitātes jau ir izbaudītas, ir lietas, kuras noteikti vēl ir jāizdara pirms sākas rudens un bērnudārza gaitas, lai ar pilnu pārliecību varētu teikt – jā, šo vasaru esam izbaudījuši!

Peldēšana. Tik ļoti daudz laika pie ūdens un ūdenī jau ir pavadīts, tomēr, tad, kad uz teju 9 mēnešiem būs jādzīvo vēsā laikā, kad ūdens temperatūra ūdenstilpnēs nav īpaši tīkama peldēšanai, gribēsies, lai varētu atcerēties, ka izpeldējies esi kārtīgi. Un vēl – ticamākais, ka tas skaistais peldkostīms mazajai dāmai vai peldbikses puisim, nākamajā vasarā jau vairs nederēs. Tāpēc – uz priekšu – vel pēdējie ūdens prieki un kas zina, varbūt tieši pēdējās vasaras dienas būs tās, kurās Jūsu atvasīte iemācīsies peldēt. Kāpēc gan ne?  

Pikniks. Līdzīgi kā ar peldēšanu, dažādi pikniki un izbraucieni pie dabas, bija iespējami un realizējami, teju katrās brīvdienās. Bet kamēr vēl vasara nav beigusies, steidziet to izbaudīt pilnīgi un uzrīkojiet kādu atvadu ballīti pēdējās vasaras dienās. Nemeklējiet iemeslu svinībām un nemēģiniet uzklāt galdu ar neskaitāmu skaitu ēdieniem. Pietiks ar pāris sviestmaizēm un uz ugunskura cepamām desiņām un neaizmirstiet par bērniem tik mīļajiem zefīriņiem. Lipīgas rokas un netīras mutes – tās tik ļoti piestāv vasarai! Un galu galā, ir tacu iespēja arī paņemt līdzi mitrās salvetes un netīrās mutes notīrīt.

Neaizmirstiet uzaicināt savus tuvos un mīļos un kārtīgi izskraidieties un izdancojieties. Vienkārši nosviniet iespēju būt kopā!

Un neaizmirstiet par omītēm un opīšiem – neviens cits, kā tikai Jūs, varēsiet dabūt viņus ārā no mājas, lai pabaudītu kādu priecīgu brīdi, kopā ar mazbērniem! Un vislabākais tas, ka šādi mirkļi spilgti iespiedīsies atmiņā un veidos Jūsu ģimenes vērtības.

Pilni vēderi ar vasaras gardumiem! Nav labāka laikā, kā vasara, kad varam visu savu ēdienkarti izveidot no tā, kas vasarā pieejams mūsu pašu dārzos. Ja vasaras sākumā nepaspējāt aizdoties uz kādu no zemnieku zemeņu laukiem, tad iespējams augusts ir īstais laiks, kad doties lielo melleņu medībās, kuru lasīšanu pašiem arī piedāvā dažādas zemnieku saimniecības Latvijā. Pilns vēders un arī saldētavā pa kādai ogai, lai ziemā būtu vitamīni, ko pievienot mazuļu brokastu putrām vai pašiem būtu labs papildinājums vitamīnu kokteiļiem!

Saldējums. Lai gan veikalos saldējumu iegādāties mēs varam arī ziemā, tomēr vasarā, piekritīsiet, saldējums garšo daudz labāk un īpašāk. Vasaras pēdējās nedēļas būs īstais laiks, lai kopā ar mazuli, pagatavotu kādu mājas saldējumu, ja nu pašiem trūkst ideju, tad varat palūkoties arī šeit – kā saldējums top Māmiņu klubā!

Nakšņošana zem klajām debesīm. Vai šajā vasarā paspējāt izceļoties un izbaudīt gulēšanu, ne mājas gultā? Mums, vecākiem, reizēm šķiet, ka mazulis, kamēr nav sasniedzis apzinīgu vecumu, nav gatavs tādam ārpus mājas aktivitātēm, bet ticiet man – viena kārtīga, liela spilvenu un matraču “miga”, telts, kaut kur Latvijas laukos, iespējams var kļūt par jautrāko vasaras piedzīvojumu. Un augustā debesīs ir tik daudz krītošo zvaigžņu. Kāpēc, lai tās neparādītu arī savam mazajam pasaules izzinātājam? Un neviens jau nav atcēlis krītošo zvaigžņu laikā iedomātās vēlēšanās!

Vasaras atmiņu albums. Jau pavisam drīz būs jādodas baudīt zelta rudeni gan Siguldā, gan citās vietās Latvijā un tad, ne tikai sociālajos tīklos, bet ģimenes albumos tiks ievietotas krāšņas zelta rudens bildes. Tāpēc svarīgi atcerēties – vai esat paspējuši notvert tos īpašos mirkļus vasarā. Ja ne, tad uz priekšu – viens kārtīgs foto piedzīvojums ar profesionālu fotogrāfu, vai pašu tvertajiem mirkļiem. Foto ar netīrām mutēm, foto jūru vai ezeru iekarojot, foto, dubļu peļķē vai lietus laikā ar tiem mazajiem krāsainajiem gumijas zābaciņiem.. Izveidojiet vasaras jautrāko mirkļu “kolāžu” un nosūtiet to pa pastu saviem mīļajiem, kas ikdienā nav kopā ar mums! Un tieši pa pastu, ar roku rakstītā vēstulē – un ja vēl uz vēstules zīmogu uzliks Jūsu mazais, ar guaša krāsās iemērktu roku – šie būs tie mirkļi, ko Jūs atcerēsieties ar prieku un garajos ziemas vakaros ar smaidu varēsiet pārlūkot un ar mazajiem draiskuļiem atcerēties!

 Lai raibas vasaras pēdējās nedēļas! Izbaudiet tās kārtīgi kopā ar autiņbiksītēm biksītēm Huggies®-Pants!

Tās sniedz lielāku kustību brīvību mazajiem pasaules izzinātājiem!

20180812232533-83272.jpg

Māmiņu klubs, 2018