Ko Raiens velk ziemas sezonā..

Ko Raiens velk ziemas sezonā..

15. Dec 2017, 14:23 Maaminja Diaana Maaminja Diaana

     Gadalaiku maiņa apģērbu ziņā ir viens liels un neizdevīgs, bet interesants pasākums krasi augošam bērniņam.. Jāsaka, ka šajā gadījumā ar vārdu "neizdevīgs" nedomāju tikai to, ka tas viss prasa naudas līdzekļus, bet tas prasa arī laiku - laiku, lai atratu to piemērotāko! Bet no otras puses - esot sievietei, man ļoti patīk visas šīs drēbīšu padarīšanas, tikai, ja vēl visas nopirktās lietas atbilstu visām prasībām, tad tas būtu ideāli. Diemžēl esmu iegādājusies tik daudz apģerbus un apavus, cerot, ka dēliņam tajos būs silti un ērti, bet nereti nācās vilties tieši apavos, izmēģinot tos praksē - izejot ārā.. Piemēram, pēc labajām atsauksmēm iegādajāmies ziemai paredzētos Crocs apavus, kuros diemžēl esam vīlušies - mazajam aukstas kājiņas pat ne tik aukstā laikā... Sapratām, ka šie apavi šai sezonai dēliņam nav piemēroti...

     Ja runājam par ziemas apģērbu, tad priekšroku dodam atsevišķajam, nevis kopējam kombinezonam, jo ar atsevišķā kombinezona uzvilkšanu mums nav problēmas (kā arī, manuprāt, liels "+" ir tas, ka, piemēram, ieejot, veikalā, lai nesakarstu, mazajam staigātājam var novilkt jaku (kā es saku - atbrīvot no liekā smaguma), ko otra veida kombinezonam nevar izdarīt); kopējo kombinezonu dēliņš velk ļoti nelabprāt, mūkot projām un sakot "nē, nē, nē"... Bet katram gadījumam arī kopējais kombinezons mums ir stāv drēbju skapī.
     Savā blogā padalīšos ar to, ko dēliņš velk šajā laikā: kādi ir mani novērojumi, kam un kādos gadījumos dodam priekšroku, proti:

          1. Huggies Pants autiņbiksītes - sākšu ar pamatu, jo pagaidām bez pamperiem nu nekur..

20171215131628-82066.jpg

     Šīs autiņbiksītes esam atzinuši par visērtākajiem un labākajiem, jo tie ir bez liekas smaržas, mīksti un elastīgi. Dēliņš jau ir iemācījies tos novilkt un pamazām apgūst iemaņas to uzvilkšanā.

          2. Garroku bodijs - tā kā dēliņa izmērs ir 86/92, tad jāsaka tā, ka šie bodiji ir tieši šajā laikā (pēdējā sezona), jo vietā, kur tos pasūtam, lielāka izmēra bodiji netiek piedāvāti, bet ziemas sezonu noteikti vēl nostaigāsim.

20171215132129-22362.jpg

     Izvēlos vilkt bodijus, jo pie tiem esmu pieradusi, kā arī tie aizsedz bērna muguriņu, ceļot viņu: vismaz bodijs netiek uzvilkts uz augšu.
     Aukstākam laikam virs bodija velkam vēl flīsa jaciņu vai arī kādu citu, siltāku jaciņu, bet ar augstāku kakliņu, lai varētu iztikt bez šallītes vilkšanas - papildus apģērba gabala.

20171215132328-66328.jpg

          3. Frotē biezās zeķubikses - jā, esmu no tām mammām, kura savam puisītim velk zeķubikses, jo tad vismaz tās nevar noslīdēt (mēdz gadīties, ka zeķes, staigājot un rīvējot kājiņu zābakā, kurš ir par izmēru lielāks, noslīd uz leju) un atsegt plikas kājiņas (piemēram, paņemot mazo uz rokām).

20171215132521-63599.jpg

     Šīs zeķubikses ir ar papildus siltinājumu, ir biezākas kā parastās - mīkstas, patīkams audums, dēliņš arī tās atzīst par labu esam.
     Aukstākā laikā zem zeķubiksēm velku haskija vilnas zeķītes (Nr.2) - tās ir lieliskas! Kājiņas vienmēr ir bijušas siltas. Diemžēl šo zeķīti nevaram ievilkt visos zābakos, jo dēliņa pēdiņām ir neliels pacēlumiņš ("Kuoma" apavos var)
     Gadījumos, kad ārā uzturamies salīdzinoši maz (kaut kur braucam ar auto), tad gan pārmaiņas pēc mēdzu uzvilkt parastās zeķītes (atkarībā no aukstuma izvēlos zekīšu biezumu) un bikses.

     Zeķīte Nr. 4 ir termozeķe, bet vairāk to izmantojam kā parasto zeķīti, jo, izejot ārā uz ilgāku laiku (nedaudz vēsākā laikā), dēliņa kājiņas bija diezgan vēsas.

20171215132716-96109.jpg
     Tāpat plānākas bikses (Nr.2) noteikti vilksim zem ziemas biksēm, virs zeķubiksēm, kad ārā būs pavisam auksti.
     Bet biezās bikses (Nr.1) ir ar siltinājumu, tās velkam tad, kad ārā nav tik auksts, nav tik slapjšs un zinot, ka neuzturēsimies tik ilgi (piemēram, aizejot līdz veikalam vai pastam, izvedot suni utt.), jo ar šīm biksēm dēliņam vairāk patīk iet ārā, nekā ar ziemas/sniega, tajās viņš jūtas brīvāk, nav tik ļoti "satuntulēts".

20171215133318-19341.jpg

          4. Ziemas bikses - tās mums ir divi veidi: PO.P (Nr.1) un Legowear Tec (Nr.2).

20171215133735-83533.jpg

     Jāsaka, ka kvalitātes ziņā abas ir ļoti līdzvērtīgas, tikai Legowear bikses nopirkām uz pusi lētak kā PO.P. Tā kā Legowear biksēm lielākais izmērs bija palicis 86., bet, mazajam augot, mums bija nepieciešams arī 92. izmērs, tad arī labo atsauksmju iespaidā atlaižu laikā devāmies uz PO.P, lai iegādātos šīs bikses. Abām biksēm ir augstas augšdaļas, kas, manuprāt, ir liels "+". Noteikti iesaku abu zīmolu bikses - neviena nav sliktāka par otru, šajā gadījumā, manuprāt, ja ir pieejami izmēri, izšķirošā nozīme ir cenai.

          5. Ziemas jakas - tās mums ir 4 veidi.

20171215134007-64647.jpg

          Kā jau minēju, par PO.P ziemas apģērbu esmu dzirdējusi ļoti daudz labu atsauksmju - gan par kvalitāti, gan arī par to, ka bērnam tajā neesot ne par karstu, ne aukstu, esot cenas vērts apģērbs - tad nu arī tajā pašā dienā, kad pirkām bikses, nopirkām arī jaku (Nr. 1). Jāsaka, ka jaka ir ļoti kvalitatīva, dēliņam piestāv, bet tā kā uz vietas pirkšanas brīdī visām ziemas jakām mazākais izmērs bija 98., tad dēliņam viņa ir nedaudz par lielu (īpaši tas atspogulojas rāvējslēdža augšpusē: sanāk vērt augstāk kā dēliņam ir kakliņš, bet tas rada viņam diskomfortu, līdz ar to nākas vai nu atstāt augspusīti vaļā (ja nav vējš) vai arī vilkt šallīti. Bet mazais vēl augs, tā kā labāk, lai ir par lielu, nekā par mazu.
     Bet pirms PO.P jakas biju iegādājusies vēl citas trīs jakas. Jakai ar dinozaurien (Nr.3) ir 86.izmērs, tā ir paredzēta siltākai ziemai, bet jaka ar svītrām (Nr.4) un dinozaura kapuci (Nr. 2) ir 92. izmēra. Viena jakas cena bija ap 20 Eur - manuprāt, jaku kvalitāte ir ļoti laba. Ja godīgi, nebūt neuzskatu šīs jakas sliktākas kvalitātes ziņā par PO.P jaku, tikai atšķirība cenā, varbūt PO.P jaka vairāk ir ar tādu kā "odziņu", jo, cik esmu novērojusi, saģērbjot mazo tajā - viņš piesaista vairāk nepazīstamo cilvēku uzmanību un smaidus (bet var jau būt, ka tā ir tikai sakritība, kas zina..), bet ir radušās šādas aizdomas..

          6. Cimdiņi - tie Raienam ir 4 veidi: ūdens necaurlaidīgie dūrainīši (Nr.2), haskija vilnas dūrainīši (Nr.1), suņu vilnas pirkstainīši (Nr.3) un parastie pirkstainīši (Nr.4).

20171215135052-99458.jpg
     Parastos pirkstainīšus (Nr.4) velkam tad, kad ārā nav tik auksti, jo šie cimdiņi diez ko labi nesilda pirkstiņus.
     Suņu vilnas pirkstainīšus (Nr.3) velkam tad, kad ir vēsāks laiks, bet nav ļoti slapjšs. Kad ir slapjšs, tad velkam ūdens necaurlaidīgos dūrainīšus (Nr.2).
     Haskija vilnas dūrainīšus (Nr.1) vilksim tad, kad suņu vilnas pirkstainīši vairs nederēs (tas būs pavisam drīz) - aukstākā laikā, jo, pēc mūsu pieredzes varu teikt, ka suņu vilniņas (īpaši haskija) izstrādājumi ļoti labi uztur siltumu, galvenais, lai nav ļoti mitrs.

          7. Cepurītes - nu tās mums ir ļoti daudz, jo daudzas netika atzītas par labu esam.

20171215135918-79321.jpg

     Mums ir haskija vilnas cepurīte (Nr.4), kuru vilksim aukstākā ziemā (izmēģinājām šādā laikā uzvilkt - bija par siltu). Cepurīti Nr. 2 (ar siltinājumu) pati uzšuvu, saprotot, ka vajag tādu vidēja siltuma cepurīti, kura labi nosedz austiņas un arī kakliņa augšdaļu (sienamā cepueīte), jo cepurītēm Nr.1 un Nr.3 nereti austiņas paliek par pliku, līdz ar to vējainā laikā tās atkrīt. Bet cepurīte Nr.5 ir termocepure, kura paredzēta vēsākai ziemai, un šī cepurīte kopš dēliņa friziera apmeklējuma un matiņu nogriešanas ir kļuvusi par lielu.

          8. Šallītes - ir gan garā (Nr.2), gan tuneļšalles (Nr.1 un Nr.3) - priekšroku dodam tuneļšallēm.

20171215140256-84567.jpg

     Haskija vilnas šallītei šajā gadījumā "-" ir tas, ka to nevar klāt virs mutītes (pūku dēļ, jo tās "lien" mutītē), līdz ar to tam ļoti labi noder abas pārējās šallītes (ļoti aukstā vai vējainā laikā). 

          9. Zābaki - ar tiem mums gāja visgrūtāk, esam sapirkuši ļoti daudzus, jo nopirktie neatbilda prasībām - bija vai nu vēsas,vai slapjas pēdiņas.

20171215140531-39043.jpg

     Manuprāt, ļoti labi ir "Kuoma" apaviņi (Nr.1) - mazajam ērti staigāt, kā arī viņiem ir tāds neliels papēdītis, ap kuru var aplikt ziemas bikšu galu gumijas (lai neceltos uz augšu), un, pateicoties tam papēdītim, mazais, staigājot, neizjūt šīs gumijas, kā to izjūt apaviem ar taisno pēdiņu. Zābaciņus Nr. 3 velkam siltākā un sausākā laikā, bet filca zābakus (Nr.2) izmēģināsim un vilksim vēsākā ziemā, jo tajos ir diezgan bieza vilniņa, cerībā, ka kājiņas būs siltas.         

10. Kombinezons - no māsas dēliņa pūriņā ir palicis "Huppa" kombinezons tieši nepieciešamajā izmērā.

20171215140746-47277.jpg

     Jā, esam to mēģinājuši uzvilkt, bet mazajam tas prieku nesagādāja- kaut kā negrib viņu vilkt un viss..

     Ja patīk kopējie kombinezoni, šis galīgi nav slikts variants, manuprāt, ļoti laba kvalitāte un skaistas krāsas, tikai tā, kā tas nācis puriņā, nemācēšu pastāstīt par cenām..

          11. Termoveļa - atlaižu laikā nopirkām (ap 18 eur) Helly Hansen termoveļu (1.kārtu).

20171215141117-75735.jpg

     Arī šo apģērbu reizēm velkam, un esam novērojuši, ka, ienākot iekšā, konstatējām, ka mazais ir silts, tas ir ērts, kvalitatīvs, par tādu naudiņu tiešām labs pirkums, bet - tā kā ir tikai viens šāds komplekts, tad, lai nebūtu jāvelk viens un tas pats (īpaši ejot sabiedrībā, kur sanāk noģērbties) tomēr izvēlamies pamainīt šos apģērbus.

     Apģērbus galvenokārt pasūtam caur:https://www.ernstings-family.de/, kaut kā ir iepatikusies to kvalitāte un arī cenas uzskatu par atbilstošām.

20171215142128-99904.jpg

     Varbūt arī Jums ir kāds bērnu apģērbs vai apaviņi (zīmols un/vai veikals), kurus noteikti gribētu ieteikt ziemas sezonai? :)


Maaminja Diaana Maaminja Diaana 17. Dec 2017, 11:04 Ievas_mamma

He he, paldies ❤

Ievas_mamma Ievas_mamma 16. Dec 2017, 23:00

Tik rūpīgi gatavots raksts! Lasīju ar aizrautību. Paldies! 😀