Ko nozīmē klusums mājās?

Ko nozīmē klusums mājās?

18. Apr 2018, 00:00 FejuFeja FejuFeja

Jūs noteikti ne reizi vien esat dzirdējušas domu graudu, ka klusums mājās, kurās ir mazi bērni, liecina par nepatikšanām. Un tas tik ļoti atbilst mazajai Fejiņai. Šķiet, ka viņa vienas dienas laikā spēj sastrādāt vairāk blēņu nekā vecākais brālis visā savā gandrīz 6 gadu garajā mūžā.

Patiesībā, šķiet, tās pat nevar nosaukt par blēņām, jo ne jau bērns to dara apzināti. Tā drīzāk ir pasaules izzināšana un robežu pārbaudīšana. Sak, cik daudz mammīte ļaus darīt un nebārsies.

Vienudien virtuvē gatavoju vakariņas, kad istabā pēkšņi iestājās sen nebijis klusums. Apzinoties, ka tas noteikti nevēsta ne par ko labu, devos skatīties, ko dara mana meita. Un  ko es redzu? Mans mazais ziķeris atvēris lielās kumodes vidējo atvilktni (kumodes augstums ir aptuveni 1,2m), ierāpies gultā, no kuras tālāk iekāpusi atvilktnē un... šiverē pa manu dārglietu lādīti, kas līdz šim stāvēja uz kumodes. Visi mani auskari, ķēdītes, pērlītes un gredzeni kur nu kurais. Bet Fejiņa tik apmierināta ar sevi. Nu, ko Tu padarīsi, ja manu meitu rotaslietas pievelk gluži kā žagatiņu?

Vēl kāds gadījums norisinājās virtuvē, kad šķita, tūliņ, tūliņ aiziešu ar sirdi. Šķiet, todien uzkopu istabas, kad mana Fejiņa pēkšņi pazuda. Aizejot uz virtuvi, ko es redzu? Mans bērns uzrāpies uz krēsla, tālāk no tā jau uz galda un... laimīgs sēž, jo ticis pie bļodas, kurā stāv augļi.

Teiksiet, ka es esmu slikta mamma, jo glabāju lietas bērniem brīvi pieejamā vietās? Tādā gadījumā labprāt uzklausīšu jūsu ieteikumus, kur vēl visu paglabāk, ja neskaita piekāršanu pie griestiem.

Fejiņa ir īsta kāpaļātāja. Atliek vien uz pāris sekundēm aizgriezties, kad mans bērns jau ir uzrāpies uz galda un noteikti kāptu vēl augstāk, ja vien būtu, kur rāpties.

Ja par blēņām runājam, tad ikdiena bez tām jau vairs nav iedomājama. Piemēram, Fejiņa ir apguvusi prasmi pati atvērt un ieslēgt portatīvo datoru. Par podziņu noknibināšanu no tastatūras vairs pat nerunāsim. Tāpat arī saplucināti tualetes papīri, kas noslīcināti podā, ir tīrākā ikdiena.

Lūk, tik zinātkāra ir mūsu mazā Fejiņa, gandrīz jau pusotrgadniece.