Ko ņemsiet līdzi ceļojumā ar prāmi?

Ko ņemsiet līdzi ceļojumā ar prāmi?

25. Mar 2013, 15:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas mīļās māmiņas, līdz braucienam uz Stokholmu palicis mazliet vairāk kā mēnesis, un mēs turpinam gatavoties šim grandiozajam, kopīgajam braucienam, protams,  - KOPĀ!

Šodien piedāvāju padiskutēt par to, ko ņemsiet līdzi ceļojumā ar bērnu!

20130325100209-17201.jpg

Līdzi ņemamo lietu saraksts, protams, ir ļoti individuāls, un tas mainīsies atkarībā no bērna vecuma, tāpēc piedāvāju izteikties arī jums, ja jūs jau esat ceļojušas ar bērnu! Pastāstiet, ko ņēmāt līdzi, kas noderēja, bet kas izrādījās lieks.

Kad braucām uz Stokholmu kopā ar vīru, es somā liku 2 apģērbu komplektus, maiņas apavus, zāles, kosmētiku un dokumentus. Viss satilpa nelielā sporta somā. Bet neilgi pirms došanās ārā no mājas, es pārliku tomēr visu saturu čemodānā uz ritenīšiem. Priekš kam staipīt smagu somu plecā, ja to var ērti stumt pa ielu. Pie tam, uz prāmja nav nekāda bagāžas svara ierobežojuma, tāpēc tādu čemodānu droši var ņemt līdzi. Kad tiksiet līdz Stokholmai, tas nebūs jāstaipa līdzi, to atstāsiet kajītē un līdzi ņemsiet tikai pašu nepieciešamāko, vērtīgāko - somiņā. 

20130325100306-82295.jpg

20130325100333-58397.jpg

Bet tagad paanalizēsim to, kas man noderēja, bet kā pietrūka manā bagāžā. 

  1. Zāles - es paņēmu līdzi pretsāpju zāles un zāles pret vēdera uzpūšanos. Paldies Dievam, nenoderēja, bet neiedomājos paņemt līdzi plāksterus. Noberzu kāju un nevarēju paiet. Vīrs gāja uz informācijas centru un meklēja plāksterus, laipnais personāls te mums izlīdzēja. 
  2. Apģērbs - es paņēmu līdzi bikses un divas jaciņas - siltāku džemperi un jaciņu ārā iešanai. Izrādījās, ka ar to bija par maz. Pirmkārt, apnika nēsāt visu laiku vienu un to pašu, gribējās pārģērbties. Otrkārt, apģērbam jābūt svaigam, nav īpaši feini staigāt vienā un tajā pašā. Nākošreiz ņemšu 3-4 džemperīšus, kleitiņu - galu galā maijs taču. 

Tāpat nebiju padomājusi par to, ko vilkšu uz gulētiešanu, gulēju apakšveļā, kas nav īpaši ērti. Nākošreiz paņemšu līdzi kādu naktskrekliņu.

  1. Ēdiens - ūdens, mums bija brauciens pēc principa, kad viss skaitās iekļauts (2 brokastis, 2 vakariņas), izsalkusi nebiju, bet dzert gan gribējās. Nākošreiz noteikti ņemšu līdzi lielu dzeramā ūdens pudeli. 

Ko plānoju ņemt līdzi braucienā ar bērnu?

Manam dēlam ir jau 4 gadi, tad nu rati nenoderēs, būtu viņš gadu-divus jaunāks, ņemtu noteikti ratus. 

  1. Apģērbs - 4 komplekti (katram gadījumam)
  2. Zāles - visādiem dzīves gadījumiem - galu galā bērns
  3. Dzeramais ūdens sporta pudelē, musli batoniņi, augļi - uzkodām
  4. Neliela izmēra rotaļlietas, tādas, ko var ielikt kabatā (bakugans, kāda mašīnīte)
  5. Pasaku grāmatiņa, ko pirms miega palasīt
  6. Higiēnas līdzekļi - zobu pasta, birstītes, Huggies mitrās salvetes, vienreizlietojamās salvetītes

Un ko līdzi ņemsiet jūs? 

Jūsu Sabīna

20121101140040-64641.jpg

Vairāk par ceļojuma programmu uzzini ŠEIT!>>>

UZ TIKŠANOS

2013.GADA 13.MAIJĀ!

meiva meiva 26. Mar 2013, 09:29 scorpio

Sabiedriskais transports ir pie pašas ostas un aizved līdz pašam pilsētas centram. Ļoti ātri un ērti. Ir autobus Nr.76 un Nr.1. Ar abiemvar nokļūt centrā,vienīgi Nr.1. brauc lielāku apli.
Informāciju par to kas un kā Stokholmā iespējams iegūt uz kuģa, jo plkst. 20.00 izbraucot no Rīgas uz kuģa ir Stokholmas pilsētas prezentācija, kur stāsta par maršrutiem, transportu, muzejiem to visu rādot uz kartes, kuru pirms tam izdala pasažieriem.
Stokholmā sanāk brīvi pavadīt 6 stundas, bez uztraukumiem.
Kuģis pēc Latvijas laika no Stokholmas ostas iziet 18.00. Iesaku visiem sekot Latvijas laikam, lai kaut kas nenoietu greizi 😀 Bet tā Stokholmā laiks ir par vienu stundu atpakaļ.
Stokholmā pilnīgi visur, izņemot ielu tirgotājus un tualete, ir iespēja norēķināties ar karti, tā ka skaidru naudu mainīt nav nepieciešams. Bet ja nu kas, ostā un uz kuģa ir valūtas maiņas punkti.
Uz kuģa var norēķināties latos, zviedru kronās un eiro.

26. Mar 2013, 09:07

Tik un tā paņemšu vienu rulli toaletes papīru.
Es nerunāju par šķidrajām ziepēm,tādas praktiski nelietoju.
Ja vēl varētu saprast kur tie sabiedriskie transporti brauc,jo tur taču būs rakstīts zviedru valodā. Tāpēc lai neapmaldītos un būtu laikā atpakaļ uz kuģi neizmantošu to.

Starpcitu,cik stundas var staigāt pa pilsētu 6 vai 7 ?
Un kā tur ir jābūt atpakaļ pēc Latvijas laikā?
Ja pēc Zviedrijas,tad cik stundas ir uz priekšu vai uz atpakaļu viņiem tas laiks?
Un par naudu. Ir jāsamaina lati pret viņu naudu?

26. Mar 2013, 09:07 meiva

Tik un tā paņemšu vienu rulli toaletes papīru.
Es nerunāju par šķidrajām ziepēm,tādas praktiski nelietoju.
Ja vēl varētu saprast kur tie sabiedriskie transporti brauc,jo tur taču būs rakstīts zviedru valodā. Tāpēc lai neapmaldītos un būtu laikā atpakaļ uz kuģi neizmantošu to.

Starpcitu,cik stundas var staigāt pa pilsētu 6 vai 7 ?
Un kā tur ir jābūt atpakaļ pēc Latvijas laikā?
Ja pēc Zviedrijas,tad cik stundas ir uz priekšu vai uz atpakaļu viņiem tas laiks?
Un par naudu. Ir jāsamaina lati pret viņu naudu?

meiva meiva 25. Mar 2013, 21:37

Vēl viena lieta ko ir būtiski zināt. Stokholmā sabiedriskajā transportā tas vecāks kas ir ar ratiņiem par braukšanu transportā nemaksā. Ja bērniņš Jums būs uz rokas, tad ,diemžēl, vecākam par braucienu būs jāmaksā. Tāpēc par ratu ņemšanu līdz ir vērts padomāt arī tām mammām/tētiem kuru mazulīši jau sākuši nedaudz tipināt 😀

meiva meiva 25. Mar 2013, 21:15 scorpio

Tualetes papīrs un šķidrās ziepes, ja nav nepieciešamas speciālas, ir katrā kuģa kajītē. Tā pat, katram ceļotājam kajītē ir viens dvielis. Ja tualetes papīrs beidzas, to var pajautāt stjuartēm, vai no rīta, kad kops kajīti, pašas to ieliks. Dvieļus un gultas veļu gan reisa laikā nemaina, ja nav liela nepieciešamība 😀

25. Mar 2013, 20:41

Tieši tā viss pirms ņemšu pašu bērnu 😀
manam puikam tad būs 1,3 gadiņi.
Pirmkārt ņemšu pases,telefonu,maku,kartes,fotoaparātu.
Otrkārt - drēbes vairākas,cepures bērnam,apavus,apakšveļu.
Treškārt - higēnas lietas tas ir toaletes papīru vienu rulli,ziepes. Kosmētiku.pamperus.
Ceturtkārt - ūdeni,zāles bērnam espumisan. Sev - ibumetinu.
Piektkārt - hmm tagad grūti iedomāties,ko vēl.
Čemodāns man nav tāpēc ņemšu lielu somu. Ratus.

meiva meiva 25. Mar 2013, 17:11

Vispirms jau ņemšu pašu bērnu 😀 Noteikti nedrīkst piemirst par dokumentiem ceļošanai, tie nepieciešami pat zīdainītim. Mēs pat speciāli gājām ID kartiņu gatavot. 😀 Tā kā man dēliņam ceļojuma laikā būs nepilni 5 mēneši, tad man saraksts būs krietni garāks, līdz ar to, arī soma lielāka. Zāles, pamperi, mitrās salvetes, dzeramais, ēdamais, kaudze ar apģērbu, lai gan .... Stokholmā var nopirkt kvalitatīvas drēbītes par demokrātiskām cenām, līdz ar to, iespējams, ka ņemšu drēbes tikai tik daudz, lai pietiek uz vienu pusi. Uz tikšanos ceļojumā!