Ko kluči sniedz bērna attīstībai? 12 pamatoti iemesli kluču iegādei

06. Jun 2017, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Taujājot speciālistiem par rotaļlietu, kurai noteikti jābūt bērna mantu kastē, viena no tām noteikti ir ROTAĻU KLUČI! Vecāki vēlas, lai bērns apgūst jaunas prasmes, kļūst pašpārliecinātāks, apgūst matemātiskās spējas... Šīs ir tikai pāris no nosauktajām priekšrocībām- Huggies® Rotaļu Zeme sagatavojis 12 pamatotus iemeslus kluču iegādei!

Ar mūsdienu tehnoloģiju iespējām, kādas ir šodien, reizēm var šķist, ka kluči un rotaļāšanās ar tiem ir garlaicīga. Tomēr speciālisti aicina nenoniecināt šo rotaļlietu, kas aktualitāti nezaudē gadu gadiem. Kluči ir un paliek viena no būtiskākajām rotaļlietām, ar kurām papildināt rotaļlietu krājumus, kas attīstīs nepieciešamās prasmes skolai un dzīvei kā tādai. Ko īsti var iemācīties, rotaļājoties ar klučiem?

Zinātnes pamati

Neticami, bet zinātnes pamati un gravitācijas spēks tiek apgūti arī caur rotaļāšanos ar klučiem. 

Telpiskās spriešanas spējas

Mazie rotaļnieki iemācās sevi izaicināt, būvējot jaunas konstrukcijas- vai kluči noturēs svaru? Vai tas nokritīs? Vai ar klučiem var izveidot formu,kādu vēlos? Rotaļas ar klučiem ļauj bērniem iepazīt un izzināt telpu un virzienu.

Matemātiskās prasmes

Dažādas matemātiskās prasmes var tikt apgūtas ar kluču palīdzību, ietverot skaitīšanu, atņemšanu, salīdzināšanu lielumā, platumā, dažādas formas, kā apvienot noteiktas ģemoetriskas formas, lai izveidotu citas formas. 

Lasīšanas un rakstīšanas prasmes

Rotaļājoties bērni saprot secīguma nozīmīgumu, kas ir svarīgi, apgūstot un attīstot lasīšanas prasmes.

Valodas prasmes

Mazie celtnieki mācās valodas prasmes un papildina vārdu krājumu, jo rotaļājoties bērni noteikti turpina stāstīt par to,ko viņi būvē.

Sadarbība un atbildība

Bērni rotaļājoties mācās sadarboties un dalīties ar ģimenes locekļiem un citiem bērniem. Tāpat bērni mācās, kā būt atbildīgiem sakopt rotaļāšanās vietu pēc spēlēšanās.

Problēmu atrisināšana

"Kā es varu to uzcelt?" Spēlējoties ar klučiem, bērns iemācās atrisināt  sev dotos uzdevumus, piemēram, uzcelt kādu konkrētu torni vai figūru!

Iztēles veicināšaa

Bērns var sekot pats savam plānam vai viņš var dalīties ar saviem draugiem un radīt kaut ko tādu,par ko nekad nav sapņojis!

Sevis izteikšana

Kluči piedāvā bērnam izpētīt, izteikt sevi dažādos veidos un demonstrēt, kas ir apgūts un kādi izaicinājumi pieņemti!

Radošums

Kluči un to salikšana ir brīvās spēles pamats, jo klučus var salikt neskaitāmos veidos un kombinācijās.

Sociālā un emocionālā izaugsme

Kluči palīdz bērnam socializēties, attīstīt jaunu draudzību, pilnveidot uzmanības noturību, sadarboties un attīstīt pašapziņu.

Motorikas attīstība

Protams, nevar nepieminēt arī sīkās un lielās motorikas attīstību, kas nepieciešama sekmīgai fiziskai attīstībai.

 

Kluči un klucīši noteikti būs lielisks ilglaicīgs ieguldījums nākamajā jubilejā!

Māmiņu Klubs

Rubrika par bērnu rotaļāšanos - Huggies® Rotaļu zeme"

20170601150209-50046.jpg