Ko darīt, ja bērniņš klepo? Bērnu pneimonologs analizē māmiņu ieteikumus!

Ko darīt, ja bērniņš klepo? Bērnu pneimonologs analizē māmiņu ieteikumus!

20. Feb 2013, 11:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba māmiņām ir dažādi ieteikumi,lai tiktu galā ar klepu. Bērnu pulmonologs dr.Renāte Snipe analizē māmiņu ieteikumus!

Kumelīšu tējā samitrināts dvielis uzlikts uz radiatora. Sausais telpu gaiss sausina elpceļu gļotādu, gaisu var mitrināt arī šādi.

Uz apģērba uzpilināta tējaskoka eļļa, kuras smarža kairina elpceļus. Jūtīgam bērnam asā smarža var izraisīt bronhu sašaurinājumu, tāpēc jāvēro bērna reakcija.

Āboliņu un kumelīšu tēja. Šķidrums jāuzņem daudz, un, ja bērnam nav alerģijas pret ziedputekšņiem, tējas droši var un vajag dzert!

Rutks ar medu. Alveja ar medu. Sīpols ar medu. Te jāatceras, ka bērnam līdz 2 gadu vecumam nevajadzētu dot medu, jo tas var izprovocēt arī alerģiju. Tas pats ar rutku un alveju. Veseliem bērniem, kuriem nav nekādu alerģiju tomēr droši var dot šādas kombinācijas, tikai – nelielās, saprātīgās devās.

Terpentīna ziede. Doma par sasildīšanu nav slikta. Bet jāatceras – to nedrīkst darīt tad, ja bērnam ir paagustināta temperatūra. Jāuzmanās, vai smēre neizraisa alerģiju, kā arī asā smarža dažkārt var izraisīt bronhu sašaurināšanos. Pēdiņas gan droši var ieziest.

Eikaliptu inhalācijas. Eikalipts smaržo ļoti stipri, tātad – ir risks uz alerģijām. Vecākiem bērniem var mēģināt, bet nav pierādīts, vai klepus mazinātos. Maziem bērniem nevajadzētu lietot.

Āpšu tauki.  Nav nekādu pārliecinošu datu, ka šo dzīvnieku tauki kaut kādā ziņā palīdzētu klepus gadījumā.

Homeopātija. Ja jūs paši ļoti stipri ticat homeopātijai, var lietot. Bet ir jāsaprot, ir zināma robeža, līdz kurai var gaidīt. Un pats galvenais ir tas, lai bērnam nepaliek sliktāk.

Urīnterapija. Ja mamma pati tādu lieto – droši, tomēr bērnam to nevajadzētu lietot.

Bērnu smīdināt, šūpināt uz bumbas. Ļoti labs paņēmiens, bet ne akūtajā pusē, bet gan tanī klepus daļā, kad bērns sāk atklepoties.

Pastāsti, kādiem paņēmieniem Tu tiec galā, ārstējot klepu!

Māmiņu Klubs

20130213102851-62901.jpg

www.bernsklepo.lv