Ko darīt, ja bērnam ir novājināta imūnsistēma?

28. Feb 2014, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudens un ziema ir laiks, kad bērni slimo biežāk. Kāpēc bērniem tiek novājināta imūnsistēma un kā to stiprināt, stāsta pediatre Lolita Zorģe un homeopāts Pāvels Naumovs.

Novājināta imūnsistēma

“Mēs aizmirstam par to, ka vīrusi un baktērijas ir gudri,” stāsa pediatre. “Jā, pret konkrētām slimībām, varam pasargāt sevi ar vakcīnām, bet jāatceras, ka slimībām ir daudz paveidu. Un bērns nevar vienkārši izstrādāt imunitāti pret pilnīgi visu, īpaši ja bērns apmeklē dārziņu, kur tiekas ar citiem bērniem, kur katram ir savas baktērijas, savas infekcijas. Un tieši šīs tikšanās veicina imunitātes izstrādi. Organisms atpazīst ar laiku jau sastaptās infekcijas un baktērijas.”

Ja bērns bieži slimo dārziņā, mammām jābūt pacietīgām, bērns ir jāizārstē līdz galam, paturot viņu mājās arī pēc tam, kad viņš ir it kā jau vesels.

Stiprinām imunitāti dabīgā veidā!

Aukstie gada mēneši ir laiks, kad biežāk slimojam, saasinās arī hroniskās kaites.

„Ķermenis saslimstot dod mums signālus, šie signāli ir jāatšifrē, nevis jānomāc! Iesnas ir pirmais, kas signalizē par to, ka kaut kas nav kārtībā. Degunam ir daudz pienākumu: jāsasilda gaiss utt. Ja deguna gļotāda paliek sausa, pārāk mitra, tūkst, pampst vai tajā vairojas mikrobi, rodas iesnas. Papildus ārsta ieteikumiem, der pievērsties arī tautas metodēm, piemēram, tēju dzeršanai,” uzsver homeopāts Pāvels Naumovs.

Izmanto inhalācijas! Caur ādas porām bērniņš saņem ārstnieciskās vielas. Visbiežāk tiek izmantotas kumelītes, timiāns un kadiķis. Tvaiki nedrīkst būt tik karsti, ka bērniņš var applaucēties.

Novērtē ir arī ķiploku labās īpašības! Tos var dot pasmaržot, var taisīt krellītes, var sagriezt šķīvītī un apliet ar olīveļļu, ļaujot telpu gaisam piepildīties ar ķiploku smaržu bērna guļvietas tuvumā.

Izmērcē pēdiņas sinepju ūdenī! Noderēt var sinepju pulveris vai mājās esošās sinepes no burciņas. Galvenais- jāskatās, lai bērniņam nav alerģija pret sinepēm.

Homeopāts Pāvels Naumovs atgādina arī par to, ka uz pēdiņām ir punkti, kas attēlo visus ķermeņa orgānus. Sildot pēdiņas, labvēlīgi tiek ietekmētas visas organisma sistēmas. Pēc pēdiņu mērcēšanas tām var uzziest sildošu smērīti vai ziedi. Jāatceras, ka no šādām darbībām jāatsakās, ja bērnam ir paaugstināta ķermeņa temperatūra.

20140214113429-42583.jpg

Immunokind tabletes®
150 tabletes

Homeopātiskas zāles imūnsistēmas stiprināšanai bērniem un zīdaiņiem.

Sastāvs:

  • Calcium carbonicum Hahnemanni D6*,
  • Calcium fluoratum D6,
  • Calcium phosphoricum D6,
  • Sulfur jodatum D12.

Vairāk uzzināsiet, apmeklējot mūsu mājas lapu www.mitela.lv

Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju. Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu. Bezrecepšu zāles. 

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai.

princesemince princesemince 28. Feb 2014, 13:37 ulula

Es izdevu visu iepakojumu, bet diemžēl reāli rezultāti bija tikai pēc tam, kad homeopāts piemēroja individuāli manam bērnam graudus.