Klepus,  kas izrādījās deguna blakusdobuma iekaisums.

Klepus, kas izrādījās deguna blakusdobuma iekaisums.

05. Mar 2013, 10:41 mamma27 mamma27

Arī man bija tā ne visai jaukā iespēja izbaudīt ka bērnam ir ilgstošs klepus.

Adrians klepoja jau no oktobra beigām. Nebija ne temperatūras ,ne kā cita,tikai tāds ne visai jauks klepus. Ik pa laikam devām sīrupu,klepus pārgāja. Pēc kāda laika parādījās iesnas. Un kelpus atkal klāt.

Novembra vidū Adrians saslima. Temperatūra gan bija divas dienas tik. Bet nelūgtais viesis iesnas un klepus atkal klāt un šoreiz ne par ko negrib atkāpties. Tā nu mēs cītīgi ar visādiem sīrupiem mēģnājām atbrīvoties. Uz kādu nedēļu tas izdevās,bet tad atkal klepus klāt.

Decembrī cītīgi nedēļu nodzīvojām mājās, elpojām tvaikus un dzērām sīrupus,lai tiktu vaļā no klepus. Pēc nedēļas šķita ,nu beidzot esam ar to tikuši galā. Arī iesnas pazudušas. Bet tā runāšana tāda kā caur degunu.

Nosvinējām jauno gadu un Adrians atkal saslima. Šoreiz temperatūra bija 39 un turējās trīs dienas. Pēc šīs slimošanas teicu dakterei,ka viss jau labi,bet tas klepus visu laiku tāds mazs turās un pavisam nepāriet .Un puika arī runā kā caur degunu. Daktere nosūtīja pie Lora. Un še tev!Ritīgi iestaigāts deguna blakusdobuma iekaisums. Bērnam rengenā uzrāda ka viss pamatīgi ciet. Iesnas kairināja kaklu un tāpēc arī klepus nepārgāja. Kaut arī iesnas nemaz tik izteiktas nebija. Tā nu dabūjām desmi dienu antibiotiku kursu , astoņu dienu deguna skalošanu un mēnesi mājas arestu.

Pēc šīs ilgstošās slimošanas pilnīgi cits bērns. neklepo, iesnas tik mazliet,šad tad parādās pēc sniega ēšanas. Aŗi dzīvesprieks atgriezies un vēlme apmeklēt pulciņus.JO pirms tam tāds kašķīgs bija,negribēja iet ne uz baseinu,ne dārziņu. Visa problēma bija ,ka Adrians bija slims nevis niķīgs vai izlaists,kā man nācās dzirdēt.

Tā nu mums gāja . Tagad man ir mācība un zinu,ja klepus un iesnas ilgāk par divām nedeļām jāiet pārbaudīties pie LORA.

Blogu konkurss: Ieildzis klepus bērnam

20130213102851-62901.jpg

www.bernsklepo.lv

 
mamma27 mamma27 05. Mar 2013, 12:12 lauvinja

Nu jā, pieredze nāk ar laiku. Arī es būšu gudrāka.

lauvinja lauvinja 05. Mar 2013, 11:33

Pēdējā laikā aizvien vairāk mani sākt uztraukt slimības, kuras normāli pavada paaugstināta t, bet kurām tā iztrūkst, jo tad ļoti bieži ir problemātiski identificēt un beigās viss vēl ar komplikācijām sanāk.

Bet iesnas un klepus, mūsmājās jau kādus gadus nav TIKAI iesnas, vai TIKAI klepus - ja nedēļas laikā nav uzlabojumu - pie doka + izmeklējumi.

mamma27 mamma27 05. Mar 2013, 10:55 lauvinja

Jā. tas mums pat prātā neienāca. Tik barojām bērnu ar sīrupiem.
Kad bija auss iekaisums vismaz uzreiz varēja saprast,jo austiņa sāka sāpēt. A te tik puņķis, klepus un kašķīgs bērns.

lauvinja lauvinja 05. Mar 2013, 10:47

ŠItādu zarazu mana jaunkundze šogad pamanījās dabūt, tikai ātrāk atklājām.