Katru gadu Latvijā aptuveni 90 bērniem nepieciešami dzirdes aparāti

Katru gadu Latvijā aptuveni 90 bērniem nepieciešami dzirdes aparāti

29. Nov 2016, 22:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzirdes aparāti vājdzirdīgiem cilvēkiem ir atslēga uz pilnvērtīgu izglītību, karjeru un nākotnes izvēles brīvību. ABLV Charitable Foundation desmitgades labdarības akcijā aicina ziedot daudzkanālu digitālo dzirdes aparātu iegādei vājdzirdīgiem bērniem, turklāt no savas puses apņemas saziedoto summu dubultot.

 “Daudzkanālu digitālie dzirdes aparāti uzlabo dzīves kvalitāti – nelielā ierīce palīdz ne vien pasauli sadzirdēt, bet arī attīstīt verbālo saziņu. Ik gadu aptuveni 90 bērniem ir nepieciešami dzirdes aparāti. Pusei ir pirmreizēji konstatēta vājdzirdība, bet pārējiem nepieciešami jauni dzirdes aparāti, jo dzirde ir mainījusies vai līdzšinējās ierīces gadu gaitā ir tehnoloģiski novecojušas,” skaidro Latvijas Bērnu dzirdes centra vadītāja Dr. med. Sandra Kušķe.

 “Deviņu gadu laikā, nodrošinot digitālos dzirdes aparātus, esam palīdzējuši vairākiem simtiem bērnu visā Latvijā pietuvoties brīnišķīgajai skaņu pasaulei. Vājdzirdība ar atbilstošu aprīkojumu, apmācību un ģimenes ieguldīto darbu bērnam paver daudz lielākas iespējas mācīties vispārizglītojošajā skolā un nākotnē apgūt sev vēlamo profesiju. Aicinām jūs ziedot dzirdes aparātu iegādei vājdzirdīgiem bērniem, no savas puses apņemoties visu  programmai ziedoto summu dubultot,” stāsta ABLV Charitable Foundation valdes priekšsēdētāja Zanda Zilgalve.

 Piedāvājam iepazīties ar Esteri, kuras dzīve ar daudzkanālu digitālajiem dzirdes aparātiem būtiski mainījusies. Estere, kura pēc ķīmijterapijas sāka zaudēt dzirdi, ar dzirdes aparātu palīdzību var turpināt mācības vietējā skolā un pat dejot sporta dejas. Ar Esteres video stāstu var iepazīties šeit: http://ej.uz/EstereLV.

 ABLV Charitable Foundation desmitgades labdarības akcijas laikā līdz 2016. gada 31. decembrim iespējams ziedot programmā: Programma “Palīdzēsim dzirdēt!”

 Ar ziedotāju atbalstu deviņos gados jau 333 bērni ir saņēmuši augstas kvalitātes dzirdes aparātus vairāk nekā 600 000 eiro apmērā. Dzirdes aparāti bērniem sniedz iespēju kļūt patstāvīgākiem un paver lielākas izglītības un darba iespējas nākotnē. Akcijas laikā katram ziedotajam eiro ABLV Charitable Foundation pievienos savējo, tā dubultojot kopējo ziedojumu.