Kas meitenei ir svarīgāk: prast lietot kosmētiku vai atrisināt matemātikas uzdevumus?

Kas meitenei ir svarīgāk: prast lietot kosmētiku vai atrisināt matemātikas uzdevumus?

06. Sep 2013, 16:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vispār mēs esam runājuši par meiteņu seksuālo audzināšanu, precīzāk - par to, kas meitenēm par zēniem jāzina, par to, ko noteikti vecākiem būtu jāizstāsta topošajām meitenēm, sievietēm, sievām.

Tagad atcerieties savu bērnību. Ko jūsu vecāki jums pastāstīja par zēniem? Vai vispār kaut ko pastāstīja? Domāju, ka gandrīz neko.

Es nekad agrāk par to nebiju aizdomājusies, un tikai tagad saprotu, cik patiesībā tas ir svarīgi. Cik svarīgi, pirmkārt, ir iemācīt meitenei, ka viņai ir jābūt meitenei, t.i. = jāiemācās lietot kosmētiku, gaumīgi ģērbties, valkāt kleitas, veidot frizūras utt. Un, otrkārt, jāpastāsta par to, ar ko tad meitenes no zēniem atšķiras.

Vairums pusaudžu ap 15 gadu vecumu par pretējo dzimumu nezina gandrīz neko. Un lūk, no kurienes tik daudz vilšanos, salauztu siržu, agru dzimumattiecību, pat pašnāvību. Un kāpēc tas tā ir? Meitenes neko nezina par zēniem, tāpat kā zēni par meitenēm, viņiem viss jāuzzina ar pašu pieredzes palīdzību, tiekot pie ļoti daudz puniem uz šīs taciņas.

Un ko tad par pusaudžiem.. Vai bieži divi iemīlējušies cilvēki, stājoties laulībā, zina, kas viņus vispār tālāk gaida? Piekritīsiet, ka pirms kāzām gan viņai, gan viņam ir ļoti daudz ilūziju šajā sakarā, un vairumā gadījumu otrā pusīte par šīm ilūzijām pat nenojauš.. Te nu atkal ir skaidrs, kā rodas nelaimīgas ģimenes, neizdevušās laulības. Šķiršanās skaita statistika mūsu valstī ir šausmīga - 60-80% laulību beidzas ar šķiršanos. Kāpēc tā? Jo neviens neko nav iemācījis, neviens neko nav pastāstījis..

Ļoti bieži vecāki pārāk uztraucas par bērna atzīmēm skolā. Mamma un un tētis grib, lai viņu meitiņa varētu atrisināt jebkuru uzdevumu, lai viņa zinātu, kas ir Pitagora teorēma un saprastu, kāpēc vajadzīga Mendeļejeva tabula. Lai gan, aizdomājieties par to, vai jums tas viss ir ļoti noderējis šajā dzīvē?

Toties tētus bieži uztrauc, vai meita nav pārāk agri sākusi interesēties par kosmētiku, mamma pārdzīvo, ka viņas matu laka sākusi ātri iztukšoties. Lai gan, piekritīsiet, ar kosmētiku un frizūrām taču labāk būtu eksperimentēt tieši skolas gados, jo 30 vai, piemēram, 50 gadu vecumā diezvai tādi eksperimenti izskatīsies labi. Toties, pilnīgi skaidrs ir viens, zināšanas par kosmētiku, gaumes izjūta, prasme skaisti ģērbties utt., tas viss meitenei noderēs pieaugušā vecumā.

Kā jums šķiet, vai mammai (pašai vai ar kādu kursu palīdzību) būtu jāiemāca savai meitai lietot kosmētiku?

Vai vecākiem jāsniedz meitām zināšanas par zēniem, vīriešiem un laulību?

Cik svarīga ir Pitagora un citas teorēmas meitenes/sievietes dzīvē?

Anastasija

Misteria Misteria 06. Sep 2013, 19:56

Kā jums šķiet, vai mammai (pašai vai ar kādu kursu palīdzību) būtu jāiemāca savai meitai lietot kosmētiku?

Protams..

Vai vecākiem jāsniedz meitām zināšanas par zēniem, vīriešiem un laulību?

Bērni ir vecāku spogulis... Daudz ko bērni atdarina no vecāku dzīves modeļa, bet tas nebūt neatbrīvo vecākus no dažām nopietnām sarunām.. Ir jāstāsta, pat ja liekas, ka tādas sarunas ir nedaudz mulsinošas..

Cik svarīga ir Pitagora un citas teorēmas meitenes/sievietes dzīvē?

Kā teica meitenes... Ne jau tieši algebrā slēpjas tā sāls...
Bet ja jābūt atklātai, man diemžēl no Pitagora, Sinusu arī Kosinusu u.c teorēmām nav bijusi nekāda jēga dzīvē..
Neesmu nekur dzīvē , šīs izcilās teorēmas pielietojusi, arī nezināmie x, y, un simtiem darbību ar tiem nav lieti nekur noderējuši..

Tomēr katra sīkā zināšanu kripatiņa padara mūs par izglītotākām, citiem tīkamām meitenēm, sievietēm un sievām 😉

lauvinja lauvinja 06. Sep 2013, 18:42

Izlasot rakstu, mana pirmā reakcija, - tā jau ir - nafig meitas skolā sūtīt - galvenais iemācīt būt koptai, izpatikt vīrietim, stāvēt pie plīts, ravēt dārzu, pucēt māju, nodrošināt labu sex vīrietim un audzināt bērnus. Nekādas vajadzības ne pēc potagora teorēmas, nedz matemātikas, nedz valodām, nav ko lieki ar to bērnus apgrūtināt.
...........

Kā var likt vienos svara kausos skolas zinības - prāta attīstību ar ikdienā nepieciešamām sevis kopšanas prasmēm? varbūt mums ieviest kursus, kur b/d mācīsim rokas, kājas, zobus un paduses mazgāt, bet skolas vecumā apakšbikses laikus mainīt uz zeķes nedēļu no vietas nenēsāt?

nosiguldas nosiguldas 06. Sep 2013, 16:58 momie

īsti nevaru piekrist, jo uzskatu, ka sievietei ir jābūt skaista gan iekšēji, gan ārēji.

nosiguldas nosiguldas 06. Sep 2013, 16:56 zauriic

es domāju, ka tieši tas bija jautājums par kuru viņa vēlējās runāt, mēs bieži pārprotam to, ko raksta autors. Piekrītu rakstītājs ne vienmēr izklāsta savu domu precīzi.

nosiguldas nosiguldas 06. Sep 2013, 16:47 sfinga

kosmētika nav tikai tonālie un acu ēnas, tā pirmām kārtām ir pareiza sevis kopšana, mēs taču izmantojam dušas želejas, šampūnus, dezodorantus, dažādus krēmus. Jaunām meitenēm gribās visu un tāpēc ir svarīgi kaut nedaudz ievirzīt viņu pat tad, ja pašas mēs nelietojam dekoratīvo kosmētiku. Matemātika, ķīmija un citas zinātnes ir tik pat svarīgas kā personīgā higiēna un pareiza kosmētisko līdzekļu pielietošana. Es domāju, ka tieši to arī bija domājusi raksta autore.

nosiguldas nosiguldas 06. Sep 2013, 14:55

noteikti mammai jāmāca meitai lietot kosmētiku, bet pirms tam jāiemāca pareizi rūpēties par sejas ādu gan pirms kosmētikas lietošanas gan pēc. Kosmētika ir jālieto tikai tik daudz, lai izceltu meitenes dabīgo skaistumu un tas ir pats svarīgākais, jo padsmitgadniecēm ir uzskats, ka ja tuša, tad tā, lai skropstas nevar pacelt, jeb jo spilgtāk jo labāk.