Kārtējā vizīte pie neirologa

Kārtējā vizīte pie neirologa

12. Apr 2017, 13:57 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Kā jau katru gadu dodamies ar mazo atrādīties dažnedažādiem speciālistiem, šoreiz par vizīti pie mūsu neiroloģes. Dēliņam jau tūlīt četri gadi un vēljoprojām esam diagnozes meklējumos, katru reizi speciālisti jautā: ‘’Kas jūs uztrauc?’’. Šoreiz atkal dzirdējām šo frāzi un abi sapratām, ka vairs paši nezinām, kas mūs uztrauc, jo pie esošās situācijas ir pierasts un kas citiem liekas neparasts vai reizēm pat dīvains, mums tas jau šķiet pilnīgi normāli. Kopš fizioterapeites izteiktajām aizdomām par nervu tikiem, esam par to konsultējušies ar ģenētiķi un Vaivaros par to teicām, bet neviens mūs neuztvēra nopietni.

Šoreiz pie neirologa devāmies ar video ierakstu ar mazā neparastajām kustībām, kas mēdz uzrasties dienā vairākas reizes uz pāris sekundēm līdz vairākām minūtēm. Tad nu beidzot nedaudz par to tikām skaidrībā: šīs ritmiskās roku, kāju kustības emociju uzplūdā neatkarīgi pozitīvas vai negatīvas līdzinās stereotipijas kustībām. Vai kādai ir bijusi pieredze ar šo ‘’zvēru’’? Bet, lai precīzi noteiktu vai tā ir vai nav, vai tas ir vēl kaut kas pavisam cits, mūs nosūtīja mazajam veikt elektroencefalogrāfiju (cerams uzrakstīju pareizi).

Elektroencefalogrāfija ir galvas smadzeņu bioelektriskās aktivitātes pieraksts. To veic ar speciāliem sensoriem (elektrodiem), kas ir novietoti uz galvas un ar vadiem savienoti ar datoru. Datora monitorā galvas smadzeņu bioelektriskā aktivitāte atspoguļojas viļņotu līkņu veidā. EEG palīdz diagnosticēt dažādas nervu sistēmas slimības. Tā ir pats nozīmīgākais izmeklējums galvas smadzeņu funkcionālā stāvokļa izvērtēšanai.

Dēliņam šo procedūru veiks miegā un līdz ar to, iepriekšējā naktī mazais jātur ‘’miega badā’’, lai procedūras laikā viņš iemigtu, ja nē, tad brauciet citreiz. Ārstiem tas liekas tik vienkārši. Lai tiktu uz šo procedūru rindā jāgaida gandrīz gads, piemēram, Vienības gatvē tuvākais pieraksts – 29. decembrī, labi, ka Juglas ielā nav tik noslogots un dēliņam šo procedūru nozīmēja uz 8. augustu. Tomēr ātrāk! Kāpēc ir tik garas rindas, vai tiešām visi Latvijas bērni ir ar kādu kaiti? 

DĪVA27 DĪVA27 12. Apr 2017, 20:29

Man nervu tiki pašai ir no bērnības. Abiem deliem arī,vecākajam pietika ar pāris vizītēm pie psihologa un viss atrisinājās,bet mazajam puikam tas turpinās jau otro gadu (abiem sākās 3 gadu vecuma),braucam gan pie neirologa,dzērām zāles,gājām uz masāžam,pie psihologa uz smilšu terapiju,pie babinas pēc zāļu tējām- bet rezultāts ir tāds,ka ir gan sliktāk gan labāk,bet īsti pārgājis nav....maniem bērniem tas ir iedzimts no manis,bet mūžīgi paliek jautājums-no kurienes gan es tādu ieguvu....tagad gaidu 3.bērniņu un uztraucos,vai ari viņam tas nebūs...smagi,kauns un neko tur nevar izdarīt
Par to encefalogrammmu-mani pašu uz to sūtīja,bet nekādas nocirzes neuzrādīja,kaut ar so slimību cīnos jau teju 30 gadus.
Veiksmiti jums,ceru,ka jūsu berninam viss paries! :-)

Ilvija82 Ilvija82 12. Apr 2017, 19:34

Es nezinu, man liekas, ka visa biku par daudz....veselu bērnu visādi cenšas pataisīt par slimu!

lauvinja lauvinja 12. Apr 2017, 15:48

Cik nu es zinu, tad so izmeklēju veic pie diezgan dažādām kaitēm, tāpēc arī droši vien rinda.