Kādu inhalatoru izvēlēties? Vaicāju pēc padoma!

Kādu inhalatoru izvēlēties? Vaicāju pēc padoma!

10. Jan 2018, 08:35 FejuFeja FejuFeja

Iet dienas, bet mans veselības stāvoklis īpaši uzlabojies nav. Ja vakar temperatūra uzkāpa pat līdz 38,5, arī šorīt turpina sāpēc acis (skan jau smieklīgi, zinu) un termometrs rāda sarkanu iezīmi stabiņā. Mistiskākais, ka temperatūra ir vienīgais slimības simptoms, ja neskaita vemšanu pirmdien. Nav ne klepus, ne iesnas...

Patiesībā jau, būtu tīrais nieks par mani, jo gan šo visu es kaut kā pārdzīvotu, taču satraukums par mazo Fejiņu, kura tikusi pie tāda klepus, kas viņu varētu ierindotie 1.vietā starp visiem dzelzsgriezējiem. Jā, ar viņas sauso, spēcīgo klēpu varētu pat dzelzi griezt.

Līdz šim mēģinājām tikt galā ar FaringoSpray, kā to parasti iesākumā iesaka mūsu ģimenes ārste, taču divas dienas īpašus rezultātus nav nesušas. Tas nozīmē, ka šodien mūs sagaida zvans ģimenes ārstei ar jautājumiem, kā rīkoties tālāk. Taču līdz tam vēlējos pavaicāt jūsu viedokli inhalatora izvēlē.

Esmu dzirdējusi par šo ierīci tikai pozitīvākās atsauksmes un to, ka inhalatoriem piemīt teju brīnumspējas, taču kā lai izvēlas īsto? Ierakstot meklētājā atslēgvārdu “inhalators”, piedāvājumi ir ui, cik daudz!

Esmu sapratusi, ka man ir jāpievērš uzmanība tam, lai inhalatoram līdzi nāktu arī maska bērniem, jo to noteikti izmantos gan Fejiņa, gan viņas brālis, taču kā ar tehniskajiem parametriem? Kādu pirkt? Kādas firmas, kādus modeļus?

Būšu bezgala pateicīga par jūsu ieteikumiem un komentāriem, jo tie noteikti man palīdzēs izdarīt savu izvēli. Priecāšos, ja komentāros pastāstīsi, kāds inhalators ir jūsu mājās, kā ar savu pirkumu esi apmierināta, vai arī – neesi apmierināta.

Viens ir skaidrs – labāk samaksāt vairāk, taču iegādāties preci, kura kalpo pilnvērtīgi, nevis tikai ir mājās skata pēc.

11. Jan 2018, 14:35 cecii

mums arī šis! skaļš gan ir, bērniem sākumā bija nedaudz bail.. bet pēc 2-3 reizēm viss kārtībā 😀

FejuFeja FejuFeja 10. Jan 2018, 23:51 Co_ora

Ronītis piemērots arī pieaugušajiem? Nav ļoti skaļš?

FejuFeja FejuFeja 10. Jan 2018, 23:50

Milzu paldies jums, foršās mammas, par ieteikumiem. Dienas laikā esmu kļuvusi par īstu inhalatora darbības parametru ekspertu. Vēl mazliet jāpapēta un jāpalasa, un tad jāizdara izvēle 👍

Co_ora Co_ora 10. Jan 2018, 21:21

Iegādājos šādu inhalatoru! Kāpēc tieši šo? Jo visi inhalatoru īres piedāvājumi piedāvā šo, līdz ar to daudzi apkārt ir izmēģinājuši un snieguši labas atsauksmes. Es, protams, gribēju iedziļināties inhalatoru jautājumā un izvēlēties to labāko no visiem, bet tomēr vajadzēja tagad un tūliņ (tā man likās!), tāpēc vienkārši paņēmu populāru preci, par kuru neviens neteica neko sliktu! Paši izmēģinājām ļoti maz, bet aizdevām draugam, no kura ļoti labas atsauksmes, gribēja mīļot ronīti un sadarboties 😀 Jāatzīst, ka uzglabāšanai liels, bet mūsmājās šādai mantai vieta gana! 😀
https://www.inhalators.lv/produkti/params/category/55387/item/205180/

cecii cecii 10. Jan 2018, 19:28 FejuFeja

Nu re, tomēr man cita firma - "Microlife" Professional 2 in 1, NEB 10A. Te igauņu aptiekas lapā atradu, latviski kaut kā nekur neatrodu https://www.apotheka.ee/kompressor-inhalaator-neb-10a-microlife-mm0108244

FejuFeja FejuFeja 10. Jan 2018, 13:26 cecii

Būšu bezgala pateicīga, ja kādā momentā varēsi apskatīties un noziņot sava inhalatora ražotāju un modeli, lai izvēloties neuzkāptu uz tā paša grābekļa 🤔

cecii cecii 10. Jan 2018, 13:12

Mums ir it kă labs, dārgs, kvalitatīvs inhalators (šķiet, ka Omron firmas, neesmu pie plaukta, bail, ka nesameloju), bet ja būtu zinājusi par šādu fīču pirms tam, nebūtu šo izvēlējusies. Komplektā nāk gan maska bērniem, gan pieaugušajiem. Daktere izrakstīja mazajam inhalēt noteiktu NaCl+ventolīnu. Zāļu daudzums jāpievieno ļoti precīzi, nedrīkst ne vairāk, ne mazāk. Kad ielēju zāles, izrādās, nekas neinhalējas, jo ieliets pārāk mazs daudzums. Ko darīt? Taisīju porciju dubultā, visu laiku stress, noķert brīdi, kad puse ir izelpota, lai nepārdozētu. Beigās instrukcijā izlasīju, ka tur tiešām minēts minimālais zāļu daudzums, lai inhalators vispàr smidzinātu. Citādi it kā dūc, darbojas, bet tikai tukšgaitā. Man šķiet, tā nav visiem. Speciāli bērniem domātajiem aparātiem tā nevajadzētu būt. Savējo pirkām aptiekā.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 10. Jan 2018, 10:35

Man ir šāds Omron A3 Complete miglotājs-inhalators (NE-C300-E).

Novērtēju, ka var lietot kā bērni, tā pieaugušie.

Jāpiebilst, ka mazākais parasti bēg, tāpēc inhalēju, kad viņš guļ, tā kā ir skaļuma robežās, lai bērns nepamostos.

Šim ir 3 režīmi- augšējiem, vidējiem un dziļajiem elcpeļiem, tāpēc atkarībā no tā,ko iesaka ārsts, var variēt. Lietojam gan ar NaCl, gan ar Ventolinu, atkarībā no nopietnības.