Kādēļ braucot transportlīdzeklī, mēdz kļūt slikti?

Kādēļ braucot transportlīdzeklī, mēdz kļūt slikti?

18. Aug 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir bērni, kuriem dodoties garākos pārbraucienos sabiedriskajā transportā vai automašīnā, kļūst slikti. Vai zini, kādēļ tā mēdz būt? Kādi ir biežākie nelabuma cēloņi, Māmiņu Klubam stāsta pediatre Anna Birka!  

Speciāliste atklāj, ka daļai bērnu nelabums, kas rodas brauciena laikā, ir saistīts ar vestibulāro aparātu. Citi bērniņi, savukārt, ir ar tendenci uz vemšanu, ko izraisa, piemēram, žultspūšļa izliekuma patoloģija, kā dēļ slikta dūša varētu rasties arī ilgāku pārbraucienu laikā.

„Lai pārliecinātos par iemeslu, kādēļ braucot automašīnā vai sabiedriskajā transportā, bērniņam kļūst slikti, iesaku viņu aizvest uz konsultāciju pie neirologa, kurš ieteiks kādu metodi vai līdzekli, ar kura palīdzību, ilgāka pārbrauciena laikā to būtu iespējams novērst,” stāsta pediatre.

Anna Birka atklāj, ka pieaugot, vairumam cilvēku nelabums, kas rodas brauciena laikā transportlīdzeklī, ar laiku pāriet. Protams, ir cilvēki, kurus nelabumi joprojām nomoka arī pieaugušā vecumā, tomēr katrā gadījumā, katram cilvēkam iemesli, kādēļ tā notiek, ir ļoti individuāli.

Tādēļ, ja zini, ka šāda problēma raksturīga tavam mazajam vai arī tev pašai, vislabāk pirms došanos tālākā ceļojumā ar automašīnu vai sabiedrisko transportu, būtu konsultēties ar speciālistu, kurš ieteiks piemērotāko veidu, kā sevi pasargāt no sliktas pašsajūtas un to novērst.

Māmiņu Klubs

Vai arī tavam bērniņam, pārvietojoties sabiedriskajā transportā vai automašīnā, mēdz kļūt slikti?