Kādās situācijās tev, ārstējot elpceļu saslimšanas, var noderēt inhalators?

25. Feb 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Palīgs laikā, kad slimojam - inhalācijas. Aukstajos mēnešos visbiežāk nākas saskarties ar elpceļu saslimšanām, tas nozīmē, ka mazie biežāk sūdzas par sāpošu kaklu, ir iesnas, klepus.

Ir situācijas, kad ne ar homeopātiju, ne ar sīrupiem galā nav iespējams tikt. Dažkārt saslimšana pat ievelkas vai viss ārstēšanās process apstājas. Rezultātā - slimnīca vai antibiotikas.

Bronhīts

Kad ārsti konstatē bronhītu, ir skaidrs - slimo tur, kur ir mitrs un auksts klimats. Bronhīta ārstēšanai visbiežāk tiek lietotas antibiotikas, kas, kā uzskata bērnu ārste Renāte Snipe ir nepareizi, jo bronhītu izraisa vīrusi, bet vīrusus uzveikt ar antibiotikām ne vienmēr ir iespējams.

Bērnam ir klepus, pēc tam sauss. Tad tas pārvēršas jau mitrā un produktīvā klepū.

Galvenā ārstēšana: miera režīms, bieža šķidruma lietošana lielākā daudzumā kā ikdienā. Apmēram 1,5-3 litri dienā. Var lietot atklepošanu veicinošanas tējas. Ar antibiotikām var ārstēt tikai bronhīta komplikācijas.

Plaušu karsonis

Tas ir jau bakteriāls pārsvarā - plaušu iekaisums, un visbiežāk tas ir jau bronhīta komplikācijas. Pārsvarā gadījumu te runa būs par paaugstinātu ķermeņa temperatūru, biežu klepu, nogurumu, nespēku. Plaušu karsoni gan pārsvarā ārstē ar antibiotikām.

Inhalācijas klepus ārstēšanā

Viennozīmi mēs neesam priecīgi, ja vecāki veic inhalācijas ar vārītiem kartupeļiem vai kumelītēm, kas savārīti, un tad tiek elpoti tvaiki. Bet tas nekad nebūs droši, jo bērns var apdedzināties. Tad labāk ir iegādāties medicīnisku ierīci nebulaizeru jeb inhalatoru, ar kuru var elpot NaCl. Te drīkst lietot tikai medikamentus, kas ir sterili.

Inhalatorā nedrīkst liet ēteriskās eļļas vai klepus sīrupus.

Pirms iegādājaties inhalatoru, jāsaprot, kāds tieši būtu piemērotākais. Biežāk ir sastopami 3 inhalatoru veidi:

  • Miglotāji (universālākie inhalatori, kas zāles pārvērš tādā kā miglas mākonītī)
  • Ultraskaņas
  • Tvaika inhalatori

Lietojot inhalācijas medikamentu veidā, zāles nonāk uzreiz tajā orgānā, kur tas ir vajadzīgs. Līdz ar to, pietiek ar daudz mazākām devām, salīdzinot ar iekšķīgi lietojamiem medikamentiem. Ar daudz mazākām devām, var panākt lielāku efektu. Ja antibiotikas ir nepieciešams lietot, ja bez tām iztikt nevar, protams, tās var lietot, bet tās ietekmē visas organisma sistēmas.

Māmiņu Klubs

OMRON A3 Complete (NE-C300-E) 

Unikālais inhalatora miglotāja komplekts ar regulējamu aerosola daļiņu lielumu ļauj nogādāt medikamentus augšējos, vidējos un apakšējos elpceļos. Ierīce ir paredzēta astmas, hroniska bronhīta, kā arī elpošanas ceļu slimību ārstēšanas efektivitātes uzlabošanai mājas apstākļos.

 20151208092709-24309.jpg

• Miglotāja komplektam ir 3 izsmidzināšanas stāvokļi:

  1. Augšējiem elpošanas ceļiem, aerosola daļiņu lielums 7,5mm (palīdz ārstēt tādas slimības kā: rinīts, sinusīts un faringīts, tonsilīts, laringīts)

  2. Vidējiem elpošanas ceļiem, aerosola daļiņu lielums 4,5-7,5mm (palīdz ārstēt tādas slimības kā: traheīts un traheobronhīts)

  3. Apakšējiem elpošanas ceļiem, aerosola daļiņu lielums 2-4,5mm (palīdz ārstēt tādas slimības kā: astma, bronhīts, bronhiolīts, bronhektāze, bronhopneimonija)

• Vadība ar vienas pogas palīdzību

• Minimāli medikamentu zudumi inhalācijas laikā

• Īss inhalācijas laiks

• Komplektā: kompresors, miglotāja komplekts, iemutis, deguna uzgalis, gaisa caurulīte,pieaugušo un bērnu maskas, gaisa filtru komplekts (3 gab.), soma uzglabāšanai.

Pērc www.HealthStore.lv vai aptiekās visā Latvijā!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 09. Feb 2017, 15:47

Mēs tieši šo A3 inhalatoru iegādājāmies,lai būtu viegli lietojams pie dažādām saslimšanām, sasniedzot augšējos,vidējos un apakšējos elpošanas ceļus, kā arī lai būtu viegli un kvalitatīvi lietojams kā bērniem, tā pieaugušajiem!