Kādas funkcijas iesnu ārstēšanā pilda jūras ūdens

Kādas funkcijas iesnu ārstēšanā pilda jūras ūdens

28. Nov 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai palīdzētu bērnam, kuram ir aizlikts deguns un iesnas, speciālisti iesaka lietot jūras ūdeni. Tāpēc Māmiņu klubs noskaidroja, kādas funkcijas pilda jūras ūdens, kā atšķiras dažādu ražotāju piedāvātie jūras ūdeņi un kā tos pareizi lietot.

Viena no galvenajām funkcijām, ko veic jūras ūdens, ir deguna gļotādas atveseļošana – tā pašattīrās un atbrīvojas no infekciju izraisītājiem un alergēniem. Tādējādi jūras ūdens palīdz degunam veikt tā dabiskās funkcijas.

Tāpat jūras ūdens palīdz atbrīvot degunu no puņķiem bez to šņaukšanas, tādējādi lieki nekairinot degunu un palīdzot izvairīties no iedzīvošanās vidusauss iekaisumā.

Jūras ūdens uzsūc lieko šķidrumu, ūdeni no audiem, mazinot tūsku un atvieglojot elpošanu.

Mitrina gļotādu, ja ir pārāk sauss gaiss vai lietoti medikamenti, kas sausina deguna gļotādu.

Ja ir alerģija, tad jūras ūdens palīdz mazināt nevēlamos simptomus, ko izraisa alerģija.

Ar ko atšķiras dažādu ražotāju piedāvātie jūras ūdeņi

Lai gan jūras ūdeņu sastāvs ir līdzīgs, tomēr sāls koncentrācija tajos atšķiras. Tāpat jūras ūdens var būt koncentrēts, bet var būt arī šķaidīts. Tas var būt bagātināts ar minerālvielām. Uzmanība jāpievērš tam, vai jūras ūdenim nav pievienoti konservanti. Lietošanas ziņā tiem var būt nelielas atšķirības – cik lielā daudzumā izdalās jūras ūdens vienā reizē, cik ērti tas ir lietojams.

Kā pareizi lietot jūras ūdeni

Noteikti jāievēro katra jūras ūdens lietošanas instrukcija, lai to lietotu droši. Parasti uzgalīti ievieto nāsī un katrā nāsī izsmidzina vienu līdz divas, vai divas līdz trīs reizes (atkarībā no sālsūdens stipruma). Procedūru atkārto divas līdz trīs reizes dienā. Pēc tam uzgali noskalo ar karstu ūdeni, lai nākamā reizē tas būtu gatavs lietošanai.

20161116092659-97709.jpg

www.quixxbaby.lv