Kāda jēga no ūdens skaitītājiem?!

Kāda jēga no ūdens skaitītājiem?!

20. Mar 2014, 14:02 sandux sandux

Esmu apzinīga sava dzīvokļa īpašniece un visus rēķinus maksāju savlaicīgi. Tāpat no paša sākuma man ir ūdens skaitītāji gan aukstajam, gan karstajam ūdenim. Iepriecināja Rīgas Namu pārvaldnieka paziņojums, ka no šā gada tiem dzīvokļiem, kas ir aprīkoti ar verificētiem ūdens skaitītājiem un laikus nodod to rādījumus, netiks pierēķināta ūdens patēriņa starpība. Super, jo apnicis gadiem pārmaksāt 50% par tiem, kuri rīkojas negodīgi vai kuriem nav skaitītāju. BET šomēnes saņēmu rēķinu, kurā pierēķins ir jau vairāk nekā 50%. Nesaprašanā zvanīju Namu pārvaldniekam, kāpēc tā. Manu jautājumu reģistrēja un vēlāk pārzvanīja, atbildot, ka manai piecstāvu blokmājai ir 387,070 kubikmetru ūdens zudums, bet visi dzīvokļi ir ar skaitītājiem un nodotiem rādījumiem, līdz ar to starpība tiek dalīta uz visiem dzīvokļiem. Te tev nu bija - izdevīgums! Nesaprotu, kāpēc gan Rīgas Siltums vai Rīgas Ūdens (kuram nu tur ir tā īstā atbildība) nevar apstaigāt dzīvokļus un salīdzināt rādījumus, kā to veic Latvenergo? Ir taču skaidrs, ka gandrīz 400 kubikmetri nevar vienkārši izkūpēt gaisā. Nekādas ūdensvadu avārijas arī nav bijis. Bet godīgie turpina gadiem maksāt par negodīgajiem...

Kā veicas ar ūdens skaitītājiem un to rādījumiem citos dzīvokļos?

aab aab 20. Mar 2014, 17:56

ui, man šāda situācija ir jau pierasta. kad interesējos pie apsaimniekotāja kāpēc tā ir, tad atbilde ir tāda, ka tāda ir mājas starpība. kad jautāju kāpēc vairs nenāk staitītājus pārbaudīt jau cik gadus, tad saņēmu atbildi, ka pārbaudes tiekot veiktas. prasīju cikos tad nāk, jo vakaros noteikti esmu mājās, tad atbildēja sekojošo "nedomājiem, ka viņi iet vēlu. viņi iet darba laikā!" nu un tad pastāstiet, kurš ir mājās normālu cilvēku darba laikā?! es tiešām nē!

sandux sandux 20. Mar 2014, 16:33 lauvinja

Domāju, ka tāda starpība veidotos arī tāpat, jo cilvēki, kas prot "apiet" tagadējos verificētos skaitītājus, pratīs "apiet" arī viedos. Un vēl mēs būtu arī par tiem samaksājuši.🤓|

lauvinja lauvinja 20. Mar 2014, 16:30 sandux

Ar viedajiem skaitītājiem, tā kā tos nolasa vienlaikus, kā dzīvokļos, tā kopējo, starpībai nevajadzētu būt lielai (tik cik trubās uz to brīdi). Ja šādā gadījumā ir milzīga starpība kā Jums, tad mudīgi ir jāmeklē kur tek straumēm no trubām !

sandux sandux 20. Mar 2014, 16:10 lauvinja

Pagājušajā mēnesī arī šīs pozīcijas nebija. Ar viedajiem skaitītājiem ir tas pats - ja veidojas starpība, bet visi visu it kā izdarījuši, tāpat lieko dala pa dzīvokļiem.

lauvinja lauvinja 20. Mar 2014, 15:09

Mums rēķinā šādas pozīcijas NAV!

Vienīgi piebildīšu, ka pie starpības jau nebūs vainojams Rīgas Ūdens vai taml, jo tā rodas starp mājas kopējo ūdens skaitītāju un nodotajiem rādītājiem. Cik dzīvokļu mājā ir, ja starpība ir mēnesi ir TIK milzīga?

Lai izbēgtu no negodīgiem rādījumu nenodevējiem, atliek viens, vienoties, ka visi saliek viedos skaitītājus, jo tad, tos nolasa no ārpuses un visiem vienlaikus!