Kāda ir tava attieksme pret populāro flešmobu - apliešanos ar ledainu ūdeni ALS Ice Bucket Challenge?

Kāda ir tava attieksme pret populāro flešmobu - apliešanos ar ledainu ūdeni ALS Ice Bucket Challenge?

02. Sep 2014, 00:02 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

ALS Ice Bucket Challenge — uzņēmums, kas vāc labdarības nolūkos finansējumu amiotrofiskās sklerozes saslimšanas pētīšanas nolūkos. Uzņēmums ir sevi prezentējis flešmoba veidā. Un flešmoba ietvaros cilvēkiem jāaplej sevi ar spaini ledaina ūdens un jāziedo. Neskaitāmi video visā pasaulē, kurā redzami izaicinājumi popularitāti guvuši 2014.gada augustā.

Par akcijas dalībniekiem kļuvušas daudzas visiem zināmas personības, kā aktieris Vins Dizels, reperis Dr.Dre, Microsoft īpašnieks Bils Geits, Facebook izgudrotājs Marks Cukerbergs, tāpat arī Sonija Mūra, Gvineta Paltrofa, Teilore Svifta, Britnija Spīrsa, Lady Gaga, Mailija Sairusa, Lindsija Lohana, JLO, Roberts Daunijs-jr, Krištianu Ronaldu, Dreiks, Toms Krūzs, Džons Travolta, Braiens Meijs, Džastins Bībers, Benedikts Kamberbetčs, Adriano Čelentano un citi.

Pēc noteikumiem, aplejoties ar ledainu ūdeni ir tiesības mest izaicinājumu vēl trim akcijas dalībniekiem. 24 stundu laikā viņiem jāizdara tas pats, nofilmējot procesu video. Atteikšanās gadījumā, cilvēkam jāziedo ALS Association ladarības uzņēmumam ne mazāk kā 100 dolāri, bet ja izaicinājumam piekrīti, obligātā summa ir ne mazāka par 10 dolāriem. Dažkārt noteikumi tiek pārprasti, daži uzskata, ka nav vispār jāziedo, ja reiz esi aplējies ar ūdeni.

Kāda ir jūsu personīgā attieksme pret šo?

dandelion2013 dandelion2013 02. Sep 2014, 22:51 alexy

Ziedojumiem jabut noformuletiem precizi un bez kaut kadas amziereshanas - shaja gadijumaa tas ir cirks un tas liek arii domat vai vispar shii naudinja nonaks tur kur vinjai ir janonak ja jau tads prikols no taa uztaisits beigu beigas.

Es ziedoju, ziedoju regulari - bet tam organizacijam kuras es zinu un zinu merki un ka nebus cirks.

02. Sep 2014, 12:58

Izrādīšanās

dandelion2013 dandelion2013 02. Sep 2014, 12:04

Tas ir murgs, murga galaaa......
Ziedot, tas ir jadara neuzspiezot, dizhi arii nereklamejot.....
bet kur nu vel aplieties ar ledaino udeni - uztaisit to par cirku, panirgaties..... kaut istenibaa merkis ir tik ceels- slimi cilveki, lai vinjiem palidzetu.....
nevajag uztaisit ziedoshanu par cirku....
Ja cilveki grib ziedot, vinji ziedos ta vai taa....
bet seit visi lejas ar to udeni bet cik reali no vinjiem ir ziedosjusi - nu max 20% parejiem vnk prikols, kuram labaks shovs bez maz vai sanaks.....

Nu nevar nevar taa izrikoties......

helliite helliite 02. Sep 2014, 10:12

Par to,ka tie slimnieki tā jūtas visu laiku, kā ir , kad uzgāža ledus aukstu ūdeni, nezināju, bet es sapratu,ka doma ir aplieties ar to ledusauksto ūdeni UN noziedot! Un aplejoties Tu vienkārši izvēlies nākošos sekotājus, kuriem arī jānoziedo..
bet nu, kā katrai lietai, arī šai ir dažādas interpretācijas radušās un skaidrojumi..
Nav jau slikti, ja tas palīdz savākt ziedojumus kādam, kam tas nepieciešams..

P.S.
Bet vissmieklīgākie man liekas tie,kas ielej spainī ūdeni, iemet ledus gabaliņus un fiksi uzgāž sev virsū, tā it kā tas ūdens no tām 3 sekundēm paliktu ledus auksts 😃😃😃

cecii cecii 02. Sep 2014, 08:49

Patiesībā terminam flešmobs ir izdomāta latviskāka versija - ZIBAKCIJA.
Bet ja par pašu akciju. Tās mērķis, manuprāt, pievērst uzmanību konkrētai problēmai, šokēt visu pasauli. Un tas ir izdevies. Ja par to uzzinu es, kas neskatās tv, nesekoju soc.tīkliem utt, maz lietoju inrernetu, tad akcija ir sasniegusi mērķi.