Kad rudens min uz papēžiem

Kad rudens min uz papēžiem

02. Sep 2017, 17:17 Single_mom Single_mom

   Šodien aiz loga pavisam rodenīgas noskaņas! Dēļ lielā lietus, dēliņam miegs saldāks kā parasti, un mammītei vairāk laika apdarīt mājas darbus ub pablogot. Šorīt, saprotot, k nav variantu - vajag uz veikalu, domāju, ko lai šādā laikā velk mazulim mugurā, jo ārā lietus, vējš un pavēss.. man aiz loga rādīja 14 grādus. 

   Uzvilku bikses, bodiju, cepuri, zābaciņus un siltu adîtu jaku, taču izejot ārā, kaut arī tikai līdz mašīnai, sapratu, ka prasās gan siltāka jaka, gan cepure. Parasti, kad laiks ir vēsāks, pa ceļam, kad ejam pastaigā, uzmetu aci ko saviem mazuļiem velk citas mammas. Man stāv nopirkt lietus kombinzons, pavisam plāns, ar necaurlaidīgo audumu. Skatos, ka drīz pienāks laiks arī viņam :) 

   Vispār, skatos pa logu un domāju, nez vai kāda māmiņa, pa šādu lietu neatliek pastaigu, un iet par spîti lietum? Agrāk, kad dēliņš bija daudz mazāks, gāju arī pa lietu, jo bija pieradis, ka tiesi tad ejam laukā, un ja neizejam - kašķis garantēts. Tagad mazliet savādāk - noliec gultā un aizmieg. Šodien to vien daram, kā dzeram tējas un spēlējamies pa māju. Sapratu, ka neesmu gatava iet un izmirkt, lai tikai izietu pstaigā. Nekas slikts jau nenotiks, ja vienu reizi neiziesim :) 

   Pašai doma galvā, ka jāsteidz uz veikalu pēc gumijniekiem. Esmu noskatījusi crocs gumpīšus, Taču nesaprotu, vai būs ērti, jo draudzene vakar mēģināja pārliecināt, ka tā ir slikta izvēle, un neesot tik ērti, kā ir izslavēts. Dēlam pagaidām, pietiek ar parastiem zābaciņiem/botiņām, jo pa peļķēm jau neies, un vajag, lai tikai siltas kājas. 

   Labprāt uzklausīšu, kas ir jūsu "rudens lietaino dienu" lietiņas, kuras atvieglo jūsu ikdienu. Ko velkat pašas un kā ģērbjat mazos ratos sēdētājus, un arī kājām gājējus?! Varbūt kāda māmiņa jau izmanto lodger bunkeru? Man bija liels palīgs, kad dēliņš bija vēl zīdainis, domāju, vai tik lielam būs ērti lodgerā. :) 

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 02. Sep 2017, 22:58

Mums vairs Lodger nederēs, jo dēliņš sācis cītīgi staigāt pats, ratos vairs nesēž, tāpēc lietainajam laikam esam iegādājušies divdaļīgu lietus kombinezonu ar tādu kā oderīti, kā arī rudens zābaciņus 😀 pie cepurītes gan mazais negrib pierast, pagaidām iztiekam ar kapucīti, bet nu sāku pamazām radināt arī pie cepurītes (velk pie nosacījuma, ja ari es velku cepuri, he he) 😀