Kad medikamenti nepalīdz

Kad medikamenti nepalīdz

13. May 2017, 11:33 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Par cik mans mazais bērnudārznieks ļoti bieži slimo ar saaukstēšanos un nekādi medikamenti bērna veselību neuzlabo un imunitāte nenostiprinās, tad nolēmu pievērsties augu dziedniecisko īpašību pētīšanai. Par cik jau biju dzirdējusi par Alvejas brīnumainajām īpašībām un tā man uz palodzes aug griezdamies, tad šoreiz par šo telpaugu.

Ar alveju varot izārstēt vairāk nekā 50 slimību, lietojot alvejas preparātus tie sniedz mundrumu un enerģiju. Bet man visvairāk interesē kā alveja var palīdzēt manam bērnam pie saaukstēšanās un imunitātes spēcināšanai.

Alvejas ārstnieciskās īpašības:

Alvejas lapas satur vērtīgus vitamīnus, minerālvielas, gļotvielas, rūgtvielas, fermentus un citas bioloģiski aktīvas vielas. Šajā augā ir A, C, E vitamīna un B grupas vitamīnu. Šie vitamīni nostiprina organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides nelabvēlīgo ietekmi. Alvejas lapu sula ir dabisks kalcija, magnija, nātrija, mangāna, vara, cinka un hroma avots.

Ārstniecības līdzekļu pagatavošana:

Parasti ārstnieciskos nolūkos izmanto svaigi nogrieztus alvejas lapu gabaliņus, kurus var likt uz brūcēm vai savainojumiem, no tiem var pagatavot zāļu tējas, novārījumus. Lai mājas apstākļos pagatavotu svaigu alvejas sulu, alvejas lapas rūpīgi nomazgā, lapiņām nogriež dzeloņaino maliņu un lapas sasmalcina. Iegūto masu izspiež caur marli un iegūst alvejas sulu. Šī sula ir jāizlieto uzreiz pēc izspiešanas. Alveju var pagatavot ar medu, tad tai piemīt pretiekaisuma un organismu stiprinoša iedarbība.

Receptes

Saaukstēšanās ārstēšanai kaklu skalo ar alvejas sulu, kas uz pusi atšķaidīta ar ūdeni, un 3 reizes dienā dzer pa glāzei piena ar 1 tējkaroti sasmalcinātu alvejas lapu. Bērniem, kas saaukstējušies, degunā var pilināt nedaudz atšķaidītas alvejas sulas.

Iesnu gadījumā svaigu alvejas sulu atšķaida ar vārītu ūdeni (1:10) un pilina katrā nāsī 2 vai 3 reizes dienā, līdz veselības stāvoklis uzlabojas. Atšķaidītajai sulai var pievienot dažus pilienus sīpolu sulas – tas palielina zāļu efektivitāti. Lai atbrīvotos no iesnām, degunu var ieziest arī ar alvejas sulas un augu eļļas maisījumu.

Alvejai piemīt daudzas ārstnieciskās īpašības, un arī tās iedarbība uz cilvēka organismu ir daudzveidīga, tāpēc alveju izmanto ne tikai slimību ārstēšanai, bet arī to profilaksei. Alveja stiprina imunitāti, novērš avitaminozi un iedarbojas tonizējoši uz visu organismu. Sīki sagrieztu alvejas mīkstumu sajauc ar medu, lieto pa ēdamkarotei maisījuma dienā (var pievienot ttējkaroti citrona sulas).

20170513113218-99627.jpg

Pirms alvejas ārstniecības līdzekļu izmantošanas jākonsultējas ar ārstu!

(Palīgs bloga sagatvošanā: grāmata ''Alveja'')