Kad labie darbi tiek aplieti ar samazgām

Kad labie darbi tiek aplieti ar samazgām

15. Oct 2013, 17:20 Banija Banija

Šodien nācās saskarties ar situāciju, kad reizē mijas prieks, mulsums un pa vidum arī pa kādai ļaunuma dzirkstij.

Esmu no tiem dinozauriem, kuriem patīk sūtīt tādas īstas vēstules, nu, ar roku rakstītas. Tādēļ šodien ar dēlēnu devāmies uz tuvējo pasta nodaļu, lai nosūtītu vēstuli uz otru Latvijas galu. Protams, būtu varējusi pastmarku nopirkt Narvesenā, taču vēlējos sūtīt vēstuli ar A prioritāti, tādēļ, gribi vai negribi, bet uz pastu bija jāiet.

Protams, pastā kā jau pastā. Rinda tāda, ka nav iespējams saskatīt galu. Bet nu kur gan mums steigties, pacietīgi ar dēlēnu ieņēmām vietu gaidītājos. Pēc dažām minūtēm pie mums pienāca kāda pasta darbiniece, kura pavaicāja, vai vēlamies izņemt sūtījumu vai arī kādu sarežģītāku pakalpojumu saņemt. Kad atbildēju, ka tikai nosūtīt vēstulīti, darbiniece laipni aicināja pie viena no „lodzņiem”, uz kura tobrīd bija uzlikts paziņojums, ka šeit patlaban slēgts.

Izrādās, sievietei patlaban bija pusdienas pārtraukums, bet, labu gribēdama, viņa vēlējās mūs apkalpot ārpus rindas, lai mazulim nav jāgaida rindā. Un tad sākās... kad piegājām pie lodziņa, lai samaksātu naudu par vēstules nosūtīšanu, mums virsū metās kāds kungs gados, kurš sāka mani apsaukāt par nekauņu, kura lien bez rindas. Arī pārējie darbinieki, kuri tobrīd apkalpoja klientus, dabūja trūksties, jo tika nozākāti nelāgos vārdos, pieprasīta viņu vadība. Uz skaidrojumu, ka darbiniecei tagad pienākas pusdienu pārtraukums un viņa ir izdarījusi ārpus kārtas izņēmumu, neviens neklausījās. Tajā brīdī šķita, ka daudz labāk būtu bijis, ja pacietīgi būtu stāvējusi rindā nevis atsaukusies uz darbinieces labo nodomu.

Ko mums būs no šī mācīties? Ka pasaulē ir pa pilnam ļautiņu, kuri ir pilni ar žulti un to vien gaida, kā citus noliet ar samazgām.

Tā gribētos, lai labie darbi tiktu atdarītu ar labo, tādēļ nosūtīju uz Latvijas Pastu pateicību par to, cik viņiem mūsu filiālē forši darbinieki. Nu, nav jau viņi vainīgi, ka veidojas rindas. Pasts atbildēja, ka labos vārdus noteikti nodos darbiniecei.

Māmiņa - reportiere: Iesūti savu reportāžu un tiec pie balvām no Valdo! 

20131004160824-90648.jpg

Banija Banija 15. Oct 2013, 22:32

Arī man ir bijis gadījums vietējā Super Neto, ka stāvu rindā, lai nopirktu pārtiku vakariņām un priekšā cenšas ielīst kaut kāds vecis ar 2l alus pudeli, jo viņa tikai aliņš. Aiz manis stāvošās sievietes viņu palaida pa priekšu, bet es biju nekaunīga un pateicu, ka nelaidīšu, jo esmu godīgi izstāvējusi rindu un lai nu šis paciešās pēc sava aliņa. Arī kasiere noburkšķēja, ka tie dzērāji ir nu ļoti nekaunīgi.

aab aab 15. Oct 2013, 21:22 incux16

man grūtniecības laikā analīzes bija jānodod pirms katras dokas vizītes (tātad kā min 1x mēnesī). uz gr vidu māsiņas jau pazina mani un vienmēr jautāja (tā kā braucu pirms darba, tad tieši uz pieņemšanas sākumu) vai man tikai urīns vai arī asinis. urīnu tad gāju nodot bez rindas. pēdējās reizes liku vīram braukt, tas arī pērās bez rindas 😃

15. Oct 2013, 17:29

👍- par pateicības vēstuli.
Bet par to žulti- oi, nezinu, cik vēl ilgi mūsu valstij jāaug, lai cilvēkiem būtu normāla attieksme.
Ar to saskāros arī pirms pāris mēnešiem, kad gribēju nodot analīzi Gulbī. Pajautāju visiem rindā stāvošajiem, vai drīkstu iet bez rindas, jo man tik urīns bija jāatstāj, a pārējiem urīns+asinis vai asinis.
Bet darbiniece mani ritīgi nolamāja, ko es te iedomājoties, kas es esot utt. u.tjpr.
Lieki piebilst, ka uz Gulbi vairs neeju un domāju, ka neiešu 😃