Kad deguntiņš neelpo: kā atvieglot bērniņa stāvokli?

Kad deguntiņš neelpo: kā atvieglot bērniņa stāvokli?

26. Nov 2015, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iesnas ir viena no aktuālākajām rudens - ziemas sarunu tēmām.

Konsultē pediatre Anna Birka.

Būtu kļūdaini uzskatīt, ka iesnas ir pilnīgi nekaitīga saslimšana, kas nav jāārstē. Tas tā nebūt nav, jo, ja saslimšana tiek palaista pašplūsmā, tālākā nākotnē bērniņam var rasties grūtības ar elpošanu, un pastāvīgi aizlikts deguns bērna organismā var izraisīt pat skābekļa trūkumu. Tāpat skābekļa trūkums var negatīvi ietekmēt arī bērna prāta spējas un fizisko attīstību.

Kas izraisa iesnas?

Iesnas izraisīt var gan vīrusi, kas izplatās pa gaisu pilienu veidā, gan arī straujās temperatūras maiņas, kādas raksturīgas rudenim. Tāpat tās var izraisīt dažādu veidu alergēni un pat nepareizi lietoti pretiesnu līdzekļi, vai pat mehāniski izraisīts kaitējums mazajam deguntiņam.

Lai arī kāds būtu iesnu rašanās iemesls, tās ne tikai varētu, bet arī vajadzētu ārstēt. Neiesakām nodarboties ar pašdarbību, izvēloties pretiesnu līdzekļus. Atcerieties,  - iesnu iemeslu diagnosticēt var tikai ārsts, un tikai ārsts var ieteikt bērniņam piemērotākās zāles!

Kā atvieglot bērniņa stāvokli iesnu gadījumā?

Lai palīdzētu mazulim atbrīvoties no iesnu simptomiem, pirmkārt, jāattīra deguntiņš, un pēc tam jāsamazina iesnu izdalīšanās ar pretiesnu līdzekļiem.

Cīņā ar jebkuru kaiti, tāpat arī, ja runājam par iesnām, būtu jāizmanto uzticami un bērniņam droši līdzekļi. Vadošie pediatri iesaka izmantot tikai tos ārstēšanās līdzekļus, kuru efektivitāte neizraisa ne mazākās šaubas.

Deguntiņu var skalot ar jūras ūdeni, un jebkuru citu zāļu lietošana vienmēr ir jāsaskaņo ar ārstu. Ārsts var ieteikt lietot gan jūras ūdeni, gan kādus deguna pilienus, kas palīdzēs tikt galā ar aizliktu degunu. Tāpat var tikt ieteikti lietošanai dzerami pilieni vai kāds sīrups.

Māmiņu Klubs

20130919103449-28627.jpg

Hipertonisks deguna aerosols no dabiska Atlantijas okeāna ūdens ar vērtīgām minerālvielām un mikroelementiem un alvejas ekstraktu. Deguna kopšanai ikdienā.

Satur tikai dabiskas sastāvdaļas.

Visām vecuma grupām, ieskaitot zīdaiņus no 6 mēnešu vecuma.

Var lietot ilgstoši bez medikamentozā rinīta un pierašanas riska.

Drīkst lietot grūtniecības un zīdīšanas laikā.

Nav ierobežojumu lietošanai kombinācijā ar atsevišķu grupu medikamentiem (nav mijiedarbības).

BEZ KONSERVANTIEM!

Var lietot līdz pat 6 mēnešiem kopš pudelītes pirmās lietošanas reizes.