Olivers nogaršo Kabritas kazas piena biezenīšus

Olivers nogaršo Kabritas kazas piena biezenīšus

13. Aug 2019, 16:09 Dita Berzina Dita Berzina

Sveiciens no galvenā degustētāja Olivera! ❤

Mūsu garšu eksperiments ir beidzies un esam kļuvuši par Kabrita faniem!

Sāksim visu no sākuma..

Kabritas produkciju bijām nogaršojuši iepriekš, kā arī veikala plauktos nav grūti atrodams! Bet cenu atšķirība starp citiem līdzīgiem produktiem, atklāti sakot, liek domāt, ko izvēlēties.

Mūsu ģimene ir par mājās gatavotu ēdienu un arī Olivers vislabprātāk to izvēlas, bet ne vienmēr ir iespēja paņemt un sagatavot maltīti, tāpēc vienmēr mājās un somā ir kāds krāsains iepakojums ar gatavo maltīti!

Mums svarīga ir ne tikai cena, bet arī sastāvs un uzturvērtība, ko no tā iegūs dēls. Pilni plaukti ar augļu un dārzeņu biezeņiem, bet tieši tāpat mūsu omes dārzs, tāpēc meklējam kaut ko vairāk, piemēram, olbaltumvielas - jogurts, saldais krējums, kokosriekstu piens utt. Protams, izvēle par labu tiek tādiem produktiem, ko paši ikdienā negatavojam vai nav pieejams, piemēram, kazas piens!

Govs VS. Kaza, vai lielākais ir labākai?

Meklējot informāciju, vai kazas piens ir labāks par mūsu klasiku govs pienu, izlec dažādi materiāli un informācija. Mūs uzrunāja, ka

1. kazas piens ir vieglāk sagremojams, labāk tiek uzņemtas vērtīgās sastāvdaļas,

2. pēc struktūras tas ir vislīdzīgākais māmiņu pienam, 

3. netiek izmantoti augšanas hormoni un citi piemaisījumi kazu audzēšanā

4. mazāk trekns

5. daudzviet pasaulē kazas pienu izmanto arī ārstniecības nolūkos

Protams, paši esam izauguši ar govs pienu, par to nesūdzos, bet šajā reizē pieeju tam, ka bērns ikdienā citādi nesaņemtu šādu kazas pienu, ja neskaita kazas piena sieru, kas mūsu ģimenei dikti tuvs. 

Tie, kas baidās no specifiskās piegaršas, kas var būt no kazas piena, tāpēc bail pat mēģināt- tam nav pamats, visus biezenīšus nogaršoju pati, garša ir ļoti maiga un tīkama. Visizteiktāk kazas piena garša bija jūtama ābolu-burkānu biezenim ar saldo krējumu, un tieši tas mums garšoja vislabāk! ?

Dēls ar baudu notiesāja visus piedāvātos biezenīšus, lieliski aizstāja mums uzkodu, priekš pusdienām par "īsu", bet lieliski noder, ja katliņš vēl vārās, bet mazais saka TAGAD! 

Kas vēl noteikti ir pieminēšanas vērts 

1. Biezeņu konsistence ir super, nav pārāk šķidrs vai biezs, tāpēc droši varēju dot paciņu mazajam rokās un nebija jāuztraucas, ka puse būs UZ punča ne TAJĀ;

2. Tas, kas tomēr pamanījās tikt uz drēbēm, nebija problēmu to izmazgāt, šis nav tas gadījums, kad veikala biezeņu ēšana beidzas ar izmestu tkreklu! Protams, speciāli 3 dienas neturēju, bet nebija tā, ka pa taisno veļas mašīnā;

3. Korķīši ir bērnu mīļāka rotaļlieta! ?

 

Varam tikai ieteikt katram nogaršot un pašam pārliecināties, ka ir tā vērts! 

 

Labu apetīti vēlot,

Olivers ar mammu! ❤