Kā zināt, vai bērnam uz pasākumu jāpērk atsevišķa biļete?

01. Nov 2014, 15:49 FejuFeja FejuFeja

Šogad ļoti savlaicīgi iegādājāmies biļetes uz Bilžu koncertu bērniem. Pirms spiest pogu „pirkt”, vairakkārt pārlasīju noteikumus, meklējot atzīmes, no kāda vecuma bērniem vajag pirkt atsevišķas biļetes? Tā kā tādas nekur nemanīju, pirku tikai divas biļetes – sev un dzīvesbiedram, jo apzinājos, ka bērns tāpat visu koncerta laiku nosēdēs mums klēpī un vispār, mazajam ir tikai divi gadi.

Tomēr šodien koncertā pie ieejas mūs sagaidīja nepatīkams pārsteigums. Iekšālaidēji paprasīja trīs biļetes. Kad norādīju, ka tik maziem bērniņiem nekur biļetes neprasa un nekur nav bijusi atzīme, ka jāpērk biļetes pat bērniem, kuri paši lielajā krēslā nemaz nevar nosēdēt, apsargi bija nepiekāpīgi.

Atzīšos, ka tajā brīdī iekšēji vārījos, jo dzīvesbiedrs teica, ka brauks mājās, lai jau mēs divi ejam. Protams, bijām labu naudu samaksājuši arī par stāvvietu, tātad, tā tagad būtu vējā. Apkārt esošie vecāki bija neizpratnē, kāpēc tik mazam bērnam prasa atsevišķu biļeti. Nelaimīga un sašļukusi stāvēju pie ieejas, līdz visbeidzot viena no pasākuma darbiniecēm klusiņām pačukstēja apsargiem, ka var taču izdarīt izņēmumu. Tā nu koncertā tikām iekšā visi trīs. Redzēju, ka pēc mums arī citi vecāki, kuri bija atnākuši ar pavisam maziem bērniņiem, tomēr tika iekšā bez papildu biļetes.

Kādu brīdi sirdī bija rūgtums par šādu bardaku, bet tajā pašā laikā apzinos, ka var jau būt, ka arī ir taisnība- ja nekur nebija norādīts vecums, no kāda jāpērk bērnam biļete, tas nozīmē, ka jāpērk arī tikko dzimušam mazulim, kurš uz koncertu varbūt atnācis kopā ar vecākiem un vecāko brāli/māsu.

Paldies atsaucīgajai pasākuma darbiniecei, kurai tomēr bija sirds. Turpmāk, ja pie biļešu iegādes neatradīšu nekādas papildu norādes par vecumu, drošības pēc noteikti sazināšos ar organizatoriem, lai nerastos tamlīdzīgas situācijas.

Lieki piebilst, ka bērns koncerta laikā sēdēja mums klēpī un lieku vietu neaizņēma. Mazā svara dēļ mazais pat nevarētu atsevišķā krēslā nosēdēt, jo tas aizvērtos ciet, kā arī bērns, sēžot atsevišķā krēslā, nemaz neredzētu, kas notiek uz skatuves.

Vai jums ir bijusi līdzīga situācija kādā pasākumā?

lauvinja lauvinja 02. Nov 2014, 14:04

Visbiežāk uz bērnu pasākumiem biļetes jāiegādājas kā bērniem tā pieaugušajiem, ja vien nav norādīts citādi.

Par zīdaiņu klātbūtni pasākumos - tiem tur vienkārši nav jābūt.

Ja ir šaubas - man nav bijis problēmu piezvanīt rīkotājiem un uzjautāt.

FejuFeja FejuFeja 01. Nov 2014, 21:57 Tisha_

Interesanti. Biļetes pirku vēl tad, kad tās bija uz pusi lētākas. Varbūt piezīme par biļeti katram parādījās tikai pēc laika, jo pirms iegādes tiešām vairākkārt pārlasīju nosacījumus un neko tādu nepamanīju.

01. Nov 2014, 20:20

Saprotu, bet tas nav arī godīgi pret citiem, kas iegādājas biļeti savam bērnam. Par šo koncertu, tas ir paredzēts bērniem, līdzīgi kā leļļu teātrī, kur katram jāiegādājas biļete. Es uz šo koncertu neaizgāju, jo man bija žēl maksāt 10eiro, par bērnu, kuram 1,7g. Jo pērkot biļeti SARKANIEM burtiem bija rakstīts, ka jāiegādājas KATRAM.