Kā vislabāk tīrīt austiņas

Kā vislabāk tīrīt austiņas

13. Oct 2014, 15:52 Druxis Druxis

Nesen ar meitu biju pie lora ar problēmu – sēra korķis. Par laimi korķītis nebija liels, nebija jāskalo, drīzāk bija jāpārliecinās, ka dziļāk austiņā viss ir kārtībā un nav izveidojies kāds paslēpies iekaisums. Nekādu īpašu problēmu nebija, bet tas korķis, kā izrādās, veidosies arī turpmāk, jo tā esot meitas fizioloģiska īpatnība. Nu nekas, gan sadzīvosim. :)

Daktere, tā starp citu, uzdeva jautājumu – ar ko mēs tīram austiņas? Ar kociņiem, protams! Nebakstu dziļi, tik tos netīrumus, kas ir virspusēji redzami, notīru ar kociņu. Ai, ai, ai – kociņi ir pati sliktākā izvēle ausu tīrīšanai! It kā jau to zināju, bet tomēr izvēlos arvien vienu un to pašu…

Kā norādīja daktere, viņi katru gadu par to runā, tomēr joprojām liela daļa sabiedrības tam nepievērš uzmanību vai arī nemaz nezina. Kā norādīts uz iepakojuma, tie ir kosmētikas kociņi, bet par ausīm tur nav minēts neviens vārdiņš. Tīrot ausis ar kociņu, viss sērs tiek sabakstīts dziļi austiņā, līdz izveidojas kārtīgs korķis, kuru pēc tam ir ļoti grūti dabūt ārā, un tad ir asaras un liela kliegšana bērniem, bet sirdssāpes vecākiem. Vislabāk austiņas tīrīt ar pirksta galu!

Mēs vēl ar dakteri nosmējāmies, ka šāda informācija jāliek ne tikai veselības nozarei veltītajos žurnālos, bet arī ziņās, lai visi, visi to atcerētos. Tāpēc padalos ar informāciju arī te – lai vairs nebūtu nevienas māmiņas, kas saviem mazuļiem tīra austiņas ar kosmētikas kociņiem! :)

Druxis Druxis 14. Oct 2014, 12:59 Leeve26

Par tiem nemāku teikt. Gan jau, ja ir rakstīts, ka paredzēti ausīm, var lietot 😀 Galvenā ideja ir - nesabakstīt sēru ausīs dziļāk. 😀